Vysílačka místo chůvičky

65
16.2.08 18:24

Vysílačka místo chůvičky

Ahoj holky,
máte některá zkušenosti s používáním vysílaček místo chůvičky? Právě uvažujeme o koupi a manžel by raději koupil vysílačky než klasické chůvičky, jezdíme často do hor a tam bychom je také využili. Mám ale strach, že ty vysílačky nebudou tak citlivé jak chůvičky. Popřípadě ocením i tip na nějaké dobré vysílačky.
Díky moc za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
91
16.2.08 18:58

Ahoj, my máme vysílačku zn. Cobra, jako chůvička se nám osvědčila, i když to nemám s čím srovnat. Použili jsme ji i v terénu, taky to fungovalo obstojně, má mít dosah asi 3 km. Ale jestli je to zrovna kvalitní značka, to nevím, technické věci nejsou moje silná stránka. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
16.2.08 19:22

ahoj, taky pouzivame vysilacku a OK. Mozna mensi citlivost (to nemuzu posoudit) ale urcite vetsi dosah. Na znacku se muzu zeptat manzela az se vrati (primo na vysilacce jsem nic nenasla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
16.2.08 19:57

Ahoj,
taky jsme uvažovali, že místo druhé chůvičky koupíme vysílačky, ale nakonec jsme od toho upustili, jelikož ty vysílačky zdaleka nebyly tak citlivé. Půjčili jsme si od kamaráda vysílačky s funkcí Vox a zkusili srovnat citlivost s naší chůvičkou Philips. Chůvička se z deseti pokusů zapla desetkrát, ale vysílačka jen dvakrát. Bezpečně se zapla jen tehdy, pokud jsem opravdu silně houkla přímo do ní, ale z větší vzdálenosti ne.
Myslím, že vysílačky nejsou tak citlivé.

Koupili jsme je až teď, kdy je může Matýsek sám ovládat, ale spíš tak do lesa, ne na hlídání.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.2.08 20:06

Ahojky, my máme oboje a chůvičky jsou tedy mnohem citlivější. Možná to tak nevadí, když je dítě větší a třeba si samo zavolá, ale na takový " jemnější " zvuky to určo není!!!!!! A máme taky nějaké pořádné a ne " ludry" od větnamců. Ale pak na lítačku se ty vysílačku dají využívat pěkně. Majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
16.2.08 20:24

Ahojky,

my máme vysílačky - ze zkušeností v okolí vím, že na chůvičky chytali jiný mimča. Vysílačky máme s funkcí VOX a je teda pravda, že není tak citlivá. Sousedi ale maj vysílačku přímo s funkcí hlídání dětí a je to hodně citlivý. Když sem měla malou venku v kočárku tak to seplo i na kapky co padaly na pláštěnku. A prý s touhle funkcí se jim na to nemůže nikdo jinej napojit - nevzbudí tímpádem dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
16.2.08 20:25

my máme nějaké levné vysílačky…jako chůvičky fungovaly (na chatě), ale známí měli klasickou chůvičku a byla mnohem citlivější. Vysílačku jsem dávala malému přímo na peřinu, abych měla jistotu…ale přežili jsme to i tak…záleží jak moc jí budete používat, jestli občas tak vysílačky stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
18.2.08 08:58

Holky, díky za odpovědi. Nakonec přece jen zůstaneme u vysílaček, nebudu je používat denně doma, protože v našem panelákovém bytě prcka vždycky uslyším. Budu je ale používat na chalupě, kde bych chtěla být skoro celé léto a na cestách. Tak se mějte krásně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí