Noční odplenkování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1168
2.12.12 15:47

noční odplenkování

Ahoj holky.Mam chlapečka necelá dva roky a před třemi dny jsem mu vzala plenku na odpolední spaní, protože ji měl delší dobu suchou. Zatím se nám nestala žádná nehoda.Ted bych to chtěla udělat i na noc (ráno se taky poslední dny budí se suchou plenkou).A ted mi jde o to, zda když mu ji vezmu, tak ho musím uprostřed noci vzbudit a dát vyčurat, nebo zkusit jestli vydrží až do rána. Mám strach, že když ho vzbudím, nebude chtít usnout :roll: Dík za vaše zkušenosti a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
588
2.12.12 16:05

Ahoj, já dceru radši budím a po půlnoci se budí sama a volá mě, taky se mi kolikrát počůrala, ale dneska byla celou noc moc hodná a ani jednou se nepočůrala..chce to zkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8325
2.12.12 16:20

Já osobně bych v tomto věku ještě neodplenkovávala - teda jo, pokud by byla vždy ráno plenka suchá, ale ne s tím, že bych v noci budila. S tím buzením bych to viděla až tak kolem třetího roku, když by do té doby pořád čůral do plínky…
ale vím, že plno maminek to dělá a v noci děti budí. :nevim:
Já našeho Honzíka vzbudit, tak nejenže bude strašně plakat, ale měl by problém i usnout - on dost špatně spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
2.12.12 17:01

Já bych určit nebudila, akorát pak bude mít špatný spánkový návyky. starší byla bez plen na noc od dvoulet a 3měs a občas byla nehoda ale minimálně. když s eji chtělo tak s ev noci sama vzbudila a šla v polospánku an nočník kterej měla připravenej u postele. akorát když byla nemocná nebo hodně unavená (a spala tvrdě) tak byla nehoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
2.12.12 17:51

My sme měli 14 dní po noci suchou plínku, tak sme to zkusili, ale než sme šli spát tak sme ho čůrat dali, měli sem tu výhodu, že se nám ani nevzbudil a zase hned spal, myslím, že to není na škodu, teď mu sou tři, rok spíme bez plíny, a když v noci potřebuje na záchod tak už se sám vzbudí a zajde si. Ani mě nevolá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
2.12.12 22:29

Já jsem vzala dceři plínku ve 2,5letech, a to poté, co byla 14dnů po sobě suchá. Ale v noci jsem ji nebudila nikdy, nehoda se stala max 5× (nyní už má 5let)..
Horší je to s klukem, bude mít 3 a pořád má ještě plínku i na odpolední spaní:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
3.12.12 11:52

Holky, tak ted se nám dvakrát stalo, že se malý v noci probudil s hrozným brekem a nebyl k utišení. Az když jsem mu sundali plenku, on se vyčural a spal do rána jako dudek. Takže pro nás další signál mu ty plenky už nedávat.

Mám ještě jeden dotaz. Jelikož nám zůstalo skoro celé rozbalené balení plenek, tak co s tím. Mám je schovat pro další (zatím ani nečekáme), nebo je máme někomu darovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.2.13 14:41

Moje malá bude mít v květnu 3 ročky a pořád nosí na spaní plínky, poradíte mi někdo jak jí to odnaučit???Díky Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
21.2.13 14:55

My už máme 3 roky pryč a furt na spaní plínu, několikrát jsem se ptala doktorky, už mi to nepřišlo ani normální, ona se prostě vůbec nevzbudí a čůrá i dvakrát za noc, zkoušela jsem dávat na nočník než jsem šla spát já (cca 2-3 hoďky po ní) a už je většinou počůraná, nebo i když jsme to vychytaly, tak stejně do rána pak počůraná byla - vstáváme až tak kolem osmé až deváté, no doktorka nám striktně zakázala noční buzení a vysazování na nočník, že do 4 let se to neřeší, ale já jsem z toho už fakt zničená, stačí aby usnula na víc jak půl hoďky odpoledne nebo v autě a už je počůraná! Jinak přes den začala chodit sama od sebe asi ve 20 měsících, to nebyl žádný problém, jen to spaní… :,( :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
21.2.13 15:00

My máme to samí, budou nám tři, pleny máme na odpolední i noční spaní a pokud jedem déle autem taky dávám, protože usne a pak by se počůral. Jednou se po obědě nepočůrá, tak už si říkám, že by to mohlo už jít a druhý den zase úplně plenu začůrá, taky si nevím rady, až bude chodit do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5664
21.2.13 15:38

Máme to samé. Přes den je bez pleny už hodně dlouho, ale na noc je to furt špatné. Nějakou dobu už se počůrával málo, tak jsem ho začala odplenkovávat, ale i tak byly furt nehody. Pak byl chvilku v nemocnici a tam se přestal počůrávat úplně. Byli jsme šťastní, byl 3 týdny úplně bez plen. Jenže teď je to asi týden, co to zase začalo a on je pokaždé hrozně počůraný. Vůbec o tom neví.
Taky ho nechceme budit, protože má noční děsy a tím bychom to ještě zhoršili. Vypadá to, že to je dědičné, problémy s nočním pomočováním máme v rodině.
U nás neplatí sebrat plínu. Jemu to nevadí, že je mokrý. A já pak nedělám nic jiného než že peru a drhnu matrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
11.5.13 08:38

Ahoj holky, ozivim vam diskuzi  chci se zeptat na par veci.Moje mala 3 roky, pres den spani bez pliny to nemame problem, to uz spinka tak rok. Ale problem je v noci.. chvili jsem to zkousela, pak jsem to vzdala. nekdy se pocurala nekdy ne e. Ted jsem rekla dost a pliny zrusila, je to tak 14 dni. Jak jste zacinaly? Mala strasne pres den vypije, takze celou noc nevydrzi ani nahodou. Takze kazdy den vstanu mezi 2–3 probudim a vycura se. Za jak dlouhi pochopi ze se musi probudit sama kdyz bude chtit curat, nebo ji budu muset budit treba dalsi rok Ale je šikulka a když se vycurame tak jsme na suchu. Jen se bojim aby si nenavykla na me buzeni, chci aby sama se probudila a rekla si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Judi
11.5.13 08:45

Naše dcera až v pěti letech :roll:. Do té doby jsme každou noc 1× vzbudili.

• Citovat
  • Upravit
Veronikka
11.5.13 10:01

Já myslím že už by teda plenky neměl mít, asi určitě bych ho budila. Mě dávali na nočník už od půl roku co jsem seděla.

• Citovat
  • Upravit
1626
11.5.13 14:31

Ahoj holky, s plínama bojujeme my taky :roll: Mám holčičku, dneska přesně 2roky a 7měsíců a máme bohužel plínu na odpo a večerní spaní, přes den v pohodě, sice teda si říká jak kdy, někdy jí prostě dám na záchod(nočník)a vyčůrá(vykaká se),ale jsme téměř bez nehody, ale na to spaní, to nejde, odpoledne mi spí ještě většinou ty 2hodinky a plína je vždy mokrá a noční taky, asi 2× jsem jí v noci vzbudila(spí tvrdě celou noc, nebudí se)a stejně už měla načůráno v plínce, na záchod nechtěla a akorát na mě volala, že chce spinkat :( No, nechci jí tu plenu násilně brát, do 3let jí nechám a pak po 3.roce zkusím odebrat na odpo spaní a na noc zkusím budit :nevim: Někdo říká nebudit, někdo zas jo, tak uvidíme, ségry chlapečkovi budou zítra 3roky a ten vydrží od ledna na noční spaní se nepočůrat, vydrží celou noc, tak uvidíme jak moje malá, do října času dost, třeba se v létě sama vzbudí, že chce čůrat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze