Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
jsem tu znovu
. 8mi mesicni miminko mi v noci nespi strasne casto se budi a nevimm proc. Zkouseli jsme snad uz vsechno. Kdyz spala sama v pokoji zlepsilo se to na 3 dny pak zase obrat na 10× i vice vstavani za noc. vetsinou staci jen caj nekdy si vezme i mleko ale vzdy chce pit strasne dlouho ma vzdy plnou flasku caje (300ml) a vzdy mi to vypije uplne vsechno a to ji to jeste „odtrhavam“ od pusy bya by schopna tu flasku vypit najednou. Nekdy kdyz ji to vezmu tak se otoci a spi ale casteji zacne znovu rvat. Dnes nepomohlo nic ani mleko ani caj dudlik vubec nic musela jsem si ji vzit k sobe a po chvili teprve usnula. Spi strasne neklidne porad se toci dokola nohy na polstari a tak 5 minut spi na brisku 5 minut si na zadech na boku takhle to porad strida. Nevim co s ni delat od 6ti tydnu do skoro5ti mesicu spala klidne celou noc bez probuzeni 12 hodin a ted???? Prosim POMOC nebo se z toho zblaznim ![]()
pokud je tak neklidá ,tak bych ji dala k sobě do postele
tam jsou většinou děti klidnější
malýmu bude 7měsíů, noc co noc je vzhůru 5-10 krát, nikdy jsem nezažila že by spal celou noc, jednou chtěl prso, jednou dudel, měl koliky, teď pro změnu zoubky, nechce spát v postýlce, ale ani s náma v posteli,.......vyzkoušeli jsme vše a nezbyde než vydržet až vyroste, říkám si, že ve 3letech už snad spát bude, každopádně jsem z toho dost nešťastná
Máme úplně to stejné,Matyášek 10 měsíců se nám taktéž budí i více než 10× za noc :-/ sme utahaní,nevyspalý.Zavedli sme s manželem střídání po 3 hodinách,abychom byli druhý den každý aspoń trochu k použití.Vyzkoušeli jsme všechno,je s námi v posteli,měnili mléko zda nemá hlad,dali polštářek,nasadili sedalii poté pediakid pro dobré usínání,všechno bez výsledků :-/
zeptej se pediatra na homeopatický sirup Sedalia, já ho dávám už druhý týden synovi na doporučení dc, po vlastní zkušenosti doporučuji
Zoubky nevim jestli to budou to si rikame uz od tech 5ti mesicu ze ji asi porostou ale bohuzel nemame zatim ani jeden
. Ve stredu jdu k doktorce tak se ji na to zeptam. co s ni mam delat ![]()
A spí pod peřinkou ? Naše Ela od mala spí v pytli. V létě to byla naprostá katastrofa, v těch vedrech jsem jí do pytle nedávala, protože by se upekla a cestovala po celý postýlce a byla věčně vzhůru, bylo to na blázinec. Tak jestli by u vás ten pytel taky nebyl řešení.
MarketaJ píše:
A spí pod peřinkou ? Naše Ela od mala spí v pytli. V létě to byla naprostá katastrofa, v těch vedrech jsem jí do pytle nedávala, protože by se upekla a cestovala po celý postýlce a byla věčně vzhůru, bylo to na blázinec. Tak jestli by u vás ten pytel taky nebyl řešení.
pytel u nas vubec neplati. Cestuje i s nim taky jsem to zkousela.
Ale dekuji za radu, rada si poslechnu klidne i 1000 dalsich, jen aby neco zabralo .-)
malá mi tohle co píšeš dělá od narození, akorát že ted spí přes den, předtím cca do 3 měsíce mi nespala vůbec ani přes den!! max.pár minutek 5,10 minut a konec tak 3× za den a víc ani tuk…přes noc mi dělá to stejné, akorát že se třeba ještě vzbudí ve 2 v noci a musím houpat na balonu, jinak by do rána nespala /mám vyzkoušeno/ taky to nechápu..a je to šílený, je to prostě nespavec
a v noci spí taky neklidně a navíc ji vše vzbudí…
Já to nechápu, vzdyt to dite musi byt taky unavane jako ten dospely kdyz je neustale vzhuru......
Lencaaaa píše:
Já to nechápu, vzdyt to dite musi byt taky unavane jako ten dospely kdyz je neustale vzhuru......
To je právě to, čím přetaženější a unavenější, tím víc tomu ty děti vzdorujou. Ela taky někdy ryje nosem v podlaze a když jí dám do postýlky, tak prostě nemůže zabrat a spát nebude.
mozna blba rada, ale co treba dat postylku na jine misto, treba ji tam neco rusi… nase ma skoro 7 m a taky spi strasne neklidne, nez poradne usne, tak se porad budi, ted jsem to zkousim tak, ze sedim u postylky, cekam az bude spat tvrde a kdyz se mezi tim vzbudi, tak ji chytnu za rucicku… delam to zatim jenom par dni,vetsinou to pomuze, ale s tim, ze tam nekdy sedim i vic jak hodinu
![]()