Noční pohyb

159
10.3.07 21:30

Noční pohyb

TAk už jsem tu zas.Sotva vyřešíme jeden problém - je tu druhý.Konečně jsme po 9 měsících vyřešili celonoční, mnohačetné kojení (pomocí Estvilla), stejně nespíme.Naše 10měsíční holčička se v noci, i při spaní, pořád vrtí.A to tak, že každou chvíli je zaklíněná mezi šprusličkama nebo se někde bouchne hlavičkou nebo se prostě dostane do pozice, ze které se neumí sama vyprostit, a tak se vzbudí a začne fňukat.Pak stačí přijít, srovnat jí, dát dudlík a spinká dál.Jenomže do půl hodiny tam musíme znovu.A tak to jde celou noc.Jediné zlepšení pro mě, oproti předešlým dvěma měsícům, je, že nemusím celou noc vstávat jen já, ale i tak je to náročné.Už to trvá tak 2 měsíce a žádná změna.Řešili jste někdo podobný problém?Přešlo to samo nebo máme nějak zasahovat?Díky za každou radu…EVropanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
602
10.3.07 21:50

Ahoj Evropanko,

kamarádka tentýž problém vyřešila přendáním dítěte do cestovn postýlky s bočními sítěmi, o které se malá nepraští a ani jí nikde neuvízne nožička.
Nebo jedině zvýšené mantinely podél celého vnitřního obvodu postýlky.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
10.3.07 21:55

Moje rada zní, mantinely kolem postýlky a spaní v spacím pytli - takovém tom vaku. Budeš mít jistotu, že si nohy do šprušlí opravdu nezaklíní a omezí ji to i v pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
10.3.07 22:53

My jsme museli dát mantinel kolem celé postýlky. Když se náhodou v noci vzbudil, tak byl taky schopný se všelijak zamotat do příček, nebo se bouchnout (buď rukama, nebo hlavou).

Nechci dávat syna na spaní do pytle, tak spí zatím přikrytý fleecovou dekou (pečlivě zastrkanou po stranách pod matraci, aby se neodkopal), ale stejně se odkope. My máme problém s odkopáváním, a to dost velký. Můj syn kope v leže a zádech bohužel skoro permanentně už od narození a zatím mu to zůstalo. Pytel na spaní mít nemůže, protože by ho každou chvíli počůral :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
11.3.07 09:11

Ahoj,

a je nutná postýlka? Pokud měl syn „cestovací“ období, tak spal v místnosti s kobercem na zemi, na kterou jsem mu ušila molitanové „lehando“ cca 1×1 m. Samozřejmě i z něho mnohokrát odcestoval - ráno byl pod topením, pod skříní, za dveřmi… :) Ale krásně spal celou noc. Na spaní jsem mu dávala „dupačky“ s dlouhým rukávem, aby z toho nevylezl a nespal nahatý. Peřinku jsem neřešila - a nikdy nenachladl. Při tom pohybu se asi dostatečně zahřál. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
11.3.07 09:34

Nam to katuska dela taky, v posledni dobe se casto v noci vzbudi treba na brichu a neumi se ve spanku otocit zpet, tak zacne plakat. Nebo se jak se snazi otocit zasnune az do noh postylky a tim padem cela pod perinu. Nekolikrat za noc ji v postylce srovnavam. Spaci pytel mi pro ni prijde moc drasticky, rada se otaci treba jen na bok a myslim, ze by se ji v nem nelibilo. Moc toho nenaspime. Navic jeji dvojce, sestricka, se budi s ni na stridacku. Ta necestuje, ale hleda dudlik. Az ja se jednou po dlouhe dobe vyspim, bouchnu sampus. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
11.3.07 13:16

Ahoj

tady zastánkyně spacích pytlů… holky fakt to vyzkoušejte, nebudete pořád muset hlídat jestli je dítě odkopané… fakt je to príma… a to, že by se v něm dítě nemohlo pohnout - je fakt nesmysl… Michal v něm spí od 4 měsíců , zvykání mu trvalo cca 2 dny a spí v něm dodnes… Už má speciálně ušitý od jedné paní… pěkně obrovský:o))) V pohodě už jako malé mimi se v něm volně otáčí ze zad na břicho , a holt s pročůráním je to blbé… musíte mít dva na výměnu:o()

Jen nevím jak mu vysvětlím že ho nebude mít do smrti:o)))))) protože bez spacáku se podle něj nespí:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
11.3.07 13:43

ahoj holky,
také jsem zastánce spacích pytlů. Filípek má spací pytel asi od osmého měsíce a nemůžu si to vynachválit. Klidně se v něm otáčí a převaluje, vůbec ho to neomezuje. Nyní ve dvou letech v něm ráno chodí po bytě a nechce ven :o . Je to srandovní vypadá jak tulen protože je větší a tak ten zbytek tahá za sebou.

Evropanko, taky jsme řešili tento problém a nakonec jsme pořídili v Ikei dětskou postel. Dneska v ní spal poprve a super. Spal v ní celou noc, doničeho se nebouchal a mohl v ní cestovat. Je k tomu i zarážka aby nemohl spadnout. Vřele doporučuji

Mějte se

Vendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
11.3.07 23:31

Ahoj,
u nás je to stále. Tak do 8-mi měsíců měla malá spací pytel a cestovala po postýlce i v něm. Ona spí neklidně tak od 1. měsíce, už ve 3 měsících jsme ji nacházeli v různých rozích postýlky. Spaní v pytli bylo u konce právě po 8. měsíci, kdy si sama stoupla a začala také s lezením po čtyřech. To provozovala i v postýlce v noci a pytel ji omezoval, tak každou chvíli spadla a nebo se vztekala a vstávalo se k ní i 5× za noc. Pytel jsem dala pryč a mantinely dala okolo celé postýlky, aby mezi šprušlemi neuvízly nožičky. Malá má těď téměř 20 měsíců a spí zá:,–(ně na druhé straně postýlky na peřině (než ji uložím) a zcela odkrytá a protože se v pokoji před spaním vydatně větrá (i teď v zimě) a v zimě netopí, musím malou na noc navlíkat. Jinak byla pěkně studená - body s dlouhým rukávem, tričko s dlouhým rukávem, punčocháče, froté pyžamko a tlusté ponožky. A nemusím k ní v noci pořád vstávat a přikrývat ji - odkrytá spí spokojoně celou noc, budí se nanejvíš 1× za noc na čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
17.5.07 15:17

Ahoj, už je to dávno co se to tu řešilo, ale zkusím přidat něco i já. Jak např. Capinka zmiňovala, tak mi máme problém hlavně s tím, že se malá přetočí na bříško a to jí vzbudí a vstávám tak 2-5× za noc. Jakmile jí otočím, tak zase krásně spí. Takže v tomto mi ani mantinely ani spací pytel nepomůžou. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
17.5.07 21:30

Pajonko, nevím, jak tomu zabránit. Taky jsme si tím prošli - nakonec jsem dávala syna doprostřed postýlky, takže mu na překulení na bříško nestačilo místo. Dovolilo mu to otočit se max. na bok, dál už byl mantinel postýlky. Nicméně později se stejně naučil přwtáčet se na bříško na místě.

Jenže teď se nám to změnilo v jiný, podobný problém. Syn, hned jak se vzbudí (stačí, aby se v noci jen maličko probral), se v postýlce postaví. Nedávno jsem ho od 2 do 4 hodin ráno 30× (!) pokládala zpět. Ten den mi došla trpělivost, protože jsem se pořádně nevyspala. Teď, jakmile se postaví, ho nechám být - Lukášek časem spadne a usne v místě dopadu, spícího ho pak přesunu tam, kde má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí