Noční neustálé buzení 14měsíční

zoui08
7.10.13 10:09

NOČNÍ NEUSTÁLÉ BUZENÍ U 14MES.

Ahojky, jdu si uz zoufale pro radu ci podporu.Mam 14 mesicniho chlapecka, ktery kolem 1 roku spaval krasne celou noc.Ted uz to jsou cca 3 mesice co se v kuse porad v noci budi.Jsem z toho uz hotova, vecne unavena a neznam uz co to je se normalne vyspat. Vetsinou do pul noci nebo cca 1-2 hod spi a pak se zacne budit. Porad k nemu vstavam. Obcas dam napit vody, dam dudlika, ulozim ho.Bud na chvili usne, nebo si porad v postylce stoupa. Kolikrat se mi zda, ze i nemuze usnout. Nevite zda to je obdobi a jak dlouho to muze trvat? Diky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
7.10.13 10:19

U nás to same, driv se vzbudil, sam si nasel dudlika, sam se napil. Ted jako by to zapomnel a knoura, nekdy i s dudlem v puse. Nevim co s nim, jsem taky hotova. Ani nevim, jestli to dcera v tomto veku delala taky, mozna jo, ale nepamatuju si to.

Mozna je to nejaka vyvojova faze, kterou je nutno prezit. Rano v sest jsem ho vrzla manzelovi a sly do obyvaku si hrat, ale to nelze delat pokazdy.

nekdy ho vezmu k sobe, ale malokdy v klidu spi…noruje po cele plose postele :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.10.13 10:20

@zoui08 a co když prostě nebudeš nic dělat, když budeš dělat, že spíš? To je podle mě nejlepší, on si zvykne na to, že k němu takhle vstáváš a pak se může budit jen kvůli tomu…zkusila bych nedělat nic, když si sám stoupne, určitě si i sám lehne, takže bych prostě „spala“ a hotovo :nevim: Na mě to malá občas taky zkouší ale prostě nedělám nic, nechám zhasnuto, maximálně jí dám napít ale jinak prostě ležím a zatím si vždy lehla taky a nechala toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.10.13 10:21

@suik a nerostou zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.10.13 10:32

@Verca1989 nevim to nepoznam…

ja nevim jak zakladelky syn, ale u nas nevsimani nefunguje, teda jen nekdy, pac nez se proberu, chvilku to trva. Pridava na intenzite a hned vedle spi starsi, takze pro vsechny zucastnene v loznici je lepsi ho nejak „zneskodnit“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
7.10.13 10:40

@zoui08 a jak spí přes den? U nás začalo cca v 15m buzení v noci, ale tak, že se probudil třeba o půlnoci (když jsem šla spát) a byl vzhůru 2, 3, 4 hodiny… Dávala jsem ho do postýlky do obýváku a spala u něj na gauči, někdy to šlo (naštěstí býval potichu), ale někdy ne, pořád se tam mrskal, ztrácel dudlík…
Trvalo to asi půl roku, až jsem si přečetla „Každé dítě může dobře spát“ a zjistila jsem, že spí moc přes den. Že si máš spočítat hodiny, kolik opravdu prospí a ten čas mu přes den rozdělit tak, aby v noci spal. Takže jsem ho budila ráno v 7, šel spát ve 12 a ve 2 jsem ho zas budila. Byl protivný, usínal mi v náruči už před 12, ale pomohlo to okamžitě. Když se to trochu ustálilo, tak jsem ho zas nechala spát přes den jak chtěl, naštěstí buzení se už nevrátilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.10.13 10:44

@AnastazieB i já tuhle knížku můžu doporučit, taky nám moc pomohla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
7.10.13 10:44

Nam se budi od malicka i dvouleta, stokrat za noc. Treba nekdy prestane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
7.10.13 10:45

Hele, u nás to samé s tím rozdílem, že náš junior nikdy nespal celou noc. Už se mi ale zdá dost starý na to, aby takhle špatně spal. No prostě spí tak do dvou a pak je třeba ještě 3 - 4× vzhůru. Někdy dokonce i hodinu nespí, pofňukává a nemůže pořádně zabrat. Často se pak vzbudí v půl šesté a je po spaní… Taky jsem přemýšlela, jestli teda přes den nehodit jen jeden spánek, zatím spí dopo tak hodinu a čtvrt a odpoledne to samé. Ale když je od půl šesté vzhůru, usíná mi pak v půl desáté u pití… Jídlo nechce, je protivný jak noc :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
7.10.13 10:49

@PetrušeKl ono je potřeba trochu vydržet, dítě je protivné dva tři dny a pak se na tu změnu adaptuje. Protože u nás to byla hrůza, každý den tři hodiny vzhůru, ráno se zas vzbudil a koukal na pohádky, já vedle něj pospávala, on zas usnul a spali jsme třeba do desíti, jedenácti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
7.10.13 10:49

Tak u nás něco podobného, mám roční dítě a přičítám to zubům. Před týdnem byly i 2 dny teploty, teď trochu rýma. A přes den určitě nespí moc, aby pak nespala v noci, přes den maximálně 2h a to ještě ne vkuse. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
7.10.13 10:52

U nás to samé. Malej má taky 14 měsíců. Budí se v noci tak 2× ale s pláčem. To je šílený budíček. Tak buď dám dudlíka, nebo napít. Přemýšlím o nějakých homeopatikách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
7.10.13 11:01

Poslední týden je to u nás podobné, ale roste nám druhá stolička, tak to přičítám jí… Taky bych zkusila vydržet a nevstávat hned, i když je to těžké, děti jsou prevíti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
7.10.13 11:06

Jám syna 16 měsíců a mám asi podobný problém jako @zoui08, nevšímání u nás taky nepomáhá, navíc o to horší, že vyžaduje ručičku, jakmile dám ruku pryč a on ještě úplně nespí, tak je zase hned vzhůru…Zubům to nepřkládám, protože tohle období už trvá tak půl roku…Celou noc mi vlastně nespal ještě nikdy. Kolikrát za noc dávám ruku nebo dudlíka fakt nevím, kdyby to bylo jen 2×-3× za noc tak si pískám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
7.10.13 11:11

Taky doporučuju knihu Každé dítě může dobře spát. U nás se postupně ze 2-3 nočních probuzení postupně stalo 1, a v posledních 14 dnech se čím dál častěji stává, že malá prospí celou noc. Prostě super :dance: Jinak v té knize je graf, který ukazuje, že kolem roku děti spí nejlépe, pak se to zase zhoršuje, ale dá se to řešit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí