jak často odsáváte

2216
1.3.07 14:28

jak často odsáváte

ahoj děvčátka, musím denně po každém kojení odsávat , protože moje 2 měs. holčička si po cca 30 min. kojení ode mne vypije pouze 30-50ml mlíčka. Po každém kojení ještě odsaji cca 120 ml, když neodsávám 5 hodin ,tak je to až 300ml. Která jste na tom prosím stejně a jak často odsáváte. Mám totiž hodně mléka a už ho nemám pomalu kde dávat. V mrazáku mám zamražených asi 50 220 ml láhví s mlékem a každý den jich přibývá. Odsávám cca po 3-5 hodinách. Pokud by malá pila normálně z prsu, tak mi to nevadí, ale takto? Děkuji za jakoukoliv radu a přeji Vám ,pokud možno, příjemný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.3.07 14:51

Ahoj,
přiznám se, že jsem nikdy moc neodsávala. Někdy, když mi dítko spalo déle než obvykle, tak jsem to odsála a vylila. Ale vždy tak, aby se mi ulevilo a zůstalo dost na krmení.
Pokud máš pocit, že máš mléka hodně, tak zkus třeba odsávat méně, tím se ti začně i méně mléka tvořit. Pokud tvoje holčička bude třeba v období růstového spurtu a bude mít větší hlad, stejně ji budeš častěji přikládat a tvorba mléka se opět zvýší.

Odsáté mléko můžeš časem spotřebovat do dětských kašiček, nejsem si jístá, ale mám pocit, že MM můžeš mít v mražáku asi 4 měsíce.

Jinak poradit neumím :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
1.3.07 18:27

Karinko,já jsem nikdy neodsávala, ale když jsem měla prsa přeplněná, odstříkala jsem si… jeden čas se mi samo spouštělo mléko při kojení i z druhého prsu, tak jsem to chytala abych nebyla uplně mokrá. Taky jsem zamrazovala, ale nikdy jsem zamražené mléko nepoužila. Malá ho nechtěla, vždycky měla dost při kojení.
Co se ale tvého dotazu týká, zkus se poptat v porodnicích v okolí, vím, že např. v Praze v Podolí se mateřské mléko vykupuje, a ne za uplně zanedbatelné částky, třeba by sis takhle mohla i přivydělat. Lepší když se mlíčko zužitkuje, než ho vylévat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
1.3.07 20:52

Ahoj,
tvoje dcerka vypije opravdu málo - tak doufám, že hezky přibývá a že jí to stačí. Asi je v sání línější. Dokrmuješ ji ještě tím odsátým mlíčkem?

Já jsem odsávala asi prvních 5 měsíců po narození syna, ale jen jednou denně v noci (asi 2 hod po posledním večerním kojení jsem odsála cca 140 ml), syn byl docela jedlík, takže jsem přes den odsávala jen výjimečně (syn byl v létě kojen každou hodinu, od podzimu každé 2h, ale v noci spal i 8-10 hod v kuse). Taky jsem měla plný mrazák mléka, které jsem nikdy nepoužila, takže pak už jsem to nemrazila a rovnou vylývala.

Ale pokud máš mléka nadbytek, tak doporučuji postupně odsávat menší dávky, protože čím víc budeš odsávat, tím víc se ti bude tvořit mléka … a nabídka a poptávka bude stále v nerovnováze.
Já jsem to nakonec dotáhla do stavu, že neodsávám vůbec … právě tím, že jsem snižovala množství odsátého mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
1.3.07 21:57

Ahoj,
nám v porodnici říkali, že tvorba mléka se přizpůsobí potřebám dítěte. Tělo nepozná, jestli odsáváš nebo jestli všechno mlíčko vypije mimčo, takže si myslí, že všechno mlíčko vypije mimčo a tak ho dělá hodně, aby mimčo mělo dost. Na začátku chvíli trvá než se to upraví, prsa jsou nalitá a bolí. Ale zkusila bych je chladit, případně jenom trochu odstříkat nebo nechat mlíčko při kojení volně odtéct.
Hodně zdaru!
 ekita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
2.3.07 13:15

ahoj děvčátka, děkuji Vám za Vaše odpovědi. Jak jsem již psala, tak musím odsávat, protože malá vypije po 30 min. kojení pouze 30-50 ml, takže ji ještě musím dokrmit ods. mat. mlékem. Někdy se stane, že se vůbec nepřisaje, takže rovnou naliju do flašky 100 ml mat. mléka a nakrmím ji. I když mám plný mrazák, tak nechci riskovat, že nebudu mít dost mléka. Potřebuji , aby se mi ozvala mamínka, která je na tom podobně nebo stejně , jako já a aby mi tedy napsal, jak často odsávala. Myslím, že to bylo na těchto stránkách, kde maminka psala, že 7 měsíců jenom odsává a miminko krmí flaškou, protože se za celých 7 měsíců nepřisálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
2.3.07 13:27

a ještě jsem se chtěla zeptat, jak dlouho jste měli zamražené mat. mléko. Lak. liga uvádí , že mléko může být zamražené max. 3 měsíce, ale tady jsem četla, že to může být až 6 měsíců. Může se mi prosím ozvat někdo, kdo použil mat. mléko z mražáku třeba až 5 nebo 6 měsíců od zamražení a bylo dobré? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.07 14:31

Karinko,
u nás v diskusi Září 2006 je Lidunka25 , která asi 5? měsíců odsávala a krmila malého Toníka MM z flašky, tak zkus jít k nám a zeptat se jí, určitě Ti odpoví. Jenom to možná bude trvat trošku déle, ona je z jiného časového pásma a čte nás převážně v noci, kdy my spokojeně chrupkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.3.07 11:05

odsávání

Já už odsávám 4 měsíce.Malá se narodila předčasně( o 2 měsíce),tak už jsme nezvládly přisátí.Odsávám teď cca 4× denně, pokaždé tak 150-200ml a co nevypije putuje do mražáku.
Je pravda,že někdy si za den vezme víc,jindy míň.Když pochybí,tak rozmrazím.
Po porodu jsem se musela rozkojit vlastní vůli i silou,takže jsem odstříkavala skoro každé 3 hodiny a stala se ze mě chodíci mlíkarna.
Tělo opravdu pozná spotřebu mlíka a tak buď začne tvořit nebo přestává.Čím častěji budeš odsávat,tím víc se mlíčko bude tvořit a stejně tak to funguje opačně.Čím míň často,tím míň mlíka.Samozřejmě to nemůžeš nechat zajít tak daloko,aby Ti mlíko zatvrdlo nebo z Tebe už stříkalo proudem.Stejně jako se Ti víc mlíka nezačne tvořit ze dne na den(trvá to většinou 3-4 dny),tak i tohle zmenšení produkce chvíli trvá.Proto se snaž vydržet ze začátku třeba jen o hodinku dýl neodsát a postupně intervaly prodlužuj.Jak říkám,teď odsávám 4× denně a bohatě poptávku pokryju.
Malá není taky zádný velký jedlík.Tedˇmá teda správně 2 měsíce a jí 90ml-110ml každé 3-4 hodiny.V noci spí i 9 hodin v kuse,takže vynechává.Ona to dohání přes den:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí