Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
mame rocni holcicku a spatne spi. Tedy doma spatne spi, kdyz jsme ted byli u manzelovych rodicu na mesicni dovolene spala tam temer ukazkove. Poprve tam spala nekolikrat celou noc. Byla to pro ni ale velka zmena prostredi, uplne jine klima. Jakmile jsme se vratili domu, zase se nekolikrat za noc budi. Cely ten rok nez jsme odjeli to bylo podobne, dobre spala jako uplne miminko ale to jsem ji zase budila na kojeni. Jako hlavni problem vidim to, ze v postylce asi neni rada ( i kdyz pak by nespala dobre ted na te dovolene..) Ja ji skoro pokazde uspavam v naruci, chodim, zpivam. Neni to dobre, vim to, snazim se to odbourat, samotnou me uz boli hrozne zada. V postylce si nikdy ani moc nehrala, snazili jsme se dodrzovat, ze postylka je na spani. Zkousela jsem si u ni sednout, povidat ji, dvakrat se podarilo, ze teda usnula, ale to bylo vecer, ne v noci. V noci mam snahu ji co nejrychleji uspat, protoze uz se pakrat stalo, ze se probrala natoli, ze pak par hodin nespala. Co v noci funguje a pomaha ji usnout je mliko. Neprijde mi, ze se ale budi hlady. Spis se dostane mimo hlubokou fazi spanku, neco ji probere, zjisti, ze je v postylce a zacne brecet. Je mi jasny, ze to mliko neni taky asi dobry, ze by mela mit maximalne vodu, ale ona potom opravdu snaz usne. Nejak nevim kde zacit, z jakyho konce tohle rozmotat. Vecer se ji snazim dat najist, ale moc velky jedlik neni. Pred spanim ma tak 180ml mlika s trochou kase, hodinu predtim ji dam zeleninu ve sklenicce nebo ovoce, banan. Uz se i stalo, ze se najedla vic a pak mliko nechtela. Kasi lzickou bohuzel moc nechce. Dneska v noci jsme i zmenili polohu postylky, vzbudila se ve tri hodiny znova. Premyslim o vymene matrace. Koupili jsme relativne drahou, se vsemi moznymi vyhodami, ale nekdy mi prijde, ze ta matrace neni uplne plocha, ale trochu vyboulena smerem nahoru. Ta co mela u manzelovych rodicu ted, byla podle me plossi. Mate s tim nekdo podobnou zkusenost, ze stacilo vymenit matraci? Mozna kdyz se sesune na stranu tak se pak spatne pretaci. Uz jsem i zrusila spaci pytel, taky mi prislo, ze se v nem obcas zamota a diky tomu se probudi.
Budu vdecna za kazdou radu, zkusenost.
Hezky den Vam vsem
Lucie
onp některé děti jsou nespavé naše madam má skro 2,5 stále se budí v noci musi mě držet za ruku musí pít čaj přes den nespí vubec a to ani snad skoro nikdy nespala ani jako miminko vstává kolem 7 až 8 raní usíná kolem 23 hodiny.A takovích dětí je bohužel hodně ted se snaříme přeučit jí na normální postel v pokojíčku z bráchou vědšinou se vzbudí a s řevem utíká knám.
my budeme mět rok 3 unora a malej se furt vrtí v postylce nekdy plače a kolem pul třetí se stale budí na mlíko sem z toho taky na nic a rano vstava 6 45 někdy 7 15 ted spíš dřív ale už mě to noční budení a vtrtění taky štve všechno slyším a pak nespím.A na mlíko si myslím že ma ze zvyku.co s tím sem z toho už taky zoufala ![]()
Tak snad se to spani zlepsi. Divala jsem se do jinych diskusi, jsou i nejake sirupy pro lepsi spani. Tak mozna nektery zkusim. Vsichni mi rikaji, ze se to s vekem lepsi. Tak i Vam drzim palce:-)Meli jsme ted divoke dve noci za sebou, jednou usnula hezky okolo osme, ale probudila se v jedenact a do tri nespala, podruhe naopak do tech tri spala a pak nespala zase do rana do sedmi, kdy opet na chvili usnula.