Odplenkování v 7 měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13770
27.10.12 19:45

@renule2
Ahoj, trosku nesouhlasim :)
To by na malych detech nefungovala bezplenkova metoda. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
27.10.12 19:46
@karolec píše:
No, zprvu jde asi o to, aby člověk vychytal chvilku, kdy se bude chtít mimču čůrat nebo kakat, ale podle mě si na to po chvilce zvykne a uvědomí si, co se na tom nočníku dělá :-)!

to sice jo, ale ne u tak malého mimča, mám skoro stejně staré tak si to ani nedovedu představit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
27.10.12 19:47
@Scarlett2011 píše:
Tech duvodu, proc se nema zacinat s nocnikem tak brzy je spousta. Staci trochu pohledat na internetu. Jednak tak male dite neovlada sverac, takze to je vicemene jen o vuli matky, jak casto to dite posazuje a zda se trefi, ze to miminko zrovna poteebuje curat.
Taky to u dost deti zpusobi blok, kdy treba po mesici uspechu to dite najednou obrati a zacne rvat, jen co vidi nocnik a to pak muze trva hodne dlouho, nez si na nej zase navykne.
Melo by se zacit ucit ve chvili, kdy je dite psychicky pripravene, umi si rict, nebo ukazat, ze potrebuje, vydrzi aspon chvilku bez curani, protoze priznejme si, kdo by nebyl zmateny, kdyz desetkrat se ma vycurat do nocniku a 5× do plenky.
A argument, my jsme to taky prezili, uplne nesnasim. :zed: Lide prezili i koncentracni tabory, to ovsem neznamena, ze je musime znovu stavet. :nevim:

Víš co si myslím?.. že toto všechno jsou jen výmluvy líných matek :oops:. Jak můžeme s jistotou vědět, že to dítě nechápe nebo že je mu to do plenky přirozenější? Myslím, že být v mokru není úplně nejlepší :-)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
27.10.12 19:48
@Bajča píše:
to sice jo, ale ne u tak malého mimča, mám skoro stejně staré tak si to ani nedovedu představit

A zkusila si to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
27.10.12 19:49
@donaga píše:
Podle mě je brzo na „učení“, jak už tu bylo napsáno, ještě není schopná ovládat svěrač. Ale některé maminky využívají „bezplekovku“, kdy se snad vychytají příznaky, že se dítěti chce čůrat a „pleny“ se mu sundají a dítě se vyčůrá. Plena tak prakticky zůstane suchá. Tenhle přístup se mi líbí, ale já na něj neměla trpělivost :-). Druhý případ bych našich maminek, kdy nás prá na nočník vysazovaly a my se tam i vyčůrali, ale to byl spíš vypěstovaný podmíněný reflex nočník=čůrání a s uměním svěrač ovládnout to nemělo nic společného. Další otázka je to sezení na nočníku, teorie je, že dítě by se mělo do sedu dostat samo, že nestačí, aby se samo v sedě udrželo, takže případně na tohle pozor :nevim: Jo a jednou jsem slyšela hezkou teorii, že dítě dokáže svěrače vědomě ovladat, když umí skákat s nohama sounož a musím říct, že u nás to tak bylo. Sice to trvalo dlouho, ale zase se na nočník malá naučila chodit prakticky sama (jak jáza to byla při mé malé trpělivosti vděčná), když jsem se snažila být akční a častěji ji vysazovala, tak jsem akorát vypěstovala averzi na nočník.

Tak teda moje skace jak jojo, ale curat na nocnik nebude a nebude!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
27.10.12 19:49
@donaga píše:
Podle mě je brzo na „učení“, jak už tu bylo napsáno, ještě není schopná ovládat svěrač. Ale některé maminky využívají „bezplekovku“, kdy se snad vychytají příznaky, že se dítěti chce čůrat a „pleny“ se mu sundají a dítě se vyčůrá. Plena tak prakticky zůstane suchá. Tenhle přístup se mi líbí, ale já na něj neměla trpělivost :-). Druhý případ bych našich maminek, kdy nás prá na nočník vysazovaly a my se tam i vyčůrali, ale to byl spíš vypěstovaný podmíněný reflex nočník=čůrání a s uměním svěrač ovládnout to nemělo nic společného. Další otázka je to sezení na nočníku, teorie je, že dítě by se mělo do sedu dostat samo, že nestačí, aby se samo v sedě udrželo, takže případně na tohle pozor :nevim: Jo a jednou jsem slyšela hezkou teorii, že dítě dokáže svěrače vědomě ovladat, když umí skákat s nohama sounož a musím říct, že u nás to tak bylo. Sice to trvalo dlouho, ale zase se na nočník malá naučila chodit prakticky sama (jak jáza to byla při mé malé trpělivosti vděčná), když jsem se snažila být akční a častěji ji vysazovala, tak jsem akorát vypěstovala averzi na nočník.

Naše malá se do sedu sama dostane… ale že by si sama sedla na nočník??? To by si na něj asi ještě dlouho nesedla, ne 8o?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenasa neprihlasena
27.10.12 19:50

Nedělej si velké naděje. Malá chodila na nočník od 10m (seděla od 9m), ze začátku jsem měla taky pocit, že ji to tak krásně jde. Odplenkovali jsme ve 23m :o) Ale od toho 10m krásně kakala každé ráno do nočníku, takže u 2. dítěte bych to zkoušela stejně. Čůrání bylo o náhodě, ze začátku si užívala jak ji všichni chválí a pak jí to omrzelo. Možná ti poradí nějaká mamina co praktikuje bezplenkovku a nebo si zkus něco o ní najít. Nestudovala jsem jí, ale o signálech, kdy se dítěti chce čůrat tam nejspíš něco bude.

• Citovat
  • Upravit
20885
27.10.12 19:50

@karolec ne a ani zkoušet nehodlám ;) nebudu moje miminečko trápit na nočníku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
27.10.12 19:52
@Bajča píše:
@karolec ne a ani zkoušet nehodlám ;) nebudu moje miminečko trápit na nočníku :mrgreen:

Malou to baví. Dám jí hračku, hraje si, breptá… rozhodně si nemyslím, že bych jí tím nějak mučila nebo trápila :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
@karolec píše:
Víš co si myslím?.. že toto všechno jsou jen výmluvy líných matek :oops:. Jak můžeme s jistotou vědět, že to dítě nechápe nebo že je mu to do plenky přirozenější? Myslím, že být v mokru není úplně nejlepší :-)!

No, ja teda dite v mokru nenechavam a nemyslim si, ze by to bylo o lenosti, ale psychologie se vyvyji pouze poslednich par desitek let a do te doby se nad dopady na psychiku lide nezamysleli. Proto se posledni dobou tolik resi, co je pro dite nejlepsi z psychologickeho hlediska a to je pro me dulezitejsi nez to, ze utratim moc penez za pleny. :zed:
A nastesti neziju v CR, takze si nemusim delat hlavu s pomlouvacnymi recmi milych ceskych spoluobcanu, kdyz vidi, ze ma dvoulete dite plenu. :roll:

• Citovat
  • Upravit
153
@Bajča píše:
@karolec ne a ani zkoušet nehodlám ;) nebudu moje miminečko trápit na nočníku :mrgreen:

Malou to baví. Dám jí hračku, hraje si, breptá… rozhodně si nemyslím, že bych jí tím nějak mučila nebo trápila :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
27.10.12 19:53

My zkouseli od doby, co sedela presne jak pises. Pred a po jidle, spani, vychazka. Vzdy se do nej vycurala. Ted ji budou dva a pliny ma porad. Je to ale nasi neduslednosti a tim, ze jsem s mladsi porad v nemocnici, takze kdyz uz je pres den bez plen, jdeme do nemocnice a ona si zas prestane rikat.
Jinak ja si na nocnik rikala uz v roce, ve 13 m sme jeli na dovcu vlakem, mama zapomela nocnik, tak chtela pouzit plinku a ja pry rvala jak tur, ze chci curat. Nakonec sem pry z revu usla a vycurala se do te plinky. Takze je to o nasi lenosti, ale samozrejme je take kazde dite jine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
27.10.12 19:54

A jeste dodam, ze pokud deti netrestate, kdyz se nevycuraji do nocniku, ale do plenky, tak to asi nic tak zavazneho nebude. :)
Horsi byly ty doby, kdy dite, ktere se vycuralo mimo nebo do pleny, dostalo na zadek. Tam to podle mne zpusobovalo daleko horsi skody. :think:

• Citovat
  • Upravit
153
27.10.12 19:55
@Scarlett2011 píše:
No, ja teda dite v mokru nenechavam a nemyslim si, ze by to bylo o lenosti, ale psychologie se vyvyji pouze poslednich par desitek let a do te doby se nad dopady na psychiku lide nezamysleli. Proto se posledni dobou tolik resi, co je pro dite nejlepsi z psychologickeho hlediska a to je pro me dulezitejsi nez to, ze utratim moc penez za pleny. :zed:
A nastesti neziju v CR, takze si nemusim delat hlavu s pomlouvacnymi recmi milych ceskych spoluobcanu, kdyz vidi, ze ma dvoulete dite plenu. :roll:

Rozhodně mi nejde o to, abych ušetřila na plenkách!!! Jen pořád nějak nechápu, co je tak prospěšného na tom, že je dítě do x let závislé na plenkách??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
27.10.12 19:56
@Scarlett2011 píše:
A jeste dodam, ze pokud deti netrestate, kdyz se nevycuraji do nocniku, ale do plenky, tak to asi nic tak zavazneho nebude. :)
Horsi byly ty doby, kdy dite, ktere se vycuralo mimo nebo do pleny, dostalo na zadek. Tam to podle mne zpusobovalo daleko horsi skody. :think:

No, to vůbec!! :mrgreen:… já jí jen chválím, že se vyčůrala do nočníku a tím to hasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze