Noční odplenkování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Máme s nočním čuráním ten samý problém.
Kluk má 3roky a 5měsíců, je to 2týdny, co jsem mu vzala na noc plínku, ale stejně jej musím 3-4× za noc budit. A i tak se občas stane nehoda.
Myslím, že ani neví, že jej budím a čurá.
Má tohle smysl nebo mu mám plínku vrátit?
Bohužel se opravdu nestalo ani 1×, aby měl plínku suchou:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
sny 2 roky a skoro 4 měsíce, přes den bez plen od loňského září (říká si normálně sám a je schopný vyržet..) má 5.noc po sobě úplně suchou plenu ráno. Myslíte že je připraven být bez plen už i přes noc?
chtěla jsem začít až po dovče v červenci (od září jde do školky) ale jestli už teď mívá suchou plenu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera má 2 roky a 5 měsíců, má období, kdy má suchou plenu třeba 14 dní a potom se třeba dvě noci po sobě počurá. Mě to nestojí za to - prát lůžkoviny, plenu ji nechám, zastáncem buzení nejsem.
Aby dítě mohlo být v noci suché, musí přijít signál od močového měchýře do mozku a ten dát příkaz k probuzení a taky se musí vytvořit dostatečné množství hormonu, který v noci zahušťuje moč a zajišťuje, aby se jí tolik netvořilo. Škoda, že české školky jsou tak zkostnatělé a předpotopní, že toto nechápou. Většina dětí k suchým nocím dozraje i bez omezování pití, buzení a jiných přiblblých opatření. Už i u sousedů na Slovensku jsou dál. Tam mají dávno léta praxi mít ve školce dvouleté děti, ale taky počítají s natahovací plenou na spaní a na ven
Náš systém matkám přináší jen starosti a stres. Doufám, že se to taky změní.
Do školky naštěstí zatím nemusí.
Odpověď na otázku - vyzkoušej a uvidíš. Že se už nikdy nepočurá, Ti nikdo nezaručí.
Všechny tři starší děti jsem měla bezpečně na noc bez plen kolem druhých narozenin, nejmladší má tu noční plenu nejdéle, ale vědu z toho nedělám. Možná je to i tím, že bere spoustu léků na alergie a astma(starší děti nebraly žádné léky dlouhodobě) a má potřebu pít před spaním vodu(ale v noci se na pití nebudí).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darkblack já bych plenu sebrala, dala bych pod prostěradlo nepropustnou podložku no a vidělo by se… Pripadna pocurana postel přeci není konec světa, teď je na to ideální počasí, vyprané rychle schne, nevim jak vy, ale u nás mají děti letní tenké přikrývky, které jsou pratelné na 60…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechala jsem to na dceři. Přes den se odplínovala ve dvou letech a cca 14dnů. Přes noc ve třech a pár dnů. Nehod minimum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darkblack Já bych ho zkusila nechat bez plen i v noci. Pro jistotu ale doporučuji koupit matracový chránič.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darkblack já bych to tedy taky zkusila. Já mám doma 3 nepropustná prostěradla na malou matraci do postýlky - opravdu parádní věc, protože matrace je fakt suchá. No a lúžkoviny vč. výplní lze vyprat. Horší je to pak samozžejmě třeba na dovolených mimo domov - tam jsem plínu dávala vždy pro jistotu. A to je tedy klučík šikovný. Dcera má teď 2,5, přes den je už dlouho bez plen, ale na noc teda plína zatím nacucaná
On čas přijde. Syn byl úplně bez plín krátce před 3 rokem… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepropustné podložky jsem právě už pořídila minulý měsíc když jsme měli cestu do Ikeii. Jednu používáme od mimina, páč někdy se prostě stalo že se pročůral i přes plenu. Já to zkusím a uvidíme.. buď to půjde nebo ne.. chtěla jsem právě počkat po dovče abych to tam nemusela řešit.. tak se uvidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit