Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych se zeptat zkušenějších maminek na jednu věc, která je mi trochu trapná.Tedy:máme v našem městě možnost chodit s mou 10měsíční dcerou na kurzy plavání pro kojence.Když jsem se ale zajímala o podrobnosti, tak mě trochu zarazila cena těchto kurzů.Chtěla bych se zeptat, jak je to u vás.U nás je to teda takhle: za 8×30min. kurzů chtějí 1000Kč.Možná je to normální, já nevím.Samozřejmě nechci na malé šetřit a chci jí dopřát všechno, co jí bude ku prospěchu, ale nerada bych doplácela na to, že tady široko daleko není možnost těchto kurzů.1000Kč je pro mě hodně peněz a ráda bych je dobře investovala.Je totiž možné, že se to malé nebude líbit a po prvním kurzu to můžeme zabalit.Kdyby aspoň nabízeli nějakou „testovací hodinu“, ale to prý není možné.Musím zaplatit, aniž bych věděla, do čeho jdeme.Můžet mi napsat, jak je to u vás.díky.Evropanka
Ahoj,
TAk to jsi z docela levneho kraje
U nas 10 leci 30minut, za 2500, byli sme na 1. kurze na vic uz nemame.....jsou to palky
No tak ja mam za mesic domluveno plavani za 2000 korun 10× pul hodiny,skupinka jen po dvou maminach s detmi-a to je jeste jedno z levnejsich-jsou tu i za 2500 a Praha bude predpokladam jeste drazsi.Je to dost penez ale chci ji i sebe naucit aspon zaklady-tedy ja plavat umim ale chci se s ni naucit zachazet v bazenku aby se nebala.A pak uz budu treba chodit sama.
Jak píšou ostatní,jsi z levného kraje.My chodíme v Třebíči plavat a 12 lekcí (1 lekce je půl hodinky v bazénu a půl hodinky masáže) za 1.800,–. Taky se mi to zdálo dost,ale jsem ráda že chodíme.Dceři se to moc líbí a je to další zábava pro dítě a něco nového se naučí.Trošku změna v každodenním stereotypu. Určitě to nejsou zbytečně vyhozené penízky. Měj se.
Zuzík+Anička
Gabinko, vim ze v LBC v bazenu bylo 10 lekci z a1900, plavani ve virivkach
Jinak ja jsem rada alespon za 1 kurz, nepocitam vanicky doma, ale to nam prplacela jeste pojistovna, ha ha, kde jsou ty casy
Malej se vubec neboji vody, ani myti vlasku a na tohle je ten kurz skvely......nevadi mu vody v ocich, usich a podobne
Katko jenze tam je vic lidi pohromade tak mi tohle prislo lepsi-vic soukromi nez bazenu a vic pece jen o nas…no prave -mala vodu miluje a vodu v usich ma od narozeni a myti obliceje a eventulni voda v ocich ji taky neva,takze se moc tesim-fakt proste aspon jeden kurz chci.
Gabinko, prosim te a kde je to v LBC a kdo to dela???? Treba s druhym ditetem zkusim neco jineho........
V Jablonci jsou maminky 4 a 4 deti v saunovem bazenku.........no pry voda porad proteka a porad ji meni, ale jednou jsem tam byla v patek v 10 a bylo to citit curanim, ale fest!!!!
Chodily jsme v Plzni, od 10m, cena za 20 lekcí 1300, vždy ve vodě 40 minut. A i v Plzni jsou kurzy kde platíš víc jak dvojnásob. . .
Já jsem chodila do Frýdlantu nad Ostravicí 10 lekcí 1200,– Kč. Půl hodiny jsme měli výuku, pak nám pustili vodní atrakce, mohli jsme jít i do vířivky a do sauny. Celkem jsme přímo v areálu strávili hodinu - bez převlékání.
Evropanko, to je hezká cena. My platíme za lekci /30 minut/ 220,– Kč. L.
Takže Náchod plavání ve vaničkách s instruktorkou cena byla myslim 100Kč za 20minut.Docela drahota mi to přišlo.
A bazén cena 1000Kč na 10lekcí 45minutek ve vodě s cca 10-15maminkami.Pokud dítko chybí není možnost náhrady při omluvení si bazén nechává 40Kč vrací 60Kč.Plus roční členství 350Kč za používání fénu, mikrovlnky a herničky.
NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ…bazén 10lekcí 800Kč s možností náhrady jindy pokud je dítě nemocné.Roční poplatek stejný.
Ve Východních Čechách Náchodsko a Rychnovsko ceny podobné.
Jenže my dojíždět nemohli jinak bysme raději do Nového města tak tehdá absolvoval kurzy v Náchodě i když to strhávání bez možnosti náhrady při nemoci mne děsně štvalo. ![]()
Jooo, takovýhle krásný ceny vám fakt závidím! My jsme platili za lekci 295 korun
Ale jinak naprostá spokojenost!!!
Tak my platíme za 10 (30 min.) lekcí 800,–. a máme možnost náhrady.
Tak koukám, že je to fakt různé, ale spíš převažují vyšší ceny.No já do toho asi půjdu - nakonec to dělám tak trochu i pro sebe - dostanu se z domu mezi lidi.Ale jsem překvapená…Naštěstí nám zvýšili ten rodičák.Nevím, nevím, jestli bych si mohla dovolit to zaplatit z 3500Kč.Taky mě trochu štve, že si nemůžu zaplatit třeba jen jednu hodinu, abych si to mohla otestnout, zjistit, jak na to bude malá reagovat.Ani mi nepodali informaci, kolik nás bude ve skupině, zda je možná náhrada hodiny za nemoc apod.Asi dost hřeší na to, že tu možnost kurzů široko daleko není.Každopádně díky za vaše reakce.Evropanka
Ostrava - plavani 950/10 lekci s moznosti nahrady - a sourozenci maji slevu 50 Kc ![]()
Ale to je jen jeden kurs, jinde je to drazsi - jeho hlavni vyhodou - mimo ceny - je vyborna plavaci teta - majitelka je uz spise nevyhodou ![]()
L.