Noční pití

Napsat příspěvek
Velikost písma:
262
5.10.12 11:20

Ahoj :mavam:,

chtěla jsem se zeptat jestli někdo řeší třeba podobný problém a nenašel řešení dříve než já..Naše malá bude mít 11 měsíců a v noci klidně vypije tři flašky 300ml vody..Čaj nedávám kvůli kazům..Ale problém je ten, že i když jí přebaluji třeba třikrát, tak minimálně jednou se pročůrá a to totálně.. už mám igelit pod prostěradlem.­. Vyzkoušela jsem několik druhů plen, ale nic jí to pročůrávání nezastaví..Nejde o to že by plínku třeba měla hodně počůranou a ona už to nenacucla..Ale naše malá je i hrozná lezkyně v noci..Takže neustálým stěhováním po postýlce se jí plenka pohne a nehoda je na světě..Už nestíhám prát a naše noční převlékání postýlky i pyžamka není příjemné ani pro mě a ani pro ní..Nevíte jaké plenky ještě zkusit nebo nějaký vylepšovák?? Plenky jsem zkusila: pampers aktive baby, sleep and play, hugies, bella happy, baby dream a tesco..

Předem moc děkuji za rady… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
5.10.12 11:27

Malý je hodně pohyblivý a nikdy mi neprotekl. Napadá mě, jestli jí to neprotýká kolem nožiček. Syn je hubeňour, tak mu musím hodně utáhnout plínu. Nebo dát na spaní třeba punčocháče, ty budou plínu držet, aby se nehýbala. Taky může být problém s tím, že čůrá najednou velkou nálož a to jednorázovky mají problém vsáknout :think:
Nebo bych se jí pokusila odnaučit noční pití. Skoro litr za noc mi přijde dost :nevim:

• Citovat
  • Upravit
379
5.10.12 11:31

noční pití

Ahoj, tak podle mě není problém v plenách ale v množství vody co malá za noc vypije. Tohle je už o zlozvyku a ne o žízni. Pokud se ti budí a chce pít tak jí dej cucnout ale ne nechat vypít celou lahev a ty říkáš dokonce i 3, to je opravdu moc. Už není tak malá, jak budeš za chvíli odnaučovat plenu úplně. Přeju pevné nervy Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
5.10.12 11:32

Moje dcerka má rok a půl, v noci pila dost taky, taky byla schopná vypít 2flašky, ale žízeň je žízeň. občas převlékám doteď, taky to ujede.ale už tolik nepije, a kolik vypije přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
5.10.12 11:35

No někdy jí to proteče okolo nohou..někdy ale jakoby na bok záleží na tom jakou bojovou pozici zaujme…já mám právě strach abych jí tu plínku neutáhla moc, ale ty punčochy jsou super nápad.. :palec: přemýšlela jsem nad něčím jako kalhotky nebo tak aby jí to tu plínu víc přidrželo tam kde má být..zkoušela jsem jí pití nedávat, ale to jsou pak hrozné scény.. není ale pravidlem, že vypije tři lahve..někdy jen jednu..někdy dvě..ty tři to je takovej strop… děkuji moc za radu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
5.10.12 11:41

@melounek00 když jsem syna odnaučovala na mlíko, tak taky byly scény (bylo mu 7 měsíců), ale nakonec pochopil. Kámoška to nechala, že to přejde a syn se jí v 6 letech budí na pití pořád. Jak se napije, tak musí na záchod a sám se bojí, tak pořád vstávají několikrát za noc. Řekla bych, že v určité fázi je to zvyk a uspávadlo. Probudí se a ví, že se nejlíp usíná po flašce/při flašce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
262
5.10.12 11:42

@Stani1701 no ona nevypije flašku najednou..vypije třeba půlku a pak to dopije..ty tři lahve nevypije každou noc…jen občas…je to různé noc od noci…a někdy opravdu plínka není skoro počůraná a stejně je celá postel mokrá..opravdu malá hodně cestuje..a plínka se jí často posune… @AdaNaty přes den pije taky ty tři lahve…Právě, že mi třeba nepřijde, že by přes den málo pila a v noci to doháněla to ne…Ale pokud jí nechci dát napít tak v noci začne hrozně plakat..A já jsem zase ráda, že hezky pije a nechci jí to zakazovat když to chce..Aby mi pak nepřestala pít úplně..Občasné nehody by mi nevadili ale tyhle každonoční ty mě trochu trápí… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
5.10.12 11:46

@Billi taky jsem přemýšlela, že jde o zvyk, ale když už opravdu křičela dlouho a vůbec se neuklidnila ničím a pláč se stále stupňoval, tak jsem nakonec ustoupila..Paní doktorka dokonce říkala, že některé děti prostě v noci žízeň mají a že se to časem srovná, určitě se jí to pití snažím omezit..Dám jí trochu pak lahev vyměnim za dudlík a poslední dobou to docela vychází a dostáváme se na ty tři flašky opravdu minimálně..už to bývají opravdu tak dvě..jde mi spíš o tu její spartakiádu, protože ta jí plínkou opravdu hodně hýbe a já už nevím jak jí udržet na místě..jestli zkusit látkovky nebo?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
5.10.12 11:54

@melounek00 u nás se řvalo kolem hodiny. To jsem ho chovala a mazlila, aby se uklidnil. Právě mám strach, abych nedopadla jako kamarádka…
Malý má taky v noci spoustu pohybu, ale plína to udrží. Na noc dávám jednorázovku a zatím nebyl problém (Bella Happy, Pampers, Huggies Super Dry). Řekla bych, že i záleží na tom, kolikátky plíny máte (vzhledem k výšce/váze). My třeba na den dáváme 4 (pokud má jednoráz - většinou je v látce) a na noc má 4+, aby to nasálo víc.

• Citovat
  • Upravit
262
5.10.12 11:57

@Billi jj dávám to stejně 4 přes den a na noc 4plus..tak to asi zkusím stále víc omezovat a dám jí na noc ty punčošky aby jí ta plínka tolik nelítala..děkuji moc za rady a snad se brzy zbavíme nejen mokré postýlky ale i pyžámka…to by bylo super.. :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
10.7.15 15:05

Dík za tohle téma, u nás je to top aktuál, popravděně řečeno katastrofa. Malej bude mít ted dva roky a nestačí, že mi od narození nespí, on začal
v noci slemtat a slemtat. Vyžahne rovněž 2,3 flašky, zvládl už i 4…Nejenže se s ním nevyspím už tak, ruší sebe i mě neustálým šaháním za sebe, kde má flašku s čajem a pořád slope a slope. Je furt na plínkách, takže ho musím minimálně jednou v noci přebalit, a to většinou i převlíct pyžamo, protože si ho pročůrá. Aby toho nebylo málo, tak na spaní má dudel, néé že jen jeden v papuli, ale musí mít druhej v ruce…Fakt by mě jeblo…Za tyhle zlozvyky můžu taky vděčit sobě…On na ten pitomej čajík myslí podvědomě i ve spaní, no prostě udělal si z toho dobrou závislost. Už jsem mu ho zkoušela několikrát vzít, či nedolívat novej, ale sedí na posteli a ječí tak dlouho až to k smrti unavená a toužící po troše spánku nevydržím a dám mu ho. Nervy mě tečou a vím, že bych měla být důslednější.
Asi před dvěma měsící jsme byli tři dny ve špitále, kde jsem využila toho, že mu brali krev a zmínila se o jeho nadměrném pití a poprosila, aby se mu mrkli na tu cukrovku- nemá. Takže se zbytečně neboj.
Suma sumárum- usíná mezi 21–22 za mé asistence, plus několikeré vzbuzení za noc + dvakrát musím vstát ho přebalit či převléct+ dolívání čaje+ hledání dudlů po posteli= totálně vyřízená matka, která spí dva roky průměrně 3–5 přerušovaných hodin denně, když nepočítám desítky totálně probděných nocí.
Shrnutí- musím se prostě nasrat, všechno mu něžně zrušit a vydržet.
Ale mám tušení, že s jeho povahou a mou únavou to bude sakra problém 8O

Silvajs

Prosím jak jste to vyřešila (chápu je to stará debata, ale pro mě aktuální) Děkuji za odpovědi dalším maminek co tímto prochází…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
10.7.15 16:28

@lhotp :hug: :hug: plně s tebou soucitím, já v noci vstávám dělat UM, dudel taky hledávám a v noci na něho ještě mlaskám, protože to ho „donutí“ zase zabrat. :roll: Myslela jsem si jak se na mateřské vyspím a ono 2 roky a nic. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
11.7.15 16:43

Syn už naštěstí nemá cumel a pije šťávu, takže mám u postele petku s pitím a jen dolívám a přebaluji ale i tak je to děs…teď jsem mu vzala flašku a nahradila jinou (to se mu nelíbí) ale musím vydržet, protože syn je schopný vypít i 1,5l za noc…což je hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí