Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky, jdu si k vam pro radu. Dcera 20 mesicu zacala strasne spatne spat. Vecer kdyz ji ukladame do postylky, tak vzteky krici, ze chce jit z postylky ven. Lehnem si vedle postylky a cekame dokud neusne, nebo tam jsme s ni a hladime ji…potom zabere, jenomze v noci se zbudi a zjisti, ze je tam sama a zacne hrozne kricet a plakat, takze to nevydrzime a vezmeme ji k sobe do postele.Budi se treba i 5× za noc aby zjistila, ze tam jsme. V listopadu cekame dalsi miminko a je to pro mne v celku náročný jak psychicky tak fyzikcky.Dle doktorky zkousi co ji povolime, ale tohle trva už mesic a pul. Prosim kdo ma podobny zkusenosti at mi poradi jak na ni, nebo proc to dela? Ja uz zkousim vse mozny, ale nic nezabira. Podle tchyne citi konkurenci miminka. Predtim nebyl nikdy problem. Dekuji za rady.
Mám 20m, ale nic podobného nedělá - ten se budí, když mu rostou zuby, to pak i 10× za noc. Jestli má strach, že je tam sama a vy jinde, tak ji zkus vzít do ložnice. Nám tam starší chodil pořád, i když tam bylo miminko (spal mezi mnou a taťkou), nechtěla jsem ho vyhazovat. Miminko ho začalo budit až kolem druhého měsíce, tak pak už šel do pokojíčku, ale s taťkou, aby tam nebyl sám. Já zůstala s mimčem v ložnici a velmi nám to vyhovuje, nikomu se to nechce vracet.
@Iva575 máme to úplně stejně. Spím s mladší v ložnici, manžel se starší v pokojíčku. Všichni jsou spokojený. ![]()
@Iva575
Minuly mesic ji lezly zuby, takze spala mezi nama.Zuby jsou venku a ona neustale vyvadi.Ja uz jsem prave navrhla dat postylku do loznice, tak to dnes vyzkousime. Urcite ji nechceme kvuli miminku davat pryc nebo nejak od sebe odstrkovat…bohuzel spim max 3hod v noci a pak fungovat cely den s briskem a litat za malou uz je narocny.Uz jsem premyslela, jestli nepomuzou taky nejaky hemeopatika ![]()
A nejde to, že by spala s vámi v posteli? Teda pokud se vyspíte vy dva dospělí? Až přijde mimčo tak si akorát přisuneš postýlku nebo kolébku k boku postele a budete spát na jedné hromadě ![]()
My spíme s malou od miminka do teď, jsou jí 3 a půl
, ale nám to nikomu nevadí, je fajn když si večer všichni vlezeme do postele a kecáme, nebo o víkendu děláme blbosti ![]()
@prdelka17
Asi to taky tak vyzkousime.Snad to zabere…kazdopadne si ji vzdy do loznice vezmeme kdyz se zbudi a place. Jenom pak se budi a kontroluje jestli tam jsem, takze vola mami a az se ji ozvu, tak si lehne a spi dal…Jinak jeste vyzaduje 1× za noc mliko.
Sama sis odpověděla, budí se, aby se ujistila, že tam jsi. Je ještě maličká, má na to nárok, prostě chce maminku. Za mnou v noci chodí 4letá dcera, takže spát jdu s 20ti měsíčním a ráno se budím jak sendvič, z každé strany jednoho. Pokud můžeš, nech si ji v posteli nebo aspon postýlku k vám do ložnice vedle postele a oddělat bočnici.
@Maty80
Ona s nami spi ve finale kazdou noc, jenomze nikdy nemela problem s postylkou a ted najednou ma…Vubec nevim kde je ten zlom, ze najednou tam nechce byt.Ale asi presunem.ii postylku do loznice a uvidime.Pro druhy mimi mame nachystany pokojik s posteli pro mne, tak pri nejhorsim budou obe deti se mnou v posteli
Aby jsme se vyspali všichni.
@Mandarinka01
Ja to rikam doma neustale…a sklizim jen to, ze je uz na to dost velka. I tyto slova jsou pro mne jako podpora abych si stala za svym.Dnes si dceru vezmu uz hned vecer do postele a snad vsichni po dlouhe dobe usneme bez kriku, stresu a snad se vyspime.
Dcera má postýlku od narození přiraženou u postele, v listopadu čekáme druhé mimčo, takže dceru s postýlkou jen přesunem na stranu k taťkovi, protože nechci, aby se cítila odstrčená tím, že přibude další miminko.
Teď bude mít 18 měsíců a posledních pár dní se v noci budí s křikem, ale tím, že ji mám hned vedle sebe, tak je to jen chvilička, nestihnu se ani pořádně probrat a už zase všichni spíme.
Malej nam to taky nedela, ale kdyz ho ukladam pustim mu svetylka na zed, aby tam nebyla uplna tma a pak taky plysaka, ke kteremu se primazli, polozim odejdu, vetsinou se kvuli zubum vzbudi kolem 22 hodiny, kdyz pak k nemu jdeme potom vicekrat, beru ho k nam do postele a spi s nami do rana, obcas se to opakuje tri noci, a pak zase spi celou noc sam… podle me zuby. U vas to muze byt miminkem, ale nemusi, preci nemuze jeste vedet, ze se bude muset o vas delit, spis muze mut strach nebo obavu o vas (vidi brisko) ci se mu zacali zdat sny…
@Maty80 píše:
A nejde to, že by spala s vámi v posteli? Teda pokud se vyspíte vy dva dospělí? Až přijde mimčo tak si akorát přisuneš postýlku nebo kolébku k boku postele a budete spát na jedné hromadě
My spíme s malou od miminka do teď, jsou jí 3 a půl, ale nám to nikomu nevadí, je fajn když si večer všichni vlezeme do postele a kecáme, nebo o víkendu děláme blbosti
Tak aby si tady za pár měsíců nepsala, manžel mi zahýbá se sousedkou které doma v posteli nespí děti.
@Anonymní píše:
Tak aby si tady za pár měsíců nepsala, manžel mi zahýbá se sousedkou které doma v posteli nespí děti.
po našem sexuálním životě ti je milá anonymní prd ![]()
Ja ted taky bojuji se spanim dcery (17 mesicu) a taky bych ji rada naucila spavat samu v postylce. Protoze ona je hrozny cestovatel a nevyspime se dle meho nikdo. Minimalne my dospeli. Dle meho se budi jak se vrtime my. Pro me je jednodussi 2×-3× za noc vstat a jit ji znovu ulozit, pohladit nez kdyz jsme s ni spolu v loznici. Jak zjisti ze tam jsme, tak chce k nam. Rano vstava s manzelem. Jinak spi o hodku dve dyl. A taky cekame druhe, tak se desim toho ze by jsme meli mit kazdou noc dve deti v posteli.
@Anonymní píše:
To musíte mít dost nudný sexuální život…