Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
mám doma holčičku, které bude 10 měsíců a my bychom se již rádi aspoň trošku vyspali. Večer v půl osmé dostane 240ml řídké kaše, položím ji do postýlky, kterou má ve svém pokojíčku a do pěti minut si tam s minimálním kňouráním usne. Má tam pět dudlíků, takže si vždycky nějaký najde. Tak do deseti docela spí, potom ale nastává brek, kňourání, vztek a nic nezabírá.Vždycky třeba po dvou hodinách usne, za další dvě hoďky se vzbudí a tak stále dokola. Nikdy jsem během noci malou nevyndavala z postýlky a nechovala, v noci nekrmíme již od 5měsíců, takže by na to zvyklá být neměla a do postele ji nechci. Snažím se k ní chodit po nějakých intervalech, řeknu jí, že je noc a že se spinká, ale nic. Myslela jsem si,že to za pár nocí přejde a uvědomí si,že si nic nevybude, ale trvá to již měsíc a není vidět žádný pokrok. Zuby už nějaké má a teď to na další nevypadá.I přes den má celkem pravidelný režim, spí od 10 do 12h a od 14 do 15,30h. Co mám dělat ? přeci jen bychom se už rádi vyspali, máme ještě další dítko a potřebuji fungovat.
Nezměnili jste kaši? My dáváme normálně Hami nemléčnou a ted jsem jí minulej tejden dala mléčnou a byla hrozná noc, malá plakala, bolelo jí bříško, hrůza… to mě jen tak napadlo ![]()
Já bych jí dala kaši hustou, aby byla na celou noc zaplácnutá a místo nočního mléka dávám čaj. Šoupnu jim lahvičku a ony se upijí k spánku. ![]()
Nene, kaši máme stále stejnou a myslím,že jí má i dost. Má ji tak hustou,aby prošla flaškou.
neni treba nachlazena? Nase spala od 3m cele noci a nedavno (9m) se zacala take budit a plakat, nemohla dychat nosem a stacila k tomu ryma ![]()
Po tydnu byl klid.
Je pravda,že byla nachlazená, ale to už je pryč.
Všude v knížkách píšou, choďte po intervalech,nezvedejte nechovejte a po pár proplakaných nocích pochopí, že s ním nikdo vzhůru nebude. Při prvním dítku mi to opravdu fungovalo a po třech proplakaných večerech jsme měli klid a prospané noci a to bylo v sedmi měsích. Ale tahle to nějak ne a ne pochopit. TAk už nevím
......
Máme stejný problém, té naši je 9 měs. a v noci se nám taky nějak začala budit. Tak 3× za noc se probudí s brečením…když už to jinak nejde, pochovám jí, abych jí uklidnila …šoupnu jí flašku s čajíkem a ona u toho usne…nevím co s ní je, je to teď poslední 4 dny.
![]()
Evco, uz se to zlepsilo? Nasla jste reseni? Mam obdobny problem. Mam 10 mesicni dvojcata, spi spolu v jedne mistnosti. Holka nikdy nespala v kuse celou noc a je to stale horsi a horsi, uz se budi kazdou hodinu a nic jineho nez kojeni ji neuklidni. Kluk uz spal cele noci, ale ted ho segra asi vic budi, tak se zacal taky budit. Zatim tak 2× za noc a obcas usne, kdyz mu dam dudlik nebo lahev s cajem. Ona ale odmita dudlik, i piti, vzteka se a kdyz se prestane vstekat, je vazne unavena, tak nemuze zabrat. Uz uz usina a zase zacne plakat. Uz nevim, co mam delat… vecer davam kasi, zkousela jsem i ruzne druhy, i treba dat na vecer zeleninku, jidlem to neni.
Čau holky u nás to začalo tři dny zpět. malá (10 měsíců) se prostě vzbudila o půlnoci začala se vztekat způsobem, že se třepala byla ledová nemohla popadnout dech a nezabíralo prostě NIC. nešlo to po dobrém ani po zlém. Chodily sme po bytě chovala sem ji v náručí dala čaj no prostě nic. přes den sice lepší ale i tak nic moc. nevrlá vteklá a spát prostě nebude. už to pokračuje třetí večer. cca hodinu a půl zpět sme ji šli uspat a teď už půl hodiny posloucháme opravdu nelidský řev
nevím co jí je. zoubků máme osm a žádný velký problém s nima neměla, koliku už sme prodělali taky a nic to proti tomu co předvádí teď nebylo…
Ahojky holky, koukám že v tom nejsem sama.. malej mi ted taky zacal v noci plakat..
ted mu bylo 11měsíců. Jsou to dva dny usne dobře, ale pak po dvanacty začne brečet, co brečet, ale řvát.. vezmu si ho chovam, utišuju, hladim a nic..
už jste nekdo na něco přišel?? byla bych moc vděčná za radu.. ![]()
Ahoj, já se přidávám… bude nám 11 a brečíme v noci každé 2 hodiny.