Odplenkování v 7 měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1402
27.10.12 19:57

@karolec POčkej, až začne chodit, to jí ty hračky přestanou bavit :D :D Já jsem malého taky dávala brzo, ale popravdě mi to bylo celkem k ničemu. V září mu bylo dva a furt pleny. Před týdnem jsem se naštvala a když se pokadil, umyla jsem ho studenou vodou, žádnou teploučkou jak byl zvyklej a už si hned řekne. Asi mu to konečně docvaklo a nemyslím si, že jsem líná matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
27.10.12 19:58

@karolec já začla Verču dávat na nočník hned jak se naučila sedět. Nebrala jsem to jako odplenkování, nehrotila jsem to dávala jsem tak 2-3× za den a bud seděla nebo nechtěla skoro pokaždé byl úspěch. Nezažila jsem žádný vzdor Na nočník mi chodí od té doby každý den. Plínku má ted na noc jinak je bez.
Držím palečky at to jde dál dobře a hlavně nenutit to je polovina úspěchu.

Příspěvek upraven 27.10.12 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885

Proč do x let, třeba v roce už bych to i pochopila, ale v 7 měsících? U takového mimča? očividně to baví hlavně tebe ;) Dítě baví hračky ne nočník ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141

Tvrzení o lenosti matek mě teda skoro uráží!!!
Syn si sám sedl skoro v roce. Když jsem chtěla dát sedět na nočník, tak hystericky vřískal. Chtěl chodit a ne někde sedět. Ani přebalit se nenechal v leže, přebalovala jsem ho ve stoje a to mi ještě utíkal. Teď je mu 22m, přebaluji pořád ve stoje, ale už naštěstí nezdrhá. Na nočník si ani za boha nesedne a aby si náhodou nepočural tepláčky, tak tvrdohlavě vyžaduje při výměne plenek hned další, čistou. Řekne mi hned, jak se vykaká, ale nikdy neřekne těsně před začátkem kakání. Podle mě ještě prostě netuší, že se mu chce konat nějakou potřebu.
Chápu bezplenkovou metodu a fandím matkám, které ji provozují. Ale nevím, jak bych ji já praktikovala. Ano, v tomhle směru jsem byla líná. V lednu jsem nechtěla rozbalovat novorozeně a vychytávat, kdy bude konat potřebu. To bychom se asi nehli z domu.

Pokud to tvému dítěti jde, sedne si samo z polohy na čtyřeh, tak dávej na nočník klidně dál. Holčičky na to bývají i šikovnější. Ale co mám v okolí zkušenost, tak bez plenek byli asi v roce a půl. A příště, prosím, važ slova než někoho nařkneš z lenosti.

Příspěvek upraven 27.10.12 v 19:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
27.10.12 20:00
@karolec píše:
No, to vůbec!! :mrgreen:… já jí jen chválím, že se vyčůrala do nočníku a tím to hasne.

Hele, ale vis co? Az Ti zacne behat a zacne se zajimat o lezeni na nabytek, vytahovani vsech moznych veci ze skrini, tak ji ten nocnik muze prestat zajimat uplne. :mrgreen:
Ale ja se priznam, ze mam dite, ktere jsem jeste nedokazala posadit na nocnik ani na 3 vteriny, protoze je hrozne hyperaktivni, takze si nejake uceni nedokazu ani predstavit. :)
Ale pokud ji to bavi, tak super. Jen je dost mozne, ze ji to za par mesicu omrzi a pak budes resit dvouletacku a jeji pleny. :)

• Citovat
  • Upravit
Billi

Syn se posadil těsně po půl roce, tak jsem natěšeně vytáhla nočník, že půjdeme zkoušet. Do té doby mi krásně 2× denně. Ráno a po obědě velké nálože. Po týdnu nočníkování, kdy jsem měla pocit, jak nám to jde a snad i na nočník čeká, jsme se dostali do fáze, že začal kakat 5× denně pidinálože a to těsně po přebalení do čisté plínky nebo ho posadím na nočník, on se usměje a zdrhne a počurá koberec… Je mu 11 měsíců a nočník jsem mu nechala na očích, ale nenutím ho na něm sedět… Za poslední měsíc máme jen 2 úspěchy. Pokud jí to nevadí, dělala bych to i nadále, ale jsou to mrňouskové a může se to xkrát změnit. Spíš bych si načetla něco o bezplenkovce a zkusila jet podle ní…

• Citovat
  • Upravit
153

Ještě musím napsat jednu příhodu, která mě k tomu defakto dovedla… před několika měsíci jsem byla svědkem docela divné scénky… byla jsem si koupit něco v lindexu… zkoušela jsem si něco na sebe a najednou jsem slyšela z vedlejší kabinky řev malé holčičky (tak 4 leté). Chtělo se jí hrozně čůrat. Její maminka na ní ječela, že s ní nikam nepoběží, rvala z ní kalhoty a nandavala jí plenku. Prý ať se vyčůrá do ní, že tu není žádný záchod. Holka pištěla, že do plenky nechce. Matka pořád stála na svém. To mnou docela otřáslo. Chudák holka. Máma mohla bejt ráda, že její malá chodí na záchod. Místo toho jí rvala plenku. Fuj. Měla jsem stochutí jí něco říct… ale to je snad výjímečný případ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
27.10.12 20:03

@karolec To je doufám taky extrém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
27.10.12 20:04

Jako proč ne, já se sezením taky začala nočníkovat, u všech dětí, ale nepočítej s tím, že se ti v brzké době odplenkuje!
Za úspěch pokládám, že nenásilně se mi dvě holky samy zvládly přes den odplenkovat kolem 15 měsíce na den, kolem 22 ho na noc.
Poslední to zmákla na den kolem 17 měsíce a na noc má stále plínu.
Je to o dětech, o důslednosti mámy.
DŘÍV TO ALE ASI TĚŽKO PŮJDE, VYDRŽ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
27.10.12 20:05

S dcerou bezplenkuji od marození. Ne tedy ve smyslu, že by neměla plínu. Ale vyměšuje se nad miskou. Dítě dokáže svěrač ovládat již od narození, tedy umí to putit, když jí sundám oblečení a dám do čurací polohy (klubíčko). Bez plenky je doma od léta, tedy od 9-10ti měsíců. Na kadění si řiká sama od 11m téměř stoprocentně. Plenku má na návštěvách, v MC… Zkrátka tam, kde není vhodné se počurat. Na čurání si občas říkká od 13m, s čím dál větší úspěšností.

Pro oponentky - zkuste si pohledat něco o bezplenkové komunikační metodě. www.bezplenek.cz Plenky jsou výdobytek moderní civilizace. Není to něco, nez čeho by dítě strádalo či utrpělo psychickou újmu. Samo to nesmí probíhat způsobem, jakým si zřejmě představujete - tedy podadit násilně dítě na nočník a držet ho tam násilím, dokud tam náhodou něco neprovede. Je třeba dítě vysazovat podle jeho potřeby vyměšování, je úkolem matky poznat, kdy se dítěti chce. Dítě se kupodivu nevyměšuje náhodně nebo nonstop. Ale obvykle v souvislosti s příjmem tekutin, potravy, kojením, příchodem domů, vyndání z šátku, před usnutím a po probuzení. U některých miminek jde vysledovat i signály, než bude čurat. Mě se to bohužel dařilo jen do 3. měsíce věku dcery.
Zakladatelko - zkus kouknout do nějakých diskuzí, do vyhledavače? BKM, bezplenkujeme nebo bezplenková. Je tu i bezplenkující skupina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
27.10.12 20:05
@omites píše:
Tvrzení o lenosti matek mě teda skoro uráží!!!
Syn si sám sedl skoro v roce. Když jsem chtěla dát sedět na nočník, tak hystericky vřískal. Chtěl chodit a ne někde sedět. Ani přebalit se nenechal v leže, přebalovala jsem ho ve stoje a to mi ještě utíkal. Teď je mu 22m, přebaluji pořád ve stoje, ale už naštěstí nezdrhá. Na nočník si ani za boha nesedne a aby si náhodou nepočural tepláčky, tak tvrdohlavě vyžaduje při výměne plenek hned další, čistou. Řekne mi hned, jak se vykaká, ale nikdy neřekne těsně před začátkem kakání. Podle mě ještě prostě netuší, že se mu chce konat nějakou potřebu.
Chápu bezplenkovou metodu a fandím matkám, které ji provozují. Ale nevím, jak bych ji já praktikovala. Ano, v tomhle směru jsem byla líná. V lednu jsem nechtěla rozbalovat novorozeně a vychytávat, kdy bude konat potřebu. To bychom se asi nehli z domu.

Pokud to tvému dítěti jde, sedne si samo z polohy na čtyřeh, tak dávej na nočník klidně dál. Holčičky na to bývají i šikovnější. Ale co mám v okolí zkušenost, tak bez plenek byli asi v roce a půl. A příště, prosím, važ slova než někoho nařkneš z lenosti.

Příspěvek upraven 27.10.12 v 19:59

Psala jsem, že chápu, že je každé dítě individuální. Ale stojím si za názorem, že hodně matek je líných. Dát plenku je pohodlnější, než několikrát denně svlékat a přemýšlet nad tím, jestli se náhodou nechce dítěti na záchod… a jak si sama napsala, v určitém směru si líná byla, takže jsem tě tím nemohla nijak urazit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
27.10.12 20:06

@karolec ty jsi snad začala s bezplenkovkou od narození dítěte?

Příspěvek upraven 27.10.12 v 20:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885

Božinku a proto tě to napadlo? :roll: já se fakt nestačím divit, fakt super důvod a nejsi ty stejná pisatelka co byla rozhodnuta nekojit protože viděla někoho jak kojí 4 nebo 6ti leté dítě? :roll: :roll: :roll: fakt důvod jak prase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34

Podle mýho názoru je to brzy ale některé děti jsou šikonve a čurají do hrnce brzy. Náš benjamínek (13m) na hrnci sedět nechce asi je to tím že už se zvedne a uteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
@Bajča píše:
Proč do x let, třeba v roce už bych to i pochopila, ale v 7 měsících? U takového mimča? očividně to baví hlavně tebe ;) Dítě baví hračky ne nočník ;)
¨
Máš pravdu, baví mě to… baví mě to, že moje malá dělá pokroky a očividně se to líbí i jí :-). A nemyslíš, že se z takové čurání na nočník dá udělat taky zábava?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze