Noční vztekání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10
4.7.22 09:11
@IvanaOl píše:
Může to souviset s nějakou změnou. Nejmladší se začala pocuravat na podzim, po nástupu do MŠ. Přitom tam byla spokojená, ale přišlo mi, že jí to hodně unavovalo. Spala tvrdším spánkem a na čůrání se tím pádem nedokázala probrat.
U několika děti jsem zpozorovala, že když je tlačí čůrání, ale nedokážou se probrat, přejde to do skaredych snů.
Zkusila bych na to jít přes preventivní prosazování na záchod 2 h po uspání. Přenést, posadit polospící, nechat vyčůrat, hned uspat. Uvidíte, zda to bude mít nějaký posun alespoň v jednom z těch problémů. Držím pěsti.

Chodi do skolky uz druhym rokem. Ja ji ted posazuju, takze je postel sucha, ale vztekla se budi porad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.7.22 09:12
@Janli píše:
Tomu dítěti se nejspíš chce čůrat, ale nedokáže to identifikovat. Čtyřletá mi to taky občas dělá. Vzbudí se, řve, kope nohama…… tak jí vezmu, odnesu na záchod, ona se vyčůrá a spíme v klidu dál. Zkus omezit večerní pití a chvíli ji budit na čůrání. U nás to chodí ve vlnách.
Druhá možnost jsou růstový bolesti nohou. Nohy natřít alpou a zabalit do deky, případně nějaký lék na bolest. Ono to bolí fakt pekelně. A zvýšit příjem vápníku v nějakým sirupu z lékárny. Strava na to nestačí.

Ja ji dam vycurat a za 2h je ve vrtuli a rano postel sucha, takze to curani to asi nebude. Rustove bolesti muzou byt, sice je doted nemela, ale co ja vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.7.22 09:14

Vcera teda mela oboje - vecer nocni muru, a pak klasicky ve 2:30 hysterie, sedne si, vzteka se, zacne si rovnat perinu, ze ji potrebuje mit narovnanou, u toho sebou parkrat flakne, vyrve zpodsebe podlozky, ze to tam nechce a rve a kope. Dnes jsme to teda pomerne rychle zazehnali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.22 00:12

Naše malá má 4,5 roku a je to podobné. V noci se vzbudí s pláčem kope a vzteká se. Nechce většinou mě ale jen manžela. Máme odpozorované, že to skutečně souvisí s tím jak usíná a jestli není takzvaně přetažená před spaním. Tak 5× do roka se taky počůrá.
Citlivější a nervóznější děti jsou k tomuto prostě víc náchylné mi přijde.

Souhlasím s názorem, že to může souviset i s tím, když je mezi rodiči doma dusno, nebo když se hádají. Tím delším uspáváním a věnováním výhradní pozornosti se to dá skutečně alespoň u nás hodně zlepšit. Držím palce ať se vám to podaří zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí