Nevím si rady :-(

40
2.3.07 15:31

Nevím si rady :-(

Ahojky, mám doma 14-ti denní holčičku,ted v neděli jí budou tři týdny. Kojim jí pravidelně každé tři hodiny, ale občas máme problémy po kojení, nakojim jí, třeba půl hodiny , ona už u toho kolikrát usíná, nebo se pustí,tak jí nechám odříhnout, dám do postýlky, a ona začne plakat, a žadonit že chce ještě. a brečí do tý doby dokud jí nevezmu a nedám jí napapat. pak už je většinou klid, jenže dr. mi říkala at nekojim dýl jak 20 min. jenže já jí musim kojit třeba hodinu aby byla napapaná a pak pěkně spinkala. i když z toho dlouhého kojení mám kolikrát pěkně rozkousaný bradavky. a taky sem si všimla že má malá kolikrát pěkně trvdé bříško,tak jestli jí třeba netrápí prdíky. v noci jí musim dát příkrm nutrilonu, abych pak dokázala aspon trošku přes den fungovat. neporadíte mi někdo co s ní mám dělat aby to bylo ok? děkuju. nebo třeba dělám někde chybu,je to mé první, tak si se vším taky nevím rady :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
374
2.3.07 15:36

kojení

Ahojky ,těch 30 minut a hodina je opravdu hodně ,dala bych na radu doktorky .Tvoje malá se spíš prsem utěšuje ani ne tak ,že by měla hlad .To že saje a občas si lokne ,tak naloká přiliš vzduchua apk jsou z toho prdíky .Takže bych radila bud mazlit misto delšího koja a nebo..... na to já ale nemám srdce nechat vyplakat.

Držím palečky ty mrnata jsou vyčůraný už od narození :D

Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
2.3.07 15:37

U nás to bylo to samé!! Malá chtěla být pořád u prsa, klidně i tu hodinu, když usnula a já ji chtěla nechat odříhnout, tak ji to naštvalo, probudila se a chtěla zase k prsu, aby si mohla usnout a uklidnila se. Pak byla ale přepapaná a bolelo ji břicho, což si zase chtěla vyřešit tím, že chtěla k prsu!! U nás byl vysvobození asi ve třech týdnech dudlík. Z nervozního mimina se stala spokojeně dudlajíci holčička, já jsem se taky uklidnila a bylo. Technika kojení se nám nezhoršila, nic se nestalo, akorát se budem blbě odnaučovat, protože dudláme dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
2.3.07 15:42

Taky to řeším dudlíkem. Když saje dlouho a usne a pak se vzbudí a brečí, tak hned dudlík a je to. Navíc 3 měsíce spala se mnou v posteli a byla hodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
2.3.07 15:55

Ahoj, tak já tě chápu s tou délkou kojení, já běžně v této době kojila 3/4 hodiny, 20 minut by ji absolutně neukojilo, i když se to říká…Ale já jsem pro mateřskou intuici… :) Brdavky jsem také měla rozkousané, ale vše se ustálilo samo… Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
2.3.07 15:58

kojení

dudlíka jsem taky zkoušela,ale kolikrát ho plive a prostě chce prso. někdy si dudlika vezme,a je klid. ale spíš si prostě vynucuje prso. a to i při chování. někdy je klídek,ale někdy je to o nervy :cry: nebo to bude tím dlouhým kojením, pak jí z toho třeba bolí bříško. takže mám tedy kojit max. těch 20 min, jo? jinak DĚKUJU všem za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.3.07 16:05

S dudlíkem taky souhlasím, měli jsme podobnej problém. Malá chtěla pít každou chvíli, ale pak ji z toho bolelo bříško, jak se jí míchalo strávené mlíčko s nestráveným a chtěla se uklidnit dalším pitím. Doktor taky říkal pít max 20 min a musí potom vydržet aspoň 2 hodiny. prý ji mám šoupnout ven a nechat vyplakat.tak se snažím ty 2 hodky vydržet a už se jakž takž naučila a jinak dudá a dudá a technika kojení se nám taky nepokazila. Zuza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
2.3.07 16:15

Jé,vzpomínám na naše začátky-zkusili jsme dudan,nic.Prdíky,nic.Chtěla být u prsu,nejedla,jen dudala.Pak jsme náhodou zjistili,že jí vadí postýlka,asi měla pocit samoty,prostě v ní brečela.Takže přes den byla v lehátku,všude s námi.V noci u nás v posteli,za to se dneska proklínám.
Holčička přestala plakat,ale je z ní maminčina prdelka,bez mámy ani ránu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
2.3.07 16:17

Tak to já mám úplně jinou zkušenost.Malá mi také jedla hodinu a když jsem jí to zkoušela zkracovat, tak si okamžitě zkrátila dobu spaní.Jakmile jedla hodinu, byla spokojená, ně větry nikdy netrpěla a to jsem jedla i zelí a spala čtyři hodiny v kuse.S postupem času si to zkrátila na půl hodiny kojení.Mne se vyplatilo dát na ní neboť takto se cítila plná a od dvou měsíců spí celou noc.Takže je to asi hodně individuální.Mne tu hodinu kojení 100× vrátila, takže jsem to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
2.3.07 19:19

já jsem malého kojila hodinu až do 3měsíců.Pak to kleslo na půl hodiny. Nevím, ale učili nás kojit dle potřeb dítěte. Také mi doktorka říkala něco naprosto jiného, ale malý by se asi zbláznil. Bradavky máš rozpraskané NE z dlouhého kojení, to jsou pověry, ale stačilo jednou špatně malou přiložit a bylo to. Dobře přikládej a zahojí se to. Hlavně vydrž kojit, je to dar pro dítě. Na ty bradavky pomáhá bepanten. (snad jsem to napsala dobře).
Jo a zkoušela jsi více typů dudlíků? Kratší, delší, kulatější, placatější, silikonový, gumový. Já vím, ale můj malý chtěl jen gumový a delší, ne pro novorozence. Takže bych ještě vyzkoušela několik typů dudlíků, já vím, peněženka není bezedná, ale třeba by ji něco zachutnalo. Ten dudlík fakt nabízej, pro uplakané dítě je to spása (i pro rodiče) a koj třeba hodinu, nech odříhnout třeba i během kojení. Kdyby bylo potřeba řešit prdíky, tak tady už diskuse byla, ale vydrž kojit, chce to i psychický klid. Jo, víš co ještě zabralo kámošce? Dala malému plínku, kde bylo utřené mateřské mléko a strašně to zabralo. Dítě cítí asi 20× intenzivněji, tak mu dej bavlněnou plínku, utři do ní trochu mléka, ať z toho cítí tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.3.07 19:30

U nás to bylo totéž, malý dostal dudlík jen co jsme se vrátili z porodnice, ale kojil se co 2 hodiny a pil 3/4hod, doktorka řekla kojit max. půl hodiny, takže jsem každé kojení visela očima na hodinách a po půl hodině jsem to utínala (no jo, vyjukaná prvorodička) a jediné čemu to pomohlo, že mi malý spadl s váhou, takže jsem se na všechny rady vykašlala a kojila podle potřeby, postupem času se kojení samozřejmě zkracovalo - není to trvalý stav. Důležité je sledovat, jestli mimčo i po té půlhodině polyká nebo jestli jen dudá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
2.3.07 19:52

Ahoj,
můj miláček dělal to samé.Já jsem vnucovala dudlík 3 měsíce a pak to byla opravdu pohoda.Konečně jsme spali aspoň hodinu vkuse :) .Jinak zkus miminku místo dudlíku(či bolavého prsu) dát do pusinky malíček(bříškem nahoru).Náš Dáda tímto nepohrdl,i když nespal,aspoň neřval a prsa si odpočinula.Je to začarovaný kruh-dítě se nahltá,napolyká vzduch,blinká,bolí ho břicho,a chce pořád znovu zapíjet.My takhle jeli 3 měsíce!Taky jsem neměla to srdce(první dítko) mu to prso nedat,ale když už to bylo jednou za den 14× a tekla krev, řekla jsem si,že tohle teda to úžasné mateřství není a utla to.Držím palečky.Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
2.3.07 19:57

Ahoj,

koj podle potřeby miminka, taky doporučuju dudlíka, naše malá vzala pouze obyčejného kaučukového za 12Kč. A pokud zlobí prdíky,tak nám pomohlo to, že jsem okamžitě po každem kojení vypila hrnek fenyklového čaje, aby se ty látky z něj stihly vstřebat do MM než jsem šla opět kojit, ale chce to opravdu pravidelně a měly jsme klid.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.07 21:03

Koj jak chce mimčo a zkus dudlíka, jak radí holky, miminkaproste mají potřebu sát. Oba syny jsem kojila jak chteli oni, první 3 měsíce nám to trvalo třeba i hdinu.

Dudlíky - hodne maminek říká, že deti nechtěly ty formované, nám se osvědčil s žlutou placatou savičkou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.3.07 21:03

Koj jak chce mimčo a zkus dudlíka, jak radí holky, miminkaproste mají potřebu sát. Oba syny jsem kojila jak chteli oni, první 3 měsíce nám to trvalo třeba i hdinu.

Dudlíky - hodne maminek říká, že deti nechtěly ty formované, nám se osvědčil s žlutou placatou savičkou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure