Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky..Chtěla jsem se zeptatna úplněk a spánek..Má to nějaký vliv na děti??Malá mi krásně spí ale ted 2 dny je protivná a 2 noci se mi dost budí..Je znamení rak a jeji 7 měsíců.Dnes mi dokonce vstávala ve 4.45 což se ještě nikdy nestalo..Máte s tím někdo nějakou zkušenost??Díky a pěkný den..P
ahoj, mně se taky poslední dvě noci budí na kojení asi 6× ebo i víc, to nikdy předtím nedělal, říkala jsem si právě, jestli ten úplněk nemá vliv, protože nám to svítilo rovnou do postele
je mu 4,5 měsíce
jinak malý je panna, ty bývají na takové věci citlivější si myslím
Určitě má úplněk vliv na spánek. Na mě má vliv od malička - trvá to pořád. Jakmile je úplněk, tak spím strašně špatně, kolikrát skoro vůbec…
U dětí to naštěstí přešlo ![]()
Máme to taky tak u dcery 3r., syn v pohodě, ale dcerka prakticky od narození v době kolem úplňku má neklidné spaní, budí se, háže sebou. Já to mám taky tak ![]()
úplněk je tentokrát prý ve znamení raka a Ani a já jsme raci..snad to přejde..Nevíte jak dlouho to trvá..Někde jsem slyšela že nejsilnější jsou 2 dny po úplňku??
![]()
Tak nevím, jak na děti, ale na mě to má vliv stoprocentně! Bez toho, abych hlídala, a tudíž i věděla, kdy konkrétně úplněk je, tak to zjistím podle toho, že do tří, čtyř, pěti čumákuju do zdi, jako by bylo poledne a ne hluboká noc a usnu chvíli před tím, než vstávám… většinou tak dva, tři dny po sobě a pak už jsem jak praštěná palicí… takže ano, podle mě vliv mít může ![]()
Ahoj, tak jsem raka nemohu usnout, je to síla, ale řeším to jednoduše: zatáhnu si všechny žaluzie ![]()
Syn (5. měsíců) se taky poslední dva dny pořád budí, klidně i osmkrát za noc a strašně s sebou hází a přetáčí se. Se spánkem bojujeme pořád, ale posledních čtrnáct dní vypadalo celkem nadějně a teď tohle. No snad se to za pár dní zlepší.
ahoj
já to mám celý život jsem rak s ascendentem raka teď trpím jak kůň. Syn ev to podědil po mně jako samý špatnosti:-) může se to změnit pubertou… u mě to spíš přitvrdilo:-) naučíte se s tím žit pomůže meduňka a levandule alespoň mě jo ![]()
jj levandule- to je fakt- já si dávám denně do koupeli -koupelovou pěnu od Palmolive s vůni levandulí- citím se pak spavá víc ![]()
Mě nejstarší dcera chodí při úplnku náměsíčná, ale ne pokaždé. Ale vždy když příjde tak je úplněk ![]()
Aha tak už chápu proč maly(20měsíců)dnes v noci tak špatně spal,ode 2 do pul 6 byl vzhůru
.A je fakt že snad při každém ůplňku spinkava hooodně špatně.On je teda celkově hrozný nespavec co se pořád budí ale toto co předvedl dnes byl extrém ![]()
Jak už tu někdo psal,já poznám úplněk na nespavosti aniž bych se koukla do kalendáře nebo z okna
Hlavně my Raci jsme na to dost háklivý.A ještě jsem někde četla,že na nás působí příliv a odliv,ale nevím přesně jak
Stejně tu moře nemáme ![]()