Spaní v 9 měsících přes DEN

1234
3.3.08 15:39

Spaní v 9 měsících přes DEN

Ahoj dámy,
chtěla jsem se zeptat těch, co mají podobně staré děti, kolikrát Vám spinkají přes den?
Ondra pořád spí 3× (dopoledne 1 hod. po obědě 1,5 hod. a kolem páté si dá ještě 30 minut). Už bych ráda, aby spal jen 2×, aby se nám lépe plánoval program a tak. Nechci žádnou radu, jak na to, to si asi Ondra určí sám, ale jen mě zajímá, kolikrát a jak dlouho asi Vám děti spinkají.
Náš první v tomhle věku spal dávno už jen dvakrát.

Děkuji za odpovědi.
Medúza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1100
3.3.08 15:56

Ahoj, my spíme dopoledne 10 - 11,30 v postýlce a odpoledne 15 - 16 v kočáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
3.3.08 16:28

Jo, Ondra spinká ty první dva spánky taky doma v postýlce, ale třetí už usne jen v kočárku. Bez té půlhodinky by to ale do večera nevydržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10773
3.3.08 16:41

Ahoj, Karolínka spí většinou jen jednou denně od 13 do 15-15:30. Občas si dá půlhodinku dopoledne po svačince v postýlce.
Kolem 5. měsíce spala jak Ondra,ale pak si sama tu podvečerní půlhodinku zrušila a teď si ruší i tu dopolední. Takže plánovat se u nás dá. Držím palce.

Jinak se doporučuje před nočním spánkem být tak 4h vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
3.3.08 17:05

Ahoj, tak my to tedy máme úplně nepravidelné - většinou 3/4 hodinky před obědem, hodinku odpoledně a někdy ještě půl hodinky kvečeru. Ale pokud si některé z těch spaní více protáhne, tak spí jen 2× a výjimečně i jen 1×. Ale ráno vstává až v 9 hod. A navíc přes den spí jedině v kočáře, šátku nebo autosedačce - v postýlce jen v noci :roll: Takže jsme na tom o dost hůř :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
3.3.08 17:22

Já se snažím o jistou pravidelnost skoro od narození a fakt Ondra od porodnice spinká přibližně ve stejnou dobu, akorát si to postupně krátí.
Někdy taky dá jen dva spánky, ale to opravdu výjimečně.
Já to teď řeším hlavně proto, že jestli bude spát dvakrát, tak ten odpolední spánek nám bude kolidovat s vyzvedáváním ze školky (teď spí předtím a potom), nechci totiž Matýska vyzvedávat moc pozdě a Ondra by spal určitě minimálně do čtyř a to je moc. Leda bych přesunula ten opolední spánek z postýlky do kočárku a vyzvedla v průběhu, ale u nás je zase opačný problém, Ondra v kočárku spí fakt jen tu půlhodinku, víc nevydrží, protože tam nemůže lozit :wink:
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
3.3.08 17:57

Ahoj,
jak to bylo s Tomíkem, si už moc nepamatuju, jen vím, že spal do 18m 2× denně (oba jsou sedmispáči :lol: ), ale Ondra si pamatuju, že ještě celé prázdniny (tzn. cca do 11m - je zářijový) spal taky 3× denně. Ráno od 9-10h, po obědě zároveň s Tomíkem a pak ještě jednou kolem 17hod., taky půl hoďky, hoďku, podle situace. Ale bylo to i tím, že jsme byli celé léto na chalupě a čerstvý vzduch tam dává hošanům zabrat :lol: Potom jsme pozvolna zavedli spaní 2× denně a o Vánocích spal už jen 1×.

Ovšem i spaní 2× denně je o ničem, když je děcko vzhůru přes poledne, kdy všechny ostatní „normální“ děti chrní, že… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
3.3.08 18:09

No právě mě taky docela to třífázové spaní vyhovuje zase v tom, že ten prostřední spánek mají kluci úplně stejně, takže tu je hodinu a půl klííídek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
3.3.08 18:46

No to je fakt, přes víkendy to bylo dost kruté - furt byl aspoň jeden z nich vzhůru :twisted: Právě proto jsem byla ráda, že se pak Ondra docela rychle převeksloval na to jedno spaní denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
3.3.08 20:12

Ahoj,
tak já mám holky nespáče. Markétka nespí po obědě asi od roku a sedmi měsíců. Deniska spí 1× denně asi už 2 měsíce, a to maxilálně hodinu. Ale abych nekecala, třeba dnes se jí zadařilo 2 hodiny :lol: Ale to je fakt vyjímka, která se opakuje maximálně 1× do měsíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.5.08 08:22

No tak naše malá se budí okolo 6 ráno, pak si jde tak na hoďku bucnou kolem 8, pak tak na1,5 hodky kolem 11 a tím to vesměs končí. Víjmečně se jí zadaří kolem 15 - taky tak na hoďku. Ale buhožel není to pravidelně, dělá si tam výkyvy jak se jí zachce :roll: Večer chodí spát tak kolem 19 -19:30. Žádnej velkej spáč to nikdy nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
24.5.08 08:45

Náš drobeček na nás dělá z postýlky „kuk“ 8O mezi 5 a 6 ranní. Po 8 si jde schrupnout asi na 2 hoďky a odpoledne znovu na 2 hoďky. Někdy spí déle a jindy si to zase zkrátí, ale to potom musí jít spát ještě kolem 5 odpol. Spaní nemá pravidelné, nechávám malého spinkat jak si řekne.
A v 7 večer už si zase hraje na broučky. Tu hodinu dodržujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
24.5.08 10:45

Ahoj,
tak se hlásím po dvou měsících. Ondra už tak měsíc spí 2× denně a je to fakt lepší. Dokonce mi spává každý den snad úplně stejně. Já mám takového malého robůtka 8)
Dopo od 10:30 do 11:30 a odpo od 14 do 15:30.
Večer zapadne po osmé a ráno se budí kolem 7:30.
Sice to moc nepasuje se spaním staršího, ale třeba nebude trvat dlouho a budou spát oba kluci jen jednou. Nebo spíš ten starší přestane spát úplně.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401