Odplenkování v 7 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
odplenkování v 7 měsících
Ahoj mamky
,
potřebuju se poradit s maminkama, které své mimčo dávaly brzo na nočník a pomalu odplenkovávaly. Naší malé je 7 měsíců, před týdnem začala sama sedět a tak jsem jí začala dávat na nočník (je to asi 4 dny). Celkem se nám daří. Dávám na nočník několikrát za den. Hlavně před a po spaní či odpočinku se vyčurá. Dnes se i vykadila. Jak jste vy praktikovaly dávání na nočník? BYla bych ráda, kdyby malá přestala nosit plenky (zatím alespoň doma), ale přesně nevím jak na to. Jak jste poznaly, že malá/malý chce na záchod? Není to v 7 měsících moc brzo? Moc děkuju za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano je to brzo a dost. Proč tak pospícháš s tím odplenkováním? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karolec píše:
Ahoj mamky,potřebuju se poradit s maminkama, které své mimčo dávaly brzo na nočník a pomalu odplenkovávaly. Naší malé je 7 měsíců, před týdnem začala sama sedět a tak jsem jí začala dávat na nočník (je to asi 4 dny). Celkem se nám daří. Dávám na nočník několikrát za den. Hlavně před a po spaní či odpočinku se vyčurá. Dnes se i vykadila. Jak jste vy praktikovaly dávání na nočník? BYla bych ráda, kdyby malá přestala nosit plenky (zatím alespoň doma), ale přesně nevím jak na to. Jak jste poznaly, že malá/malý chce na záchod? Není to v 7 měsících moc brzo? Moc děkuju za rady
Ano, myslim si, ze je v sedmi mesicich hodne, ale hodne brzo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč myslíte, že je to brzo? Já i můj manžel jsme seděli na nočníku už v půl roce.. a nic se nám nestalo
! Malá má z toho radost a nesedí si v pokaděný plence. Myslím si, že čím dřív si na nočník zvykne, tím líp
! První den to nechápala a dnes (4. den) jsem jí na nočník posadila a hned se vyčůrala!!! Proč tak brzo? Byla bych ráda, kdyby byla v roce bez plen. Je to úleva jak pro ní, tak pro nás..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ti půjčím mýho dvouleťáka, když máš takové úspěchy. Nám to nejde a nejde… ![]()
Ne v sedmi měsících je fakt strašně brzo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá takhle přesně začala v osmi měsících. ted má rok a počůrá jen tak 3 plenky denně - (dávám látkové a nenechávám jí v mokré déle jak půl hodiny.) když jí to jde, jen bych to podporovala, je to super…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synovec je taky posazovany od doby, co zacal sedet, na nocnik, ale teprve ted si sam rekne, ze se mu chce curat, je mu 17m.
Urcite to bude trvat, nez se ti nauci rikat a bude moct byt bez pleny, zacala bych s tim, az zacne komunikovat, td vychytavas ty, kdy ma jit na nocnik, casem se to obrati.
A jnak urcite neni brzy na nocnik, konecne se zase vraci doba, kdy nebudo tri lete deti s plinkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karolec pak nevím proč se nás ptáš zda je to brzo když si přesvědčena o opaku ![]()
Příspěvek upraven 27.10.12 v 19:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napíšu jen osobní zkušenost. Jelikož se malé nočník líbil, tak jsem ji na něj dávala od roka.Tak jak ty - před spaním, po spaní…14 dní krásně „chodila“ na nočník a přes den měla plenu jen spaní. Po 14 dnech řvala jen jak nočník viděla a to jí vydrželo do 18.měsíců, kdy vzala na milost sedátko na wc a o měsíc později nočník, na který začala sama chodit v 19.měsících a přesně ve dvou letech si sama začala říkat, že potřebuje čurat.
- Citovat
- Upravit
Myslím si, že to dělá náhodně. Zatím není ve věku, kdy je schopná si uvědomit, že čurá. Zatím neovládá svěrač. Tuto schopnost mají děti až tak v roce a půl. Ale pokud Vám to jde, jen dobře. Uvidíš, jak to půjde dál. Držím palce
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás sme začali v půl roce a v roce si holka řekla AAA a dala se na nočník, byla bez plen.Jen pokračuj a výsledek se do léta dostaví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bajča píše:
Ano je to brzo a dost. Proč tak pospícháš s tím odplenkováním?
Ptám se, protože mě zajímá názor ostatních maminek, které mají více zkušeností … ! I když jsem přesvědčena o tom, že jí to nemůže uškodit
!
@LadyTommy píše:
Synovec je taky posazovany od doby, co zacal sedet, na nocnik, ale teprve ted si sam rekne, ze se mu chce curat, je mu 17m.Urcite to bude trvat, nez se ti nauci rikat a bude moct byt bez pleny, zacala bych s tim, az zacne komunikovat, td vychytavas ty, kdy ma jit na nocnik, casem se to obrati.
A jnak urcite neni brzy na nocnik, konecne se zase vraci doba, kdy nebudo tri lete deti s plinkou.
Přesně
! Dříve děti seděly na nočníku skoro hned a nijak jim to neuškodilo. Dnes má plno dětí plenku ještě ve 3 letech. Tomu bych se ráda vyvarovala. I když vím, že každé dítě je jiné a člověk mu neporučí, ale myslím, že se to dá naučit
. Jen doufám, že to malé vydrží… počítám ale se vzdorem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tech duvodu, proc se nema zacinat s nocnikem tak brzy je spousta. Staci trochu pohledat na internetu. Jednak tak male dite neovlada sverac, takze to je vicemene jen o vuli matky, jak casto to dite posazuje a zda se trefi, ze to miminko zrovna poteebuje curat.
Taky to u dost deti zpusobi blok, kdy treba po mesici uspechu to dite najednou obrati a zacne rvat, jen co vidi nocnik a to pak muze trva hodne dlouho, nez si na nej zase navykne.
Melo by se zacit ucit ve chvili, kdy je dite psychicky pripravene, umi si rict, nebo ukazat, ze potrebuje, vydrzi aspon chvilku bez curani, protoze priznejme si, kdo by nebyl zmateny, kdyz desetkrat se ma vycurat do nocniku a 5× do plenky.
A argument, my jsme to taky prezili, uplne nesnasim.
Lide prezili i koncentracni tabory, to ovsem neznamena, ze je musime znovu stavet. ![]()
- Citovat
- Upravit
@renule2 píše:
Myslím si, že to dělá náhodně. Zatím není ve věku, kdy je schopná si uvědomit, že čurá. Zatím neovládá svěrač. Tuto schopnost mají děti až tak v roce a půl. Ale pokud Vám to jde, jen dobře. Uvidíš, jak to půjde dál. Držím palce![]()
No, zprvu jde asi o to, aby člověk vychytal chvilku, kdy se bude chtít mimču čůrat nebo kakat, ale podle mě si na to po chvilce zvykne a uvědomí si, co se na tom nočníku dělá
!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit