Noční odplenkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2398
19.5.13 20:52

Máme s nočním čuráním ten samý problém.

Kluk má 3roky a 5měsíců, je to 2týdny, co jsem mu vzala na noc plínku, ale stejně jej musím 3-4× za noc budit. A i tak se občas stane nehoda.
Myslím, že ani neví, že jej budím a čurá.

Má tohle smysl nebo mu mám plínku vrátit?
Bohužel se opravdu nestalo ani 1×, aby měl plínku suchou:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
3.6.17 10:48

Ahoj,
sny 2 roky a skoro 4 měsíce, přes den bez plen od loňského září (říká si normálně sám a je schopný vyržet..) má 5.noc po sobě úplně suchou plenu ráno. Myslíte že je připraven být bez plen už i přes noc? :roll: chtěla jsem začít až po dovče v červenci (od září jde do školky) ale jestli už teď mívá suchou plenu :potlesk: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
3.6.17 10:55

Dcera má 2 roky a 5 měsíců, má období, kdy má suchou plenu třeba 14 dní a potom se třeba dvě noci po sobě počurá. Mě to nestojí za to - prát lůžkoviny, plenu ji nechám, zastáncem buzení nejsem.
Aby dítě mohlo být v noci suché, musí přijít signál od močového měchýře do mozku a ten dát příkaz k probuzení a taky se musí vytvořit dostatečné množství hormonu, který v noci zahušťuje moč a zajišťuje, aby se jí tolik netvořilo. Škoda, že české školky jsou tak zkostnatělé a předpotopní, že toto nechápou. Většina dětí k suchým nocím dozraje i bez omezování pití, buzení a jiných přiblblých opatření. Už i u sousedů na Slovensku jsou dál. Tam mají dávno léta praxi mít ve školce dvouleté děti, ale taky počítají s natahovací plenou na spaní a na ven :zed: Náš systém matkám přináší jen starosti a stres. Doufám, že se to taky změní.
Do školky naštěstí zatím nemusí.

Odpověď na otázku - vyzkoušej a uvidíš. Že se už nikdy nepočurá, Ti nikdo nezaručí.
Všechny tři starší děti jsem měla bezpečně na noc bez plen kolem druhých narozenin, nejmladší má tu noční plenu nejdéle, ale vědu z toho nedělám. Možná je to i tím, že bere spoustu léků na alergie a astma(starší děti nebraly žádné léky dlouhodobě) a má potřebu pít před spaním vodu(ale v noci se na pití nebudí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
3.6.17 11:07

@darkblack já bych plenu sebrala, dala bych pod prostěradlo nepropustnou podložku no a vidělo by se… Pripadna pocurana postel přeci není konec světa, teď je na to ideální počasí, vyprané rychle schne, nevim jak vy, ale u nás mají děti letní tenké přikrývky, které jsou pratelné na 60…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
3.6.17 11:46

Nechala jsem to na dceři. Přes den se odplínovala ve dvou letech a cca 14dnů. Přes noc ve třech a pár dnů. Nehod minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
3.6.17 12:51

@darkblack Já bych ho zkusila nechat bez plen i v noci. Pro jistotu ale doporučuji koupit matracový chránič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
3.6.17 13:51

@darkblack já bych to tedy taky zkusila. Já mám doma 3 nepropustná prostěradla na malou matraci do postýlky - opravdu parádní věc, protože matrace je fakt suchá. No a lúžkoviny vč. výplní lze vyprat. Horší je to pak samozžejmě třeba na dovolených mimo domov - tam jsem plínu dávala vždy pro jistotu. A to je tedy klučík šikovný. Dcera má teď 2,5, přes den je už dlouho bez plen, ale na noc teda plína zatím nacucaná :mrgreen: On čas přijde. Syn byl úplně bez plín krátce před 3 rokem… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
3.6.17 17:57

Nepropustné podložky jsem právě už pořídila minulý měsíc když jsme měli cestu do Ikeii. Jednu používáme od mimina, páč někdy se prostě stalo že se pročůral i přes plenu. Já to zkusím a uvidíme.. buď to půjde nebo ne.. chtěla jsem právě počkat po dovče abych to tam nemusela řešit.. tak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze