Konec se spaním po o?

209
1.4.08 13:01

Konec se spaním po o?

Ahoj holky, Matěj (20měsíců) už asi 3. až 4. den špatně usíná po o i večer, musíme ho uspávat. Když ho dáme do posýlky, okamžitě si stoupne a řve, vezmu ho k sobě do postele, začne skákat a blbnout. Horko těžko usne asi po půl hodině. Už jsem zkoušela i nechat ho vyřvat - nepomohlo. Ještě minulý týden spal odpoledne i 3h, i když zase vstával brzo ráno(5-6h). Vždy usínal sám bez problémů. Myslíte, že už nepotřebuje spát po obědě? Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5910
1.4.08 13:07

kvítko starší kluk přestal spát po obědě zhruba ve dvou letech a tak 4 poslední měsíce to byl už boj. Určitě bych to zkoušela dál, jestli spal 3 hodiny tak mu to bude chybět, my spali hodinu, max. hodinu a půl.

Borůfka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
1.4.08 13:29

Klárka už v tomhle věku taky nespala. Dávali jsme ji odpočívat, měla tam knižky a hračky, ale musela být v posteli. Někdy usnula někdy ne. Hlavní ale je, jestli to vydrží do večera a není moc protivný. Pokud to v pohodě vydrží do sedmi, tak ať chodí spát už v sedm a nenuť ho poo. Já vím, je to otrava, ale zase máš klid brzy večer.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
1.4.08 13:52

Já bych vytrvala… Ve dvaceti měsících je to ještě prtě… Nemohou mu růst zuby?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
1.4.08 14:15

Ahoj,

taky bych ještě počkala,třeba se to zas srovná.Jířovi bude dva a půl a po o někdy spí,někdy ne.Nechávám ho max.2 hodiny a kdyžtak ho budím.Ale musím ho uspávat,i večer.Takže si myslím,až bude mimi,že už nebude spát po obědě vůbec.Což je blbý,myslím,že by to ještě potřeboval.
Lesino jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
1.4.08 14:16

Tak jak psala Halka - nenutit spát, ale odpočívat ano. S hračkama nebo knížkama. Buď usne nebo ne, ale bude zvyklý, že se po obědě odpočívá..za rok ve školce jako když najde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
1.4.08 14:19

Holky spí všechny, když Adu nedávám, bývá protivná. Ale občas některá neusne nebo o víkendu nestíháme… Mám svoji poobědovou siestu ;)

Dokonce se mi většinou daří sjednoti spaní i Eli, ale ta si to ještě řídí sama, je to prcek.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
1.4.08 14:28

Holky díky moc, asi to bude spojený i s tím, že mu rostou zuby a taky delší dobu kašle. Ale překvapuje mě, že není ani moc protivný, když nespí. Ale teď si najednou řekl „hají“, sice se v postýlce vztekal jako obvykle, že tam nebude. Po chvíli jsem tam šla, že si jen chvilku odpočine a po další minutě spal. Takže hurá - spíme - a snad s odpoledním spánkem nekončíme. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
1.4.08 15:27

Jé holky,
jak já vám závidím spaní po o.U nás bych asi spala jen já a mimčo.Kuba (5let) nespí ani ve školce. A Gabku (3 roky) jsem přestala dávat na konci léta.Ona i když jsem jí řekla,že spát nemusí,tak spustila takový hysterák,že jsem to vzdala. :cry: A to jsem si naivně myslela,že mi budou děti chodit spát po o až do první třídy. :roll:
Oba večer ukládám v 8 a stejně ještě brebentí nejmíň do půl deváté.Někdy i dýl. :roll: A ráno vztávají v rozmezí půl 7 a 7.Asi víc spánku nepotřebují.:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.4.08 09:37

Ahoj holky, závidím vám vaše spinkací návyky po obědě - u nás to starší zrušila v 18měsících a nedonutila jsem jí ani heverem. Mladší chodila spát tak cca do 2 let. Teď jí jsou tři a ani omylem, když jsem se jí tam snažila včera dát - přišla poprvé ze školky a byla unavená, tak mi tam hodinu řvala, jako bych jí trhala ručičky, fakt děsný. Měla z toho dokonce do večera chrapot..takže takhle je to u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
2.4.08 09:55

Já vám závidím, malý mi po obědě ani odpoledne nespává asi od 1,5 roku, někdy když je fakt utahaný tak usne, ale to je vždycky nějaký omyl a většinou je to v autě, když jedu pro mamku do práce.
Ráno vstáváme kolem půl 6 a večer je naučený chodívat spinkat hned po večerníčku sám (už asi půl roku spává sám v pokojíčku). Jsem moc ráda, že se posunul čas, je nějaký zmatený a vstává až kolem 7!!! :P

• Citovat
  • Upravit
2649
2.4.08 11:21

Syn taky někdy dělal se spaním problémy, ale musel si zvyknout, že po obědě se jde prostě do postýlky/postele. Buď usnul nebo si tam hrál. Teď už má 3 a čtvrt roku - ve školce nespí skoro nikdy a doma vždycky. Ještě to potřebuje.
Já bych to spaní každopádně nerušila, důležité je vytvořit návyk, aby si děti po obědě odpočinuly.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401