Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
máte některá zkušenosti s používáním vysílaček místo chůvičky? Právě uvažujeme o koupi a manžel by raději koupil vysílačky než klasické chůvičky, jezdíme často do hor a tam bychom je také využili. Mám ale strach, že ty vysílačky nebudou tak citlivé jak chůvičky. Popřípadě ocením i tip na nějaké dobré vysílačky.
Díky moc za odpovědi ![]()
Ahoj, my máme vysílačku zn. Cobra, jako chůvička se nám osvědčila, i když to nemám s čím srovnat. Použili jsme ji i v terénu, taky to fungovalo obstojně, má mít dosah asi 3 km. Ale jestli je to zrovna kvalitní značka, to nevím, technické věci nejsou moje silná stránka. ![]()
ahoj, taky pouzivame vysilacku a OK. Mozna mensi citlivost (to nemuzu posoudit) ale urcite vetsi dosah. Na znacku se muzu zeptat manzela az se vrati (primo na vysilacce jsem nic nenasla)
Ahoj,
taky jsme uvažovali, že místo druhé chůvičky koupíme vysílačky, ale nakonec jsme od toho upustili, jelikož ty vysílačky zdaleka nebyly tak citlivé. Půjčili jsme si od kamaráda vysílačky s funkcí Vox a zkusili srovnat citlivost s naší chůvičkou Philips. Chůvička se z deseti pokusů zapla desetkrát, ale vysílačka jen dvakrát. Bezpečně se zapla jen tehdy, pokud jsem opravdu silně houkla přímo do ní, ale z větší vzdálenosti ne.
Myslím, že vysílačky nejsou tak citlivé.
Koupili jsme je až teď, kdy je může Matýsek sám ovládat, ale spíš tak do lesa, ne na hlídání.
M.
Ahojky, my máme oboje a chůvičky jsou tedy mnohem citlivější. Možná to tak nevadí, když je dítě větší a třeba si samo zavolá, ale na takový " jemnější " zvuky to určo není!!!!!! A máme taky nějaké pořádné a ne " ludry" od větnamců. Ale pak na lítačku se ty vysílačku dají využívat pěkně. Majka.
Ahojky,
my máme vysílačky - ze zkušeností v okolí vím, že na chůvičky chytali jiný mimča. Vysílačky máme s funkcí VOX a je teda pravda, že není tak citlivá. Sousedi ale maj vysílačku přímo s funkcí hlídání dětí a je to hodně citlivý. Když sem měla malou venku v kočárku tak to seplo i na kapky co padaly na pláštěnku. A prý s touhle funkcí se jim na to nemůže nikdo jinej napojit - nevzbudí tímpádem dítě.
my máme nějaké levné vysílačky…jako chůvičky fungovaly (na chatě), ale známí měli klasickou chůvičku a byla mnohem citlivější. Vysílačku jsem dávala malému přímo na peřinu, abych měla jistotu…ale přežili jsme to i tak…záleží jak moc jí budete používat, jestli občas tak vysílačky stačí.
Holky, díky za odpovědi. Nakonec přece jen zůstaneme u vysílaček, nebudu je používat denně doma, protože v našem panelákovém bytě prcka vždycky uslyším. Budu je ale používat na chalupě, kde bych chtěla být skoro celé léto a na cestách. Tak se mějte krásně ![]()