Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Náš dělal to samé
Nechali jsme ho večer chvíli v posteli hrát,pak jsme mu zhasli,řekli že je čas jít spát.Chvíli to trvalo,někdy dělal scény ale zvykl si.Ale něco jsme se ho nanosili zpátky do postele z obýváku,pořád chodil za náma
Myslím že si časem zvykne ![]()
Můžu se přidat k zakladatelčině otázce-Od kolika měsíců/roků dáváte děti do normální postele??
No,to je asi idividuální.My měli klasickou dřevěnou postýlku a pak jednu )ještě po mě-když jsem byla malá) a ta je o dost větší,takže Danda spal v ní.Teď bude mít normální postel-jsou mu dva roky a devět měsíců.Je vysoký.
velko postel dostala dcera teď k Vánocům v necelých dvou letech
taky vylejzala,někdy i 10× za 5 minut
,pomohlo že před spaním přečteme knížku já u ní chvilku sedím,zhasnu a je klid.
ale někdy to je taky peklo,přijde že chce čůrat,pak pít,pak že nechce dudák,asi se to spraví věkem(doufám
)
janca84 píše:
Můžu se přidat k zakladatelčině otázce-Od kolika měsíců/roků dáváte děti do normální postele??
Náš se stěhoval z postýlky do postele skoro ve 3 letech ![]()
Nas prcek byl ve sve posteli od 18ti mesicu a celkem v pohode.Ted uz to je skoro rok,co tam spi a jsou dny,kdy tam spi az do rana,nebo prijde v puli noci k nam do postele.
Ale s tim,ze by z ni treba pri usinani vylezal,s tim problem nebyl,protoze jsem s nim stejne jeste pak nejaky ten mesic musela byt pri usinani v pokoji,sam usinat nechtel.
Tak u nas ve 14 mesicich do velke postele, parkrat spadnul, ale uplne v pohode, navic nechtel spat v male postylce, takze jsem neresila… a bylo po scenach… v male postylce skakal, pak preskocil do velke a tam mel vice prostoru a bez zabran…
asi moc neporadim, ale ja mam ted nastaveno, ze do postele se jde vecer v 8 hodin, chvili se pomazlime, vypije hrnicek mleka a celkem rychle usne, horsi je ze v noci jeste tak kolem 4te rano musi mit flasku a to se mi zatim nepodarilo odbourat, jinak do postele nesmi tahat hracky, nebot vi, ze ma svou hernicku, ale v posteli se spi…
janik73 píše:
Tak u nas ve 14 mesicich do velke postele, parkrat spadnul, ale uplne v pohode, navic nechtel spat v male postylce, takze jsem neresila… a bylo po scenach… v male postylce skakal, pak preskocil do velke a tam mel vice prostoru a bez zabran…
asi moc neporadim, ale ja mam ted nastaveno, ze do postele se jde vecer v 8 hodin, chvili se pomazlime, vypije hrnicek mleka a celkem rychle usne, horsi je ze v noci jeste tak kolem 4te rano musi mit flasku a to se mi zatim nepodarilo odbourat, jinak do postele nesmi tahat hracky, nebot vi, ze ma svou hernicku, ale v posteli se spi…
Děkuji za odpovědi.První mě vyděsily-když jste psali ve 3letech apod.
,protože malé je skoro 16měsíců a plánuju ji tam po dodání pokojíčku,na konci ledna nastěhovat.Jen teda na spaní po obědě.Večer bych si ji nechala asi ještě u sebe v ložnici.
naprosto nevědomky, že by nám to mohlo někdy v budoucnu pomoct, jsme začínali tak, že jsme ho třeba odpoledne šli uspat do velké postele co má v pokojíčku. Někdy, když byla krize (zuby, nemoc apod.), tak když v noci brečel, tak jsme si s ním v té posteli lehli a spali jsme tam. No a asi před měsícem začal v normální postýlce strašně vyvádět, tak jsme ho šupli do té vélké postele a od té doby v ní naprosto v pohodě spí. Když se vzbudí, tak si zavolá „mami“, ale neutíká z ní. To se stalo jenom párkrát.
Y-Od 2éti m. Mám líné dítě, které nevylézá, vždycky si mě zavolá. Takže někdy večer valím i 15×, než usne, v noci tachy chodíme my
sám k nám přišel 2×
Od roka a tři čtvrtě kdy mladší vyrostla z košíku. Řešili jsme tak že jsme zavřeli do dětského pokoje, nechali světýlko - vylezla sice, ale byla tam sama tak to bylo z bláta do louře. Zkraje jsem chodila znovu pokládat, ale do týdne přestala vylézat a spí líp než v postýlce
a co když mi spí ve spacáku? je dost živá a představa, že bude vylízat ven i s tím spacákem, to se přerazí… a bez spacáku by byla věčně holá.
Dávali jste někdo do velké postele i se spacákem?
Já ho zrušila i s tou novou postelí. Bylo to v květnu, tak nezmrzl.
Spacák jsme taky zrušila s velkou postelí, ale náš malej krásně 4 měsíce spal ve velký posteli a najednou ted pořád chce do malý
a nevím proč a strašně mě to štve, jinak tu postýlku tam mám pořád proto že když se vzbudí ve 4 nebo v 5 ráno tak by už vstávala to já teda ne tak ho šoupnu do malý ze který nemůže ven ale to taky není řešení nevím co dál dělat ![]()
Milé maminky,
každý večer jsou u nás hrozné boje kvůli spaní.Náš syn je hrozně tvrdohlavý.Objednali jsme mu už velkou postel(200×90) aby už nemusel spát v postýlce (je mu už těsná),ale hrozně se bojíme toho,že nám z té postele bude utíkat.Neposlouchá,zlobí,čím déle je vzhůru,tím je aktivnější.Jak jste tohle řešili?Jak mu vysvětlit,že už je čas prostě ležet a né si hrát?Děkuji.