Kaká všude po bytě, jen ne do nočníku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ja odplienkovavam maleho prave teraz.
zakladom je, ze dieta na to musi byt pripravene.
poznas to podla toho, ze sa snazi byt samostatne- pomaha pri obliekani, jedeni, atd. dieta si musi uvedomovat, ze cika alebo kaka. ked je napr. nahe vo vani a oozve sa hlasny zvuk, dieta sa zlakne a prestane cikat- to je znamka, ze uz vie ovladat zvierace.
dolezite je, aby dieta poznalo rozdiel medzi suchym a mokrym. cize zasada je, aby bolo oblecene, ked sa pocika.
ja som isla podla takej metody, ze odplienkovanie za 7 dni.
odporuca sa zacat najskor v 18tich mesiacoch. moj ma tolko. dnes je to piaty den a uz sa pekne pyta
vydrzi aj zadrzat, ked mu poviem, nech pocka.
prve dva dni cikal kazdych 10 minut, katastrofa, som ho len stale prezliekala ![]()
dnes uz vydrzi 30- 120 minut
takze celkom rychlo to slo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to divný-divná je maminka, když jí to přijde normální. Je to věc jen důsledné výchovy/neschopnosti matky. Ve dvou letech už dítě fakt dobře chápe „co kam patří“, ale když si chce nechat někdo srát na hlavu/na koberec
jeho boj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas to bylo tak, ze jsem zkousela posazovat cas od casu. Nechavala jsem ho ve slipech a kalhotech, takze kdyz si nezacal rikat, tak jsem zase nasadila plenu. Povedlo se v dobe, kdy jsem mela v lete dovolenou, maly mel 25 mesicu a ja jsem si rekla, ze dost a uz pleny nebudou… takze od zacatku dovolene (bylo teplo) jsme nechavali nahateho, ptali jsme se 20× za hodinu, jestli chce curat nebo kakat a behem tydne se to vychytalo tak, ze chodil automaticky… sice se obcas nehoda stala, ale to se stava.
Lepe mu slo kakani do nocniku nez curani.
A od te doby je krome spani bez plen…
Takze kdyz se to nepovede hned, tak zkusit za nejaky cas znova. Nechce to hrotit, kazde dite je pripravene v jinou dobu.
Drzim palce
- Citovat
- Upravit
Já mám 2 děti a ani jedno jsem neodplínkovala tak, že by bylo celý den nahaté (začali jsme v zimě, to by mi zmrzly). Prostě jsem je co chvíli vysazovala na nočník a i několikrát denně prala kalhotky/slipky a punčošky.
U holčičky se dařilo dřív čurání, to si volala pěkně, ale kakala do plínky před poledním spaním, kluk zas volal na kakání už i v době, kdy měl přes den plínku, ale o to dýl se počurával.
Mě dítě kakat a čurat kamkoliv v bytě, dám plínku. Buď to dělá naschvál a bude mít „trest“ v podobě plínky (občas děti samy vyžadují sundat plínku, že už jsou velké), nebo ještě není připravená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nas mladas to delal taky, kdyz byl nahatej tak se sel sam vycurat ale kakal vsude mozne, nehrotila jsem to a ted mu je 25,5 mesice a uz mame plinku jen na spinkani. sam od sebe zacal tak pred tim pul mesicem chodit na nocnik kakat i curat, dnes uz si dokonce i sam sunda kalhoty a zase se oblikne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak nevim jak u mě, ale nočník chápe velmi dobře. když má plínku tak si i říká, když má jen tepláky tak si je sundá a jde se vyčurat na nočník ( samo že jsou nehody ), ale kakání nám prostě nejde. kaká bud do plínky a nebo do kalhot, když je nahatý tak klidně na zem, ale ve stoje za běhu, jakoby nevěděl, že kadí. když se vykadí do nočníku tak se děsně diví, že tam je bobík. tak nevím naschvál to nebude. Mony
- Citovat
- Upravit
Prvního jsem odplínovala s plínou na zadku, šlapat do loužiček a zakopávat o bobky by mě fakt nebavilo.
Dole bez chodil až když byl vlastně odplínovaný, ale neuměl si sundat tepláky a posadit se na nočník a já už tehdy byla velmi těhotná a následně obstarávající mimino, tak jsem uvítala, že je samostatný a nemusím skákat od kojení atd Ale v té době už se žádné loužičky nekonali, bobek si schovával do spací plíny.
Druhý je teď onačejší oříšek, na nočník to zkrátka ještě nechápe, neumí to pustit, pak jde a vyčurá se o metr dál. Nenávidí převlíkání a představa, že bych ho tu naháněla 5× do hodiny a převlíkala tepláky, to by mě švihlo, průběžně to zkouším. Nahatýho už vůbec nehrozí, na to tu teď zkrátka nejsou teploty, navíc mám lepší věci na práci než vytírat louže, jsem ráda, že stíhám přebalovat.
Takže přístup kamarádky mi přijde trochu zbytečný, zbytečně si přidělává práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys jeej, gratulujem, som nevedela, ze uz si porodila
kazdy den pozeram, ci uz Ti vysiel denicek ![]()
sorry za OT ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky rada bych znala vas nazor. Znama ma holcicku 2 roky. Cca v 18 mesicich zacali chodit na nocnik ale jen tim zpusobem ze mala musi behat po byte naha a v kazde mistnosti ma nocnik. Kdyz trucuje cura zasadne na koberec nebo kamkoliv vedle. Problem ne u kakani. Kaka vsude po byte jen ne do nocnicku. Podle zname je to notmalni a deti to delaji. Mam take maleho prcka ktereho byh pomalu mela zacit ucit a trochu me to desi. To ho mam vyslict do naha na cely den a chodit za nim poklizet louzicky a bobky? To je divne ne?:-)