Nechce UM, láhev, dudlík, ale já už nechci kojit

Anonymní
4.9.20 14:15

Nechce UM, láhev, dudlík, ale já už nechci kojit

Mám 9 měsíců staré mimino. V noci si ze mě dělá dudlík, skutečný dudlík nechce, nechce láhev s UM, nechce asi ani to UM, zkoušeno lžičkou… Teď mě začal i kousat a popravdě, už mě to kojení vyčerpává a nebaví, chtěla jsem kojit 6 měsíců, takže za mě dobrý. Jenže jak ho odstavit? Máte nějaké tipy? Nevím si rady, první nebyl kojeny, takže jsem to neřešila. Děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
4.9.20 14:17

Me dr doporucila lahev s imitaci bradavky, ze ma ten dudlik specialni tvar a dite ho spis vezme. Um jsem zkousela, nektere byly chutove hnusne, to mi nevzal, pak mi zabral na sunar, ten je chutove sladsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
4.9.20 14:18

Krom dudliku jsem v 11 mesicich resila to same, po prokousnute bradavce jsem se zabejcila i ja. Vyzkousela jsem nekolik lahvicek a vyhrala od MAM.. kdyz byla unavena, dala jsem ji do polohy na kojeni a misto toho soupla lahvicku, do tydne byla plne na lahvi a po prsu ani nevzdychla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 14:29
@Xmichaelah píše:
Krom dudliku jsem v 11 mesicich resila to same, po prokousnute bradavce jsem se zabejcila i ja. Vyzkousela jsem nekolik lahvicek a vyhrala od MAM.. kdyz byla unavena, dala jsem ji do polohy na kojeni a misto toho soupla lahvicku, do tydne byla plne na lahvi a po prsu ani nevzdychla..

Ach, mé zbožné přání!!! Lahvičky mám různé, i medelu nebo tomi teepe i obyc… Um mám Bebu, tak to musim zkusit. Jak píše diskuterka nad tebou, zabral Sunar, o tom jsem četla už víckrát. Držte palce! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.20 14:30

On jak dostane do pusy místo masa umelou hmotu, tak se vzteká. Se z něj picnu. :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
999
4.9.20 14:48

A jsi opravdu odhodlana i ty? :) Ja se od pul roku taky “snazila”, strasne me to stvalo, kojeni jsem fakt nesnasela a ke konci uz jsem chytala snad i nervy, ze si pomlaskava 😂 ale porad to nebylo to prave.. kdyz jsem sedela v slzach a pulkou postele od krve, fakt se to zlomilo 🥳 lahvicek jsem mela asi 10 :) soupla jsem tam nutrilon, radily mi ho v okoli snad vsechny dyl kojici matky a kupodivu sedl dobre… drzim palce at plast propasujes co nejdrive :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3744
4.9.20 15:20

Za mě - kup kendamil :D Je o drobet sladší než MM, lahvicku MAM a proste nekoj. Na noc se domluv s manželem / partnerem, at vstava on a proste si zvykne na to, ze prso už není. Chce to vydržet, ale zároveň si to musíš v hlavě srovnat, že to takhle opravdu chceš. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
4.9.20 15:31

A dovolením se připíchnu. Mam o měsíc mladšího syna, řeším to samý :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 15:34
@Xmichaelah píše:
A jsi opravdu odhodlana i ty? :) Ja se od pul roku taky “snazila”, strasne me to stvalo, kojeni jsem fakt nesnasela a ke konci uz jsem chytala snad i nervy, ze si pomlaskava 😂 ale porad to nebylo to prave.. kdyz jsem sedela v slzach a pulkou postele od krve, fakt se to zlomilo 🥳 lahvicek jsem mela asi 10 :) soupla jsem tam nutrilon, radily mi ho v okoli snad vsechny dyl kojici matky a kupodivu sedl dobre… drzim palce at plast propasujes co nejdrive :hug:

Nu, rekla bych, ze jsem :cert: ale to se ukáže v noci, jak moc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dneska mu zkusila babi dat tu Bebu, aby to nebylo ode me a jak zjistil, co toje, zavrel na deset zapadu, prevít! :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.20 15:38

Ještě si rikam, kolikrat v noci by asi mohl mít jakože hlad. Na krabici s mlikem pisou 1-2 davky denně po 210 ml, tipuju, ze tak v pulce noci… Jinak mě stejně jen prezvykuje… Tvl, jako netesim se, ale musim! 💪

• Citovat
  • Upravit
21091
4.9.20 15:44
@Anonymní píše:
Ještě si rikam, kolikrat v noci by asi mohl mít jakože hlad. Na krabici s mlikem pisou 1-2 davky denně po 210 ml, tipuju, ze tak v pulce noci… Jinak mě stejně jen prezvykuje… Tvl, jako netesim se, ale musim! 💪

Ale klid. :hug: Já odstavila v necelém roce kvůli lékům. Malá v noci nic nevypila a krásně spala a ani ve dne um nepila. Um jsem pár týdnů míchala do kaše atd. Dítě v 9ti měsících nepotřebuje na noc ani to um. Kašli na to a vynahraď mu to přes den. Takhle velké dítě v noci jíst nepotřebuje. Budeš asi muset víc chovat a nebo zapojit tatínka, aby se ti nesapal po prsu. Ale nedělala bych z toho stres. :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 16:30
@P4ja píše:
Ale klid. :hug: Já odstavila v necelém roce kvůli lékům. Malá v noci nic nevypila a krásně spala a ani ve dne um nepila. Um jsem pár týdnů míchala do kaše atd. Dítě v 9ti měsících nepotřebuje na noc ani to um. Kašli na to a vynahraď mu to přes den. Takhle velké dítě v noci jíst nepotřebuje. Budeš asi muset víc chovat a nebo zapojit tatínka, aby se ti nesapal po prsu. Ale nedělala bych z toho stres. :hug: :srdce:

Dekuji, děkuji! :mavam: Popravdě, trochu stresu je, protože vim, ze bude řvát, a ještě nevim, jak se mi povede ho utěšit. Manžel dnes a zitra neni se starším doma, ale to ja vlastně i chci. První jedl um v noci docela dlouho, ale to bylo taky tim, ze jsem byla neschopna mu to vzit, cha! Pak jsme jednou zustali neplánovaně na chalupě, um nebylo, z hrnečku kravský nechtěl a nechtěl uz pak v noci nikdy nic :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21091
4.9.20 17:03
@Anonymní píše:
Dekuji, děkuji! :mavam: Popravdě, trochu stresu je, protože vim, ze bude řvát, a ještě nevim, jak se mi povede ho utěšit. Manžel dnes a zitra neni se starším doma, ale to ja vlastně i chci. První jedl um v noci docela dlouho, ale to bylo taky tim, ze jsem byla neschopna mu to vzit, cha! Pak jsme jednou zustali neplánovaně na chalupě, um nebylo, z hrnečku kravský nechtěl a nechtěl uz pak v noci nikdy nic :mrgreen:

No uvidíš. Já prsa obalila dekou a prostě buď se rozhodneš, že ne, a nepolevis. A nebo vyměkneš. Ale fakt bych si nedělala vrásky s tím, že v noci nic pít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
4.9.20 18:33

Hele od dob nasazeni UM uz nikdy v noci nepila… :mrgreen: a to s prsem byla kazdy 2 hodky pricucla 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 19:37
@Xmichaelah píše:
Hele od dob nasazeni UM uz nikdy v noci nepila… :mrgreen: a to s prsem byla kazdy 2 hodky pricucla 8)

Já si myslim, ze um ani nenasadime. :zed: ze mi to zbojkotuje… Jen doufám, ze mléčná dávka postačí z kase a jogurtu :nevim: mně fakt nejvíc dere to pricucnuti misto dudlíku, jako můžu si za to trochu sama asi, ale uz dost 🤩

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová