Máme zkusit Estvilla?

2830
21.1.12 23:03

máme zkusit estvilla

Zdravím všechny maminky i tatínky a opět si jdu pro radu. Dcera má 20 měsíců, nikdy nespala celou noc, s uspáváním jak kdy, většinu času problém. Poslední dobou jsme ji uspávali tak, že jsem si sedla vedle postýlky a řekla jí, že kdž bude pěkně hajat tak tu sní budu ale jinak že pujdu pryč, malá většinou usnula.. když ne tak jsem šla na minutku pryč a když jsem se vrátila tak už jsem ji uhladila ke spánku. problém však je stále se stupňující noční buzení.. začínalo kolem půl noci..ted však již kolem půl 9 (usínáme v 8) a stejně tak se začla probouzet i odpoledne… asi po půl hodce. Chce vždycky maminku, manžel na ni nesmí sáhnout.. musím ji vytáhnout a ona mi okamžitě usne na rameni. Jenže jakmile ji chci položit zpět do postýlky tak řev… večer kolem 11 si ji beru do postele k nám.. ale i tady su budí v intervalech co půl hodiny s řevem :-(

už jsem opravdu zoufalí… zkoušeli jsem homeopatika, meduňku, tymiánovou mastičku… dokonce nám neuroložka dala i rivotril na uklidnění… ale vše bez efektu..

Tak se ptám, myslíte, že mám zkusit Estvillovu metodu? večer by v tom nejspíše moc problém nebyl, ale co v noci? KDyž řve na celé kolo mami mami… nevím zda by se uklidnila sama.. to jsem nikdy nezkusila… jak se to praktikuje v noci?

Prosím o jakou koliv radu a omlouvám se za slohovku :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
21.1.12 23:28

Doporucila bych ti knizku: Kazde dite muze dobre spat. Da se i stahnout na ulozto.
Po precteni te knizky jsem si tak nejak udelala predstavu, kde je nas problem.
Taky se nam budil kazdych 30 minut pres den i v noci a to po dobu 3 mesicu. :,(
Metoda pomohla za 2 dny.

• Citovat
  • Upravit
2830
21.1.12 23:33

moc děkuji.. jdu to hned najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.1.12 00:18

Mě jen napadlo, jestli to buzení v noci není i tím, že jí řekneš, že když bude hezky spát, zůstaneš u ní a ona se „ujišťuje“, že tam fakt jseš, probere se a vidí, že jseš pryč, tak začne volat… :think:

Já bych na tuhle metodu neměla nervy, starší mrňous si prošel různejma fázema uspávání, až asi v 25 měsících se naučil usínat „sám“ (stejně s ním v ložnici ležím, dokud nezabere,ale po celým dni prolítaným kolem prcků mi ta chvilka nevadí :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kuřátečko
22.1.12 02:51

Zachvilku budeme taky praktikovat :palec:

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
22.1.12 10:22

Ono v nekterych pripadech to bohuzel jinak nejde. Nam se maly takto budil posledni 3 mesice. Neutisilo ho nic. Ani naruc, nepomohlo ho dat k nam do postele. Nestal o to, chtel spinkat a nemohl, protoze to sam neumel, ale neumel to ani s zadnou pomuckou. Bylo to opravdu narocne.
Mne by nevadilo ho kazdy den hodinu uspavat, kdyby pak spinkal, ale on nespal cele noci a uz na nem bylo videt, ze ho to urcitym zpusobem poznamenava. Byl nevyspaly, plakal pres den. Ve svych 6 mesicich spal pres den jen pul hodiny dopoledne a pul hodiny odpoledne a vic proste nedal.

Po zavedeni teto metody usnul poprve po 12 minutach prerusovaneho place, spis knourani a takto se to postupne zkracovalo az druhy den vecer usnul hned, jak jsem ho polozila do postylky. V noci se prestal budit uplne. :) To ani nebylo treba ho nechat plakat. To jsem nechtela. Metodu jsme praktikovali pouze pres den a vecer.
Takze ja jsem byla moc rada, ze jaem mu pomohla a ted se v klidu vyspi. MElo to u nas opravdu hladky prubeh, protoze nikdy neplakal tak moc, vzdy spis tak pul minutky a pak poknouraval a takhle dokola ale vetsinou max tech 10 minut.

Bala jsem se to celou dobu vyzkouset. Nejsem zastancem teto metody, ale uz jsem nevidela jine vychodisko, nez vyzkouset, naucit ho usinat samotneho.

To jen tak na vysvetleni, ze ne vzdy to je z pohodlnosti matky. :)

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
22.1.12 10:23

A ted uz nam spinka 2 hodiny dopoledne, hodinu odpoledne a 11 hodin v noci s jednim probuzenim na mleko. :)

• Citovat
  • Upravit
2830
22.1.12 20:30

Scarlet a kolik bylo malému když jste do toho šli? A v noci jsi ho normálně vytahovala z postýlky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
22.1.12 20:46
Muchitos píše:
Scarlet a kolik bylo malému když jste do toho šli? A v noci jsi ho normálně vytahovala z postýlky?

Ahoj, bylo mu 8 mesicu.
My jsme ho asi prvni dva dny vzdy vyndali a utesili v naruci a teprve potom jsem ho uklidnovali kdyz byl postylce.
Prvni den jsme zacali dopoledne a uspali jsme ho timto zpusobem 3× behem dne a protoze uz to mu pomohlo, pres noc se probudil jen 2×. Uspali jsme ho v nasi posteli a presunuli pak do jeho postylky.
Druhy den jsme pokracovali zase podle knizky a v noci se probudil uz jen jednou a pak hned usnul.
U nas to bylo opravdu ale rychle tim, ze mu nevyhovuje spani u nas v posteli a i kdyz ho tam chceme uspat a nechat, tak se budi a place dokud neusne. V naruci to same.
Asi by pro me byl problem, kdyby volal me a chtel spat u nas v posteli. To bychom ho tam nechali.
Rozhodne pomohlo, kdyz ja se nekam zavrela a chodil za nim manzel. On to muj muz zas tak neprozival. A musis byt presvedcena, ze to je pro jeji dobro a vytrvat, jinak to pak bude jeste horsi.

• Citovat
  • Upravit
2830
22.1.12 23:06

Tak knížku už mám skoro dočtenou a moc dík za tip :potlesk: :potlesk: je mi ted hodně věcí o moc jasnějších.. a došlo mi co děláme špatně.. tak ted ještě to špatné změnit a bude to snad OK :-)

věřím že to pomůže, tak je to snad na dobré cestě  :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
22.1.12 23:58
Muchitos píše:
Tak knížku už mám skoro dočtenou a moc dík za tip :potlesk: :potlesk: je mi ted hodně věcí o moc jasnějších.. a došlo mi co děláme špatně.. tak ted ještě to špatné změnit a bude to snad OK :-)věřím že to pomůže, tak je to snad na dobré cestě :pankac:

Neni zac. :)
Preji hodne stesti a sil. :kytka:
Taky jsem verila, ze nam to pomuze a pomohlo. Rekla bych, ze i to, dela hodne.
Tak at se vasi holcicce zase krasne spinka. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
13141
23.1.12 00:05

Taky nám knížka moc pomohla. V 7m jsme ho naučili večer a přes den samotného usínat, v 9m jsem takhle zrušila noční kojení. Malému je rok, usne v pohodě sám a spí skoro celou noc. Je fakt, že se sem tam nad ránem vzbudí, ale není to buzení po 2 hodinách. Je to paráda, maximálně mi to vyhovuje.
V těch 7m nám to trvalo týden než to plně pochopil a v 9m 2 noci než začal spát celou noc. Ať si kdo chce, co chce říká, u nás to prostě zabralo.
Ale musíš být vnitřně rozhodnutá, že do toho jdeš. Každou pochybnost prcek vycítí a zkouší to na tebe. Malý, když viděl, že mu v noci to prso opravdu nedám, tak za 10 minut opět spal. Předtím vřískal třeba hodinu, i když byl nakojený.
Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401