Jak často kojit týdenní miminko?

30
4.9.20 13:02

Kojení - jak často? Týdenní miminko

Ahoj holky, mám doma týdenní miminko. Zvykáme si na sebe, trochu jsme bojovali s kojením, nešlo mi to s ním (asi špatná technika, nevím), zatím nám to spolu jde jen vleže, ale to mi nevadí.
Ale teď otázka, jak často mám malého budit na kojení? Někdy se mi stane že ho třeba ve 12 h. nakojím, chvíli třeba trvá než usne a pak spí a najednou jsou 4 h. a já nevím jestli ho mám na kojení budit nebo čekat až se probudí sám?
Jaké máte zkušenosti? Je potřeba dodržovat interval kojení max. po 4 h.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
4.9.20 13:05

Pokud pribira, ma dost pocuranych plen, tak bych nebudila. Ja davala jak si deti „rekly“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36140
4.9.20 13:08

V noci jsem nechávala i 6 hodin, ale věděla jsem že pribira a dostatečně čůra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
4.9.20 13:14

Jak radí holky, pokud je novorozenec jinak ok, tak to nech na něm. Jen počítej s tím, že když bude mít hlad, tak se o jídlo může hlásit velmi důrazně :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
4.9.20 13:22

Při kojení žádné intervaly neexistují. Je to podle potřeb miminka. Někdy se kojí co hodinu, nebo 2× za hodinu, a někdy má klidně 4h pauzu, když spí. Pokud není spavy moc, třeba kvůli novorozenecké žloutence, kojila bych podle jeho potřeb a chuti a nebudila. Zdravé spící dítě je posvátné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
4.9.20 13:28

@Petula1331 v porodnici mi říkali ať malou budím každé 2 hodiny. Jako prvorodička jsem vůbec nevěděla, tak jsem to dělala jak mi řekli a malá mi akorát blinkala (asi byla přejedená),tak jsem se na to vyprdla a kojila jak si malá řekla a vše bylo v pořádku. Jak píšou ostatní, pokud prospívá tak bych to nechala na něm jak si řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
4.9.20 13:40

Děkuji holky, mě teď právě spí už 4 hodiny, no někdy spí mezi papaním víc, někdy míň, někdy vůbec. Většinou když nespí tak brečí/řve s přestávkami klidu, ale to je asi normální že?
Akorát mi přijde, že pak spí méně v noci než přes den když ho nechám takhle spát, dá se s tím něco dělat aby se to spíš otočilo?
Jinak chovám, tulim se k němu, když je vzhůru tak je většinou u mě v náručí, když ho položím tak zase bečí. Ale to mi nevadí.
A ještě otázka. Kakání máme často, řekla bych skoro každé přebalování, ale moc nepoznám jestli čůral. Jak bych poznala že je problem v tom že málo čůrá? Děkuji vám holky @Kaktusanda @andelka83 @Sue2008 @JancaS84 @Kriss Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
4.9.20 13:46

@Petula1331 já nevim, naše malá měla vždycky tu plýnku nacucanou, na hmat to bylo poznat. Jinak u nás se to spaní upravilo po šestinedělí, v noci mi taky moc nespala, asi se to nedá nijak ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36140
4.9.20 14:01

Skoro všechny plenky na sobě mají žlutý proužek, který zmodra když se do plenky vycura, pokud teda nelatkujes. Mě teda obě děti i často curali když jsem je rozbalila. Režim se změní až později. Teď spí podle toho jak potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová