Nočník ano - a co dál?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nočník ano-a co dál?
Ahoj, mám kloučka 2 roky a 4 měs.,už zvládáme nočník-přes den jsme bez plíny, nehody se sice občas stanou, ale jde to. Problém je, že když jdem na zahradu, nebo nakoupit apod. tak mu tu plínku dám, protože bez nočníku si neřekne, že chce čůrat. Když nočník nevidí, klidně se počůrá i když se ho každou chvilkuptám zda nepotřebuje čůrat…ptám se, klidně ho i venku 4× svleču a nic a za 5 min.je celej pročůranej
už jsme zvládli i to, že si řekne když má slipky a tepláčky, ale řekne si tak, že přijde a nočník si přinese a řekne čí nebo hačí anebo když jsem s ním v místnosti s nočníkem, tak na něj ukáže a řekne ííí
zatím toho moc nenamluví, nevím taky co s tím
poradíte? děkuju a všem přeju krásný den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My jsem měly podobný začátky. To půjde. Malá nemluví taky skoro vůbec, ale chce to čas. Nijak se to uspěchat podle mě nedá. Taky jsem se ptala, jestli nechce čurat a klidně řekla ne a vzápětí se počurala
. Tak asi za mě nosit ven oblečení náhradní, převlíkat případně, asi bych se neptala pořád, jestli chce čurat, já už pak měla pocit, že s tím jsem i otravná pro malou, i pro sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mám stejně starého chlapečka a s učením na nočník jsme slušně bojovali, bojkotval to zuby nehty.Pak sám od sebe začal čůrat do nočníku přesně ve dvou letech, bylo to v létě a já si malovala, že do zimy zmákne být bez plen i venku a v noci. Haha-omyl, přes den je bez pleny, dokud bylo teplo tak i venku a čůral normálně n atrávu. Ovšem na návštěvy, do autobusu, na ven ted v zimě-dávám plenu, na noční spaní taky-přes den spí bez ní a ok a kaká zásadně do spací pleny
Když to na něj přijde, když má slipy, tak tu žebroní o plenu s pláčem tak dlouho, že mu ji raději dám, aby si ještě nevypěstoval nějakou fobii
No už jsem se smířila, že to s ním nepůjde tak snadno jako s holkama
Tak radím, nehrot to
Až bude tepleji, můžou chodit ven bez pleny s náhradními věcmi a pak už to půjde raz dva
![]()
Ríša mluví dobře a je mi to huby platný
Kadit bude zásadně do pleny, když přijde návštěva nebo jdeme do herny, zapomene se hlídat a počůrá se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám stejně starého kluka, na nočník si sám zajde když je nahatý, oblečený si zajde až když má cvrnknuto. Venku si málokdy sám řekne, takže se ho musím ptát, nejlépe ho dávat sama bez zeptaní, plenu nemá přes den cca od 22 měsíce, odpol. spí bez pleny, ale na noc ji musím dávat. A co se týče mluvení, tak nemluvíme skoro vubec, konečně ted začíná po nás opakovat slova, ale žádná sláva s výslovností, a jako spojit dvě slova tak to vubec nehrozí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja u dcery davala na ven plenky nez byla jistota, ze si opravdu sama rekne. Ja osobne nevidim smysl v tehle zime riskovat prochlazeni, taky nevim, kde bych jako prevlikala dite? To ho proste svliknete venku v te zime a prevliknete? Nebo vodit pocurany, pokakany dite po nakupnim centru? Tepovat autosedacku? Ne!
U prvni jsem davala ven plenky a kupodivu se normalne po case odplenkovala a u druhyho do hodlam delat taky tak. Davala jsem takove ty natahovaci plenky - treningove. Stahuje se to hezky jako spodarky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ven používám natahovací plenky, nehoda občas je a nemíním riskovat zánět močáku atp. a kor v zimě, zimní kombinezu sebou náhradní nosit enmínim a kde bych ji převlíkla? já bych tomu nechala ještě čas, doma a na spaní jsou bez plen, ven když jdeme jenom na zahradu enbo popojedem na pulh do krámu tak ji nedávám ale pokud jedu pul dne vlakem někam nebo jdme na dlouhou procházku tak jo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak už psaly holky, na ven bych určitě plínu dávala, v takové zimě to fakt není sranda, kdyby měl být venku mokrý. U našich kluků to pak bylo ze dne na den, i bez trénování. U jednoho ve 2,5 letech, u druhého ještě o měsíc později.
A plínu na noc vůbec nemá cenu řešit, k tomu musí dozrát, to moc trénovat nejde. Minimálně do 3 let bych to nechala být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JJ, ja nocni plinu sebrala az tehdy, kdyz byla asi 14 dnu kazde rano sucha. Ale bylo to velmi brzo po dennim odplenkovani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ja po odplenkovani klidne davala trebas plinku jeste, kdyz byla mala nemocna, mela horecku, prujem a tak. Podle mne je hloupost chtit po nemocnem diteti, aby se nezapomnelo. Opet jsme nemeli zadny problem se po doleceni plinky zbavit. Bylo to spis pro sichr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, v tomhle věku už to děti pochopí, že normálně jsou bez plíny, ale protože je nějaký důvod, zrovna ji dostanou. U nás typicky - když jedeme autem do Prahy. Nedovedu si představit řešit akutní čůrání uprostřed křižovatky někde v centru. ![]()
Nebo po nástupu do školky se u syna vrátilo noční počůrávání, to jsem samozřejmě plínku zase začala dávat. A nejen na noc, ale domluvili jsme se, že ji bude mít i na spaní ve školce po obědě. On za to byl moc vděčný, počůrat se ve školce by pro něj byla mnohem větší ostuda, než jít spát s plínkou (to mu nevadí).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, děkuju všem, taky dávám plenku na noc, to nehrotim, obcas ji ma suchou, ale posledni dobou ne, nestihame rano na nocnik, kdyz vola z postylky a ja prijdu a vezmu siho, tak cejtim, ze akorad cura
jeste i pije na noc batoleci mliko, pije jen asi 150 ml ale ma ho rad a chce ho, neublizi mu to, tak proc ne
pres den pije neslazeny detsky caj.Kdyz jsme doma nebo jdem na navstevu, berem sebou nocnik, proste mu tam sundam plinu, dam mu slipky a teplacky, reknu ze tu ma nocnik a zatim bez problemu, nehody se stavaji, to je jasny a protoze chodime vetsinou k rodine, tak s tim nemaji problem
Taky bych maleho nechtela venku prevlikat nebo ho nechat v tom mokrym-je zvlastni jak zastanci latkovych plen tvrdi, ze driv se deti odplenkovaly rychleji, rptoze jim v tom mokrym nebylo prijemne, me to prijde jako nesmysl, malymu to mokro vubec nevadi. zjistila jsem, ze ma na vsechno svuj cas, tak ho nenutim, na ten nocnik jsme nehrotili, i kdyz jsem slysela jak jiny deti uz byly v roce a pul bez plen. Jsemr ada, ze malej chodi na nocnik i kadit
ma u toho takovy roztomily vyraz a nekdy uplne vydesene zavola „mami“
tak ho uklidnim, ze je vsechno v poradku a pak radne pochvalim
uz se mnou nechodi ani splachovat jako driv, to uz je asi stara znama vec
Jen zacinam byt lehce nervozni, nekdy v dubnu jdem k zaspisu do skolky a doufam, ze do te doby uz ty plinky zvladnem.vsem dekuju za prispevky a rady a preju krasny den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit