Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj máme 4.měsíčního prcka a musím přejít kompletně na umělé mléko, na plechovce píšou 5× denně, kdy nebo spíš v kolik hodin to dáváte, ať má zrovna nějaký režim a kolik to zhruba u tak malého dítěte vyjde měsíčně?
Zatím jsem mu ho dávala 2× denně a tento týden mi řve hlady že dávám 3× denně a vím že mám málo mléka, nervy..k dr jdeme příští týden ve čtvrtek. Ptám se teď jen vás.
Můžeš si svoje dítě krmit čím chceš. Já ve 4 měsících krmila 7× denně. Prostě mu dej ráno po probuzení a zkus za 2-3 hodinky další dávku. Uvidíš kolik toho vypije.
Aha děkuji a zhruba kolik to měsíčně vyjde nebo kolik těch 900g plechovek jste kupovala. Přecházíme z Hippu, Babylove (bolení bříška) a Bebe na Kendamil.
@Mama963 píše:
Aha děkuji a zhruba kolik to měsíčně vyjde nebo kolik těch 900g plechovek jste kupovala. Přecházíme z Hippu, Babylove (bolení bříška) a Bebe na Kendamil.
Já dceri dávam babylove, takže ti to neřeknu. zapis si až nacnes plechovku, a pak mrkni na jak dlouho vyjde. Jinak dcera když byla na babylove tak to vycházelo na 7 krabic na měsíc (1krabice 600g). Ale záleží kolik ti toho vypije na jednu dávku.
Dala bych ráno po probuzení dávka jaká tam je psaná a pak za 2-3 hodiny uvidíš za jak dlouho bude vyžadovat. Když by vyžadoval už po 2hodinách zkusila bych dát o 30ml více. at třeba vydrží ty tři hodky. Musíš to prostě vysledovat. Mi zase dcera menší dávky o 30ml než na krabici ale co 2 hodiny. Když měla více tak blinkala.
@Mama963 ve 4 měsících bych tak týden zkoušela mléko a pak bych už přidala příkrmy… tím se bude množství mléka pořád měnit.
A přibližnou spotřebu si můžeš spočítat. Dejme tomu že ti vypije dle tabulky 5× denně 180ml. Tedy 30odměrek denně (jedna odměrka 4,3gramy) tedy 129 gramu denně. Krabice 800g vyjde na cca 1týden. Takže můj odhad je cca 4-5 krabic měsíčně.
@Mama963 píše:
Jo a dáváte pít i nějaky čaj? Nebo vodu?
Já při um nedávala. Až jak jsem začala dávat příkrmy.
5× denne je podle me pro 4mesicni malo, ono na ty krabici sice neco pisou, ale skutecnost je vetsinou jina
mas tam treba 150ml x 5 krmeni, to mas 750ml/den a dala bych to 7×, takze to je cca 100ml na davku, coz mi prijde malo
, tak bych udelala 120ml, sedmkrat a uvidis, co to udela ![]()