Nočník - mám zkoušet, nebo ještě ne?

2891
12.11.12 20:48

Nočník.....mám zkoušet, nebo ještě

Zdravím, vím že tohle je ohrané téma, ale…synovi bude v prosinci 21 měsíců. Možná někdo řeknete, že je na to ještě brzy, že kluci jsou pomalejší, že až tak kolem druhého roku…mě se spíš jedná o to, že syn moc dobře ví, co se do nočníku dělá, chodí kolem něj a říká „číííí“, když vidí reklamu na domestos ebo bref, kde je záchodová mísa, taky říká „čííí“ jenže on prostě na ten nočník nechce. Udělala jsem takovej pokus. Zkoušela jsem ho vysazovat (nutno podotknou, že jen za úplatek, třeba bonbon, nebo mu půjčím telefon), neudělá tam nic :nevim: i když jsem ho třeba nechala doma běhat nahatýho, tak se fakt třeba i 3-4 hodiny vůbec nevyčůrá, ale jakmile mu dám plínku, tak je do půl minuty mokrá.....on na to vysloveně čeká. Třeba i po plavání, posadím ho na nočník - NIC, tak mu dám plínku a v tu chvíli se začne pekelně soustředit a okamžitě čůrá…já nevím, mám to nějak zkoušet dál? Nebo prostě počkat? Nerada bych zase, aby jsme pak dospěli do stadia, kdy bude na potřeby vyžadovat pouze ty plínky a na nočník nebude vůbec zvyklej…jedna známá to tak přesně má :think: jinak to samé je i se záchodem, na ten taky nechce :nevim: já vím, že teď na zimu je stejně zbytečné to řešit, mě nejde o to, že ty plínky stále nosí, ale spíš o to, že má zafixováno to, že se do ní okamžitě vyčůrá :nevim: možná blbnu, možná je fakt brzy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
12.11.12 20:53

A od kdy jsi ho na ten nocnik vysazovla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
12.11.12 20:54

Ahojky, tak to by mě zajímalo co ti ostatní maminky poradí, protože u nás jsme na tom hodně podobně. Malej skoro nemluví, takže ač na nočníku sedí třeba půl hodiny za prví se málo kdy vyčůrá a za druhé si na něj neřekne. Takže ho dávám tak 5 - 6 za den, ale jinak to nehrotím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
12.11.12 20:54

Zkoušeli jsme přes léto, to mu bylo mezi 15 - 18 měsíci, ale to vždycky spíš čůral jen na zem a přišel mi to ukázal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.12 20:56

Ja som nikdy cielene nevysadzovala… teda, skusila som, aj babicka, ale nejaky extra ucinok to nemalo… ale dala som nocnik do zachodu a ja sama som chodila „na nocnik“. Jo, a ked uz vie na co sa to pouziva, tak mu pri kazdom prebalovani skus povedat ze vodicka aj bobecek patri do nocnicku a nie do plienky. Aspon u nas to zabralo, ale bol to beh na dlhu trat, ziadne odplienkovanie do tyzdna. (A este aj dnes potvora mala bude hodinu prudit ze chce plienku, ze nechce nocnik, a ked tu plienku dostane, tak sa okamzite vycura a plienku zhodi ze bakana :zed: :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
12.11.12 20:57

Ja jsem nekde cetla ze se nema vysazovat driv jak pred rokem a pul, prej se to muzerckovi zprotivit a pak dlouho trva nez se to nauci. Ale nevim co je na tom pravdy. Ja a moji sourozenci jsme podle mamky curali na nocnik uz v roce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mystery
12.11.12 20:57

Ahoj, neporadim, ale zajímá me tato diskuze… pac máme stejný problém. Ptala jsme se na to doktorky a ta řekla ať na nej nespecham, ale já si to nemyslím… jsme velmi zvědavá na názory a rady:-) jinak malej taky chápe co se má dělat na nocniku a i na zachode, ale ze by se mu to podařilo a Sam od sebe by sel na nocnik to ne.. :-)

• Citovat
  • Upravit
11502
12.11.12 20:59

A když mu tu plínu na celý den nedáš, tak se ani nevyčůrá ani nepočůrá? Podle mě to tak dlouho vydržet nemůže. Můj první vysazovat nechtěl. Ve 2,5 letech si na ten nočník sednul sám, už jsem nevěřila ani tomu, že se těch plen zbaví a teď mu budou 3 a nočník už je téměř pasé, chodí na záchod, na ten jsem ho naučila celkem bez protestů, takže jsem za to byla fakt ráda. Prostě šel, nočník byl celou dobu v koupelně, najednou sundal plínu a už ji nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
12.11.12 20:59

Myslím že naopak v tomto věku by měl už na nočník chodit určitě :think: ale nevím no, sama mám první dítě a mladší o dost :mrgreen:
každopádně známá říkala že kluk dělal to co píšeš, tak mu plínu prostě nedala jen na noc a hotovo, a přes den se prstě pak počůral do punčoch, hned řval že je počůranej, tak ho v nich prostě nechala párkrát, se vztekal a po pár mokrých punčochách se to již nestalo.
Jinak co ho zkusit přímo na záchod místo nočníku? Třeba muvdí nočník ale na na dospěláckej záchod by šel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
12.11.12 21:00

No však kolem toho roka a půl jsem tak nějak začala, párkrát jsem to zkusila i dřív, ale to bylo všechno spíš o náhodě :nevim: on zatím tak moc nemluví, takže si neřekne, že potřebuje, on když je doma bez plínky, tak mi to oznámí, až když se někde vyčůrá a přijde mi to ukázal, kde je loužička :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
12.11.12 21:01
@Janichka píše:
Ja jsem nekde cetla ze se nema vysazovat driv jak pred rokem a pul, prej se to muzerckovi zprotivit a pak dlouho trva nez se to nauci. Ale nevim co je na tom pravdy. Ja a moji sourozenci jsme podle mamky curali na nocnik uz v roce :nevim:

Ahoj Janichko :kytka: ta známá o který píšu výše měla už v necelýh dvou letech děti touto metodou kompletně odplenkovaný prej :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
12.11.12 21:02

A co látkový plíny? To mu bude vadit mokro, tak ho to třeba donutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Navstevnice
12.11.12 21:02

Moje dcera, když jsem jí kolem 2. roku sebrala na den plínku, byla schopná nečurat třeba 6 hodin. Samozřejmě přestala pít a byla neskutečně protivná. Měla jsem strach o její ledviny, tak jsem to na měsíc vzdala a pak zkusila znovu. Na 3. pokus se „chytila“ a začala chodit na nočník. Jinak na nočník bych ji předtím musela doslova zlomit.

Nehrotila bych to, nech malému 2 týdny pauzu a zkuste to znovu, však s plínkama do školy nepůjde :).

• Citovat
  • Upravit
lucenka
12.11.12 21:03

Náš začal sám dělat potřebu do nočníku, když jsem tam jednou vpašovala trochu vody a dělala jsem oslavný tance jak je šikovný :) od tý doby čůrá a kaká do nočníku. Ale jenom když je nahatej. Jakmile dostane slipy nebo volné tepláky, tak to pustí do nich a přijde mi ukázat, co se mu stalo :zed:

• Citovat
  • Upravit
12.11.12 21:03

Dospelacky zachod u nas fungoval. Od babicky sme dostali redukciu, a ked som nechcela dat Viki plienku, ze ma nocnik, a ona ze nie, tak som sa spytala „a velky zachod?“ na co odpovedala vzdy ano. Akurat ja som uz bola hodne tehotna a dvihat ju na „velky zachod“ mi casom zacalo vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze