Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mam rocniho syna Richarda a nedavno byl nemocny a mel drazdivy suchy kasel a docela se i davil tak jsem jsi ho na noc vzala k sobe do manzelske postele nez ho to prejde a on jsi behem tydne zvykl a ted nechce spavat ve sve postylce hrozne place treba i pul hodiny kdyz ho dam do jeho postylky nevim jak ho mam znovu naucit spat v jeho postylce.Pred tim nez onemocnel spaval tam krasne bez kriku a ted proste se v noci probere zacne plakat pak jsi tam sedne a place do te doby nez jsi ho nevezmu k sobe do manzelske postele.Prosim radu jak ho to odnaucit celou noc nas kope a vubec se nevyspim.Zkousela jsem ho uspat u nas a pak prenest o postylky ale jak mile se v noci probere na nocni krmeni tak v tu ranu je zle vydrzi plakat treba i hodinu v kuse.
no asi bych zkusila nechat tomu čas, on si zase zvykne. Každopádně pokaždé, když ho vezmeš k sobě do postele, děláš krok zpět ![]()
musíš vydržet, moc dobře ví, že když bude plakat, vezmeš ho k sobě..je to drsné, ale nech ho vybrečet..budou to třeba i tři noci utrpení,ale výsledek za to stojí..přeju pevné nervy ![]()
Uz jsem jsi myslela ze jsi ho nevezmu ale kdyz skoro hodinu place a nechce ani napit caje ani mleka a plac neustupuje tak nevim co delat jineho skousela jsem ho hladit po vlasech a nebo uspat v naruci a nic nepomaha tedy pro zatim.Nechapu ze se to tak rychle zmenilo kdyz pred tim zadny problem stim nemel normalne v postylce usinal bez breku,dala jsem mu kolem postylky i deku aby se nebouchal do sprusli a nebudil se tim a take pres den v psotylce usina normalne klidne jen ta noc nas trapi
Já bych ho tam dávala, pláč nepláč. Bude to sice hrozný, bude hodně plakat, ale zas si zvykne … malá taky měla tohle období, že bude spát s námi. Ale jak víš, tak se to nedá. V noci jsem schytala tolik kopanců a facek, jako nikdy … a ve výsledku se nevyspala ani jedna z nás.
Teď jsem si vzpomněla, že pomáhalo jí držet za ručičku, než usnula … teda pokud máš postýlku hned vedle sebe, abys mohla usnout
jinak hodně trpělivosti a ať ho to brzy přejde ![]()
Tak dekuji za rady dneska nas ceka dalsi noc doufam, ze nebude beze sna… jinak se s toho zblaznim. A nebo se bude muset manzel ostehovat nekam jinam nez jsi malej zase zvykne spat u sebe v postylce…chce to hlavne vydrzet a mit pevne nervy a nepovolit i kdyz me to rve srdce
Tak já mě by zase u mě v posteli nevadil vůbec.Starší s námi spal do 4 let(asi od roku a půl) a mladšího bych si tak ráda k nám vzala,ale on u nás prostě spát nechce
Spánku jsem byla ochotna obětovat vše,takže když byl klid za cenu toho,že bude nakvartýrovaný u nás,tak klidně.Záleží jen na tvé výdrží.Pokud nevydržíš,tak zbytečně trápiš jak vás,tak malého.Jestli budeš umět pořádně zatnou zuby,tak ho dávej do postýlky at se děje co se děje
.
Katka86 píše:
Tak já mě by zase u mě v posteli nevadil vůbec.Starší s námi spal do 4 let(asi od roku a půl) a mladšího bych si tak ráda k nám vzala,ale on u nás prostě spát nechce![]()
![]()
![]()
Spánku jsem byla ochotna obětovat vše,takže když byl klid za cenu toho,že bude nakvartýrovaný u nás,tak klidně.Záleží jen na tvé výdrží.Pokud nevydržíš,tak zbytečně trápiš jak vás,tak malého.Jestli budeš umět pořádně zatnou zuby,tak ho dávej do postýlky at se děje co se děje
.
napodobne
Tak musim rict,ze se to spani v postylce zacina lepsit ale za rucku ho musim jeste drzet ale uz usina v postylce a to teda dalo prace.
![]()
anetka84 píše:
Tak musim rict,ze se to spani v postylce zacina lepsit ale za rucku ho musim jeste drzet ale uz usina v postylce a to teda dalo prace.![]()
no vidíš a musela jsi vydržet pláč, nebo se to zlepšilo samo.. ![]()
Musela jsem vydrzet plac,ale ted jeste u neho sedim a nebo lezim v posteli nez usne v postylce,ale trva to treba 5-10 coz se da vydrzet.A doufam ze se propracujeme k tomu co jsme uz umeli.Usinani sam v postylce.