Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den doufám že mi někdo poradí. Mám 2 měsíční holčičku a skoro vůbec nespí nebo když usne tak jen na 15 minut v noci to někdy jde spí třeba i 6 hodin pak nakojím a spí ještě třeba 2-3 hodinky a pak celý den až do několika hodin do noci nechce spát . Má i bolení bříška ale nic už nepomáhá a stále brečí … Doktorka byla spokojená. malá přybývá na váze …ale mě pořád nejde do hlavy čím to může být že pořád brečí… Je to už zoufalý…
Nevraci se ji mleko?(reflux)Mne takhle syn brecel uz v porodnici po kazdem nakojeni, tak hodinu v kuse, nevedla jsem proc, jedna starsi Mudr. mi rekla, ze se mu vraci mleko a at zkusim nutriton. Tak jsem mu ob kojeni davala nutriton a po kazdem jidle 20min chovala, i v noci a opravdu se to zlepsilo.
mozno ma koliky a boli ju brusko..... Skusala si satkovat alebo ergonositkovat? Biely sum?
Mě obě děti také nespali a prořvali se až do konce 3.měsíce. Bylo to hrozný, zoufalý, takže asi chápu, co prožíváš… Radu nemám, my zkoušeli vše a nic nepomohlo. Drž se, bude líp ![]()
řekla bych, že to ani nebude bříško, ale přetažení z nevyspání. Zkusila bych prostě uspat. co už jsi zkoušela? Kočár, pevné avinutí, dudlík, šátek, hacka, bílý šum -vysavač, fén… To většinou funguje
my právě uspáváme i na ruce to zabere a usne položíme do postýlky a za chvilku je i vzhůru … taky jsem skoušela i zavinovat a to jí vždycky probudí a dokáže se z toho rozhrabat. To jí někdy necháme i vybrečet. je to blbý ale musíme jí tak nechat protože to by člověk nic neudělal… V noci se snažím jí uspat .. někdy spí hezky ale ted poslední dobou katastrofa
Bud rada ze ti spi v noci:) ve dne uz spat nemusi:) me nespi mesicni holcicka pomalu ani v noci, a nikdy nespi v kuse dyl jako hodinu a pul ![]()
asi bude pretazena. Me malej taky takhle blbnul a daval si tak ctyrikrat denne pulhodinku. Jsem se nastvala kdyz chtel spat a neslo mu to, svazala do tetra pleny jako kuklu, otevrela ventilacku a jak krasne spinka ted uz dokonce hodinu a pul v kuse ![]()
bobin píše:
my právě uspáváme i na ruce to zabere a usne položíme do postýlky a za chvilku je i vzhůru … taky jsem skoušela i zavinovat a to jí vždycky probudí a dokáže se z toho rozhrabat. To jí někdy necháme i vybrečet. je to blbý ale musíme jí tak nechat protože to by člověk nic neudělal… V noci se snažím jí uspat .. někdy spí hezky ale ted poslední dobou katastrofa
jako ze ji nechas zabrat a pak teprve zavines ?
Nám nespí skoro vůbec přes den, ale v noci spí třeba 5-6 hodin, pak se napapá a ještě spinká chvilku. Asi je to normální. Každé dítě to má jiné. ![]()
bobin: nic jí nemusí chybět a ani to bříško nemusí být hlavní příčina. Spíš bych to viděla jako alpaka na pláč z přetažení, přemíry podnětů a neschopnot je zpracovat.
takhle malé mimčo potřebuje krom toho základního hlavně mámu. Pořiď si šátek a hlavně na večer ji nos v šátku, máš tak šanci i něco udělat. Chápu že jste moc unavení, ale nenech ji moc často vyplakat, někdy to nejde, já vím. Ale takhle malé miminko může mít pocit že ho všichni opustili a cítí se moc opuštěné.
Zadej do vyhledávače harvey karp a zkus aplikovat jeho metodu, někdy musí být důsledná, nestačí třeba jen zavinout. U nás v okamžicích krize fungovaly minimálně tři kombinace - houpání (v lehátku), bílý šum (vysavač) a dudlík…nebo místo houpání zavinutí
to že po položení se probere je logické, přestal ten báječný uklidňující houpavý pohyb a mámina vůně a najednou se octne ve studené posteli a sama! To je přece důvod k řádnému protestu!
A neber to tak, že si na sebe šiješ bič, nebo že dítě rozmazlíš a ono si zvykne, není to pravda, až přejde určité vývojové období, tak to už nebude tolik aktuální.
hodně sil! ![]()
ivana-domca píše:no tak nějakbobin píše:jako ze ji nechas zabrat a pak teprve zavines ?