Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Ojanka píše:
My měli to samé. Nakonec to dopadlo tak, že jsme mleko nahradili jinak. Tzn. kaše a jogurty. Jinak malý se odstavil sám v 9m. Umělé mleko jsme do něj ale nedostali, tak byl na kasich a jogurtech, pokud jde o mléčnou složku.
A můžu se zeptat jaký jste měli jídelníček? Vypadá to že v noci hlad nemá protože um nechce a za půl hodiny spí dal, spíš se budí že zvyku že byla zvyklá na prso. Ale to um do ní nedostanu ani po lžičkách
Jinak máme 4 jídla bez mlíka, ráno presnidavky s jogurtem, pak spí 3 hodiny takže stává na oběd to má masozeleninovy příkrm pak má jogurt s piškotem nebo s banánem a pak kaši a víc do ní nedostanu. Bojím se že je to málo a bude hubnout ![]()
@Leňas17 píše:
A můžu se zeptat jaký jste měli jídelníček? Vypadá to že v noci hlad nemá protože um nechce a za půl hodiny spí dal, spíš se budí že zvyku že byla zvyklá na prso. Ale to um do ní nedostanu ani po lžičkáchJinak máme 4 jídla bez mlíka, ráno presnidavky s jogurtem, pak spí 3 hodiny takže stává na oběd to má masozeleninovy příkrm pak má jogurt s piškotem nebo s banánem a pak kaši a víc do ní nedostanu. Bojím se že je to málo a bude hubnout
Zkuste rozmixovat banan do UM, me kdyz mala odmitala UM tak mi tohle poradila detska doktorka. A oblafla jsem ji.
@Konys píše:
Zkuste rozmixovat banan do UM, me kdyz mala odmitala UM tak mi tohle poradila detska doktorka. A oblafla jsem ji.
Spíš bude problém že není zvyklá na láhev ![]()
@Leňas17 píše:
Takže stačili jen 2 noci bez tebe? Tak to ještě zkusíme Teda
Ano
sekla jsem se na jeho narozky, trhali mi zub, on mě hryznul a ja se nastvala. Byl dva dny protivnej, bylo ro divny, prsa bolely, ale zvyknul si. Držím palce!
@P4ja píše:
Skvělý. Taky stačily 2 noci.
Jo, ale myslim, ze se mnou by to bylo horší, ze hodně pomohlo, ze jsem tam nebyla. Nebyl zmatenej.
@Anonymní píše:
Anosekla jsem se na jeho narozky, trhali mi zub, on mě hryznul a ja se nastvala. Byl dva dny protivnej, bylo ro divny, prsa bolely, ale zvyknul si. Držím palce!
U nás to vipada na odstav v noci ale budí se ze zvyku. Tatínek uspává v noci aby mě necítila, spím se synem v pokoji.
Já jsem teda tohle nikdy neřešila, ale napadá mě, zda by nepomohla dávat to mléko a pití v něčem jiném než v hlavičce, nejlépe v něčem, co by bylo podobné tomu, z čeho pijete vy. A nebo zkontrolovat velikost dírky na tom dudliku od savicky, aby nebyla zbytečně malá. Ale pokud dítě není zvyklé na lahvicku a navíc jí ještě takhle odmítá, tak si myslím, že by stálo za to zkusit nějaké pítko nebo cvičici hrnicek.
@Hlaholice píše:
Já jsem teda tohle nikdy neřešila, ale napadá mě, zda by nepomohla dávat to mléko a pití v něčem jiném než v hlavičce, nejlépe v něčem, co by bylo podobné tomu, z čeho pijete vy. A nebo zkontrolovat velikost dírky na tom dudliku od savicky, aby nebyla zbytečně malá. Ale pokud dítě není zvyklé na lahvicku a navíc jí ještě takhle odmítá, tak si myslím, že by stálo za to zkusit nějaké pítko nebo cvičici hrnicek.
Na čaj máme samotekouci hrnek a už se jakštakš napije ale bída veliká
ale jakmile ochutná um udělá škleb a konec ![]()
@Leňas17 píše:
Na čaj máme samotekouci hrnek a už se jakštakš napije ale bída velikáale jakmile ochutná um udělá škleb a konec
Jako že nemá zájem nebo že jí to z něj nejde pít? UM jí asi nechutná, možná by jí zachutnalo jiné. V chuti UM bývají docela rozdíly a děti mají ty chutě ještě takové citlivější a rozeznaji i to, co dospělák nerozezna. A mám pocit, že Sunar navíc má i mezi těmi UM nějaké rozdíly (něco s mlecnym tukem, něco bez…), takže je i otázka, jestli v té kasi je stejné mléko jako to, které dáváš pít.
@Hlaholice píše:
Jako že nemá zájem nebo že jí to z něj nejde pít? UM jí asi nechutná, možná by jí zachutnalo jiné. V chuti UM bývají docela rozdíly a děti mají ty chutě ještě takové citlivější a rozeznaji i to, co dospělák nerozezna. A mám pocit, že Sunar navíc má i mezi těmi UM nějaké rozdíly (něco s mlecnym tukem, něco bez…), takže je i otázka, jestli v té kasi je stejné mléko jako to, které dáváš pít.
Taky si myslim, ze ji nechutna kdyz se sklebi. My treba meli Hipp a ten smrdel, ze jsem ani nemela odvahu ho ochutnat.. to ze po nem mala trpela ani nekomentuju. Mame Kendamil, a nebe a dudy. Voni jako cerstve mleko, je z plnotucneho mleka takze je i sladsi a opravdu je chutny. A jako super bonus, ma super slozeni…
@Hlaholice píše:
Už jsme vyzkoušeli na lžíce 5 um a ani jedno nevzala
vezme to do pusy ale jakmile zjistí že tam je um tak to nechce. Asi to chce zkoušet dál no, nebo budeme bez mléka
. Ale zdá se mi to brzo aby byla bez mléka, aspoň to um aby měla ![]()
@Konys píše:
Taky si myslim, ze ji nechutna kdyz se sklebi. My treba meli Hipp a ten smrdel, ze jsem ani nemela odvahu ho ochutnat.. to ze po nem mala trpela ani nekomentuju. Mame Kendamil, a nebe a dudy. Voni jako cerstve mleko, je z plnotucneho mleka takze je i sladsi a opravdu je chutny. A jako super bonus, ma super slozeni…
Kendamil jsem koupila dneska a bebu ve vzorků, poslední možnost jinak už nevím co by ji mohlo zachutnat
Zkoušeli jsme Hipp 2, Sunar originál 2, nutrilon 2, babylove 2 a Hami 2.
@Leňas17 píše:
Kendamil jsem koupila dneska a bebu ve vzorků, poslední možnost jinak už nevím co by ji mohlo zachutnatZkoušeli jsme Hipp 2, Sunar originál 2, nutrilon 2, babylove 2 a Hami 2.
Oni ty vsechny ostatni krom jinych nepatricnych veci obsahuji rybi tuk, a to je to co v tom mleku smrdi. A asi to dost ovlivni i chut UM. Zkuste si schvalne cuchnout a pripadne i ochutnat az udelate Kendamil, je to fakt rozdil.
@Konys píše:
Oni ty vsechny ostatni krom jinych nepatricnych veci obsahuji rybi tuk, a to je to co v tom mleku smrdi. A asi to dost ovlivni i chut UM. Zkuste si schvalne cuchnout a pripadne i ochutnat az udelate Kendamil, je to fakt rozdil.
Tak na kendamil taky hodila škleb a už odmítá i čaj
mám strach že bude dehydrovaná ![]()
@Leňas17 píše:
Tak na kendamil taky hodila škleb a už odmítá i čajmám strach že bude dehydrovaná
To je divny. A ani v noci rozespala si nevezme UM?