Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy,
už se druhý týden potýkáme s rýmou.Začíná být dosti hlenovitá a špatně se to odsává. Použivám kapky MAR, měla jsem i Nasivin. Dr. doporučila Hysan - ale ty u nás nikde neseženu. Nemáte ňákou radu jak s tím bojovat. Zprvu jsem byla s malým asi 3 dny doma, ale teď s ním aspoň 1× za den vyjdu na procházku. Ale pořád nudlá.Jaké máte zkušenosti nebo babské rady.
Ahoj,
odsávání je pro nás noční můra
, ale docela dobře se nám osvědčuje granulovaný čaj Rýmáček.
K.
Zkus odsávat vysavačem a podívej se do starších diskusí, rýma miminek se tu řeší opravdu pravidelně.
L.
Ahoj,
taky jsme se potykali 14 dni s rymou, kdyz byla Bara v tomhle veku a opravdu se osvedcil vysavac, morska voda a Nasivin na noc. Tady jsem nasla ty kapky, kdyz je nekoupis v kramu, tak si je treba objednej ![]()
http://www.lekarna.cz/…kapky-7-5ml/
tak at zabere cokoliv, hlavne at je ryma pryc.
Pokud nejsou horečky,chďte často ven,to je na rýmu nejlepší,malým dětem se venku líp dýchá než doma a pomáhá to i na tu rýmu.Jinak čajík rýmáček nám taky trošku pomohl,ale nejvíc asi Nasivin kapky,ale neměli jsme hlenovitou rýmu.Tak ať jste brzo zdraví.Ahojky
My jsme taky přibližně ve 3 měsících měli rýmu, ale jen trochu hlenovitou. Snažila jsem se to odsávat, ale neměla jsem na to moc nervy, když se mi tam prcek pod rukama svíjel a plakal, tak jsem to nakonec vzdala. Na:,–(ila jsem na 3 dny Nasivin (déle se prý u miminek používat nemá) a pak několikrát denně Sterimar mořskou vodu. Chodili jsme každý den na dlouhé procházky, podložila jsem mu na noc matraci knížkou a celkem rychle se z toho dostal.
Tu mořskou vodu používám preventivně dodnes, alespoň jednou denně mu vystříkávám nos. Teď ale ne už Sterimar ale Humex, ten má lepší sprejovací hubičku. Je tam taková zarážka, že se to nezarazí hluboko do nosu.
Je to pár dnů co jsme dobojovali s chřipkou a hlenitou rýmou jak u mladšího, tak u staršího. Nám zabralo kapat u mrňouska Vincentku do nosíku, pravidelně odsávat (chce to trpělivost, protpože to ze začátku moc nejde). Pokud nejsou teploty, tak je dobré i na chvilku vyjet s kočárem ven, líp se mu bude dýchat a my jsme navíc i domů pořidili zvlhčovač vzduchu a ten nám pomohl asi nejvíce.
Asi hloupý dotaz, ale čemu říkáte vysavač? Je to ta klasická odsávačka se dvěma hadičkama - jednu má rodič v ústech a druhou mimi v nosíku?
ahoj Štefko, tu hadičkovou odsávčku někteří dávají na vysavač,třeba vemou karton, udělaj tam dířku a to přiloží k hadici a tak odsávají, to jsem teda někde četla a nebo existuje i odsávačka přímo na vysavač, mám ji doma, je na rýmu perfektní, nemůžu si stěžovat a je to rychlejší, hlavně pro mimi. koukni na ni na www.babyvac.cz je to tam popsaný pěkně, já ji koupila přes internet na www.pevnezdravi.cz ale někde ji seženeš i v lékárnách.
Štefko vysavač říkáme vysavači ![]()
Zní to hodně děsivě, ale v reálu je to o hodně šetrnější a účinnější než když odsávačku odsáváš pusou. Zkus to nejprve na sobě a uvidíš - pak je také výhodou, že se sama nenakazíš jako když odsáváš klasicky.
L.
Ahoj holky, maly ma taky rymu, koupila jsem spray do nosu PHYSIOMER. Mate jej nekdo? A pouzivate? Je to sice pro mimi od 2 tydnu, ale ja to nejdriv zkusila na sobe a mela jsem dojem, ze mi to vymylo i mozek. Tak jsem to malemu zatim nestrikla… Poradte prosim, uz tyden se s tou rymou potykame, kapu Nasivin /obcas/, odsavam normalni odsavackou /na tu vysavacovou jsem si zatim netroufla/. Nejvic asi pomohlo nadzvednout matraci.