Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
mám takový problémek, kerý mě docela trápí. Naše malá je už týden přes den bez plen a na čůrání je to super. Krásně si řekne, že chce nočník, ale s kakáním je to horší. Nechce chodit na nočník, ale má i problém to udělat do kalhotek, takže mám strach, aby si tím něco nezpůsobila, že nechodí na velkou pravidelně jako dřív.
Máte někdo nějakou radu, budu ráda za všechno. ![]()
Ještě jedna věc zkoušela jsem jí dát zpět i na chvilku plenu, třeba po obědě, aby se vykakala, ale jakmile na ní dám plenu ne kalhotky, tak jí strhává dolů a nechce jí, takže začarovaný kruh. Nevím si rady. ![]()
Ahoj!
tak to právě řešíme taky. Kačenka nenadále zahodila plínku a je přes den bez. Na noc ji dostává, hrozně se vzteká a rve si ji dolů.Takže musím přelepit izolepou kolem dokola, jinak máme pohromu v postýlce.
Naštěstí je Kačka zvyklá chodit na velkou hned ráno, takže to stihne ještě do noční plínky.
ale každou radu hrozně moc uvítám.
miselline+kačenka
Ahoj holky,
obávám se, že tady v tom případě můžete jenom čekat až se to samo zlomí a prcek začne dělat na nočník i bobek. Našemu Matýskovi trvalo asi 4 měsíce, než začal kakat do nočníku, měl nějaký blok. Já jsem mu občas během dne řekla, že až bude chtít, půjdeme dělat bobeček na nočník. Nikdy ale ne při přebalování posrajděný plíny. Ještě dneska se nám občas stane slipečková nehoda, ale je jich čím dál tím míň. Přeju hodně trpělivosti a brzké úspěchy.
Katka, Matyáš 29měs, Filip 3měs.
Ahoj,
taky si myslím, že nezbyde nic jiného, než vyčkat zlomu, ale napadl mě ještě velký záchod, my na něj máme to malé prkýnko a synek tam s oblibou jeden čas kakal. Bohužel teď má období, kdy zase kaká do nočníku, nejlépe mi jde smradit do pokoje
.
Smokie
Kamča taky jednu dobu preferovala záchod před nočníkem na kakání a nejlépe když tam chodila se mnou, nejdřív kakala máma a pak na prkýnku malá. Teď máme jinej problém, naučila se sama čůrat na „kytičky“ na zahrádce, ale občas tam i kaká a pak mi to nosí na lopatce kterou uklízím po pejskovi domů, že to mám uklidit a já nevím jak ji přesvědčit, že se kaká jen na nočník a záchod (když pejsek a kočičky kakají venku)
.
Bludička + Kamča 24 měs. + Škvrček 15+5tt
Bludičko,to je super!
Teda pro Tebe asi ne,ale strašně mě to pobavilo,jak ta Tvoje chytrá princezna to má vykoumaný,a ztotožňuje se se zvířátkama
Je to moc hezký.
Mojřička
Já jsem se taky ohromně pobavila, taky Smokie má šikovnýho chlapečka. Ono to potěší, že i jiná děťátka jsou tak vynalézavá. To náš hošík blahé paměti pokadil cestičku u baráku, vzal smetáček a pečlivě to po sobě zametl..... Nebo už jsem taky pochopila, proč na veřejných záchodcích jsou takové ty šmouhy od hovínek na zdech.....holt co se v mládí naučíš..... ![]()
Ahoj,
děkuji za některé moc hezké psaníčka, také jsem se u toho pěkně zasmála. Na co ty děti nepřijdou?? ![]()
Na záchod chodí malá čůrat a líbí se jí to, ale s kakáním máme problém i tam.
Musím jí u toho totiž držet, protože ten nástavec se nám tam nevejde, máme menší prkýnko. Stále zkouším sehnat nějaký nástavec co by se nám tam hodil, ale marně. ![]()
Budeme to muset nějak vydržet. ![]()
Kubinko já jsem sehnala nástavec, kterej má zespoda takový posuvný čudly, kterýma se ta velikost nastaví. Ani nebyl tak drahej, myslím že do dvou stovek a měli ho v Puntanele v Praze na Zličíně. Snad jsem to nespletla.
Pimpo,
moc děkuji za typ. Když nepořídí, u nás, tak se tam určitě vypravím.
Pa Kubinka
Ahoj holky, to máte šikovný dětičky, že už tak pěkně čurají na nočník
Naše malá má 15m a na nočník si sedne jen na pár vteřin, natož aby pochopila co se po ní chce
Zatím to moc neřeším, ale zajímalo by mě od kolika měsíců jste je učily na nočník vy a jakou metodou a také za jak dlouho se dostavily první úspěchy:)
Lucka a Petra 15m
Lucko , taky by mě zajímalo......
. Náš kluk to pochopil asi ve dvou a čtvrt
, do tý doby jsem se moc nesnažila, protože jsem byla těhu a pak kmitala okolo dvou dětí - no a když přišlo léto, nechala jsem ho běhat bez plíny a posílala na nočník a za pár dní to uměl. Pravda, nezapomenu jak se mi tu bobky kutálely po koberci......
, ale šlo to rychle a bezbolestně.
To naší holčuchu jsem s nočníkem seznámila chvíli po tom, co začala dobře sedět - takže asi v 10 měsících. Brala to v pohodě, na nočníku se smála a někdy do něj i něco udělala. Ale pravidelně jsem ji tam nedávala. Zato teď , když je teplo, jsem ji už párkrát nechala bez plíny a jak to dopadlo? Všude mokro, i když měla okolo sebe ty nočníky dva. Hrála si s nima a při tom se počůrala na zem. Nebo včera - nechala jsem ji bez. Jedla s tátou večeři a stála u toho v kuchyni na lavici. No a jen tak mimochodem to pustila, takže mokro na lavicí, mokro pod lavicí.......Zřejmě na to ještě nemá, tak to nechávám být. Bude jí 20 měsíců
.
Ahojky,
obě děti měly nočník nejprve na hraní, aby se s ním seznámily
. (Samozřejmě každý měl svůj nový.) Asi od 7-8 měsíců jsem je na nočníček občas po:,–(ila a když se jim povedlo se vyčůrat, děsně jsem je chválila.
Obě děti milovaly, když jsem je brala s sebou na záchod. (Někde jsem tenkrát četla, že se děťátko nejlépe učí nápodobou a krásně to fungovalo.)
U Ivanky si to už nepamatuju, ale Honzík se téměř vždy vyčůrá, někdy i vykaká. Když na nočníčku nechce sedět, nenutím ho. Obvykle to znamená, že se právě vyčůral do plínky, nebo už je hotovo.
Když už byla Ivanka větší, chtěla, abychom chodili na záchod i nadále s ní. Nejprve jen jako doprovod, potom vyžadovala, aby si doprovázející na záchod sedl a když už byla „nejfikanější“, musel si sundat kalhoty a Ivanka poslouchala, jestli taky čůrá
. A taky si moc ráda sama rozsvítila (má tam vytažený vypínač, aby dosáhla) a sama po sobě směla splachovat, ale jen po sobě ! Bez plen byla v 16 měsících přes den a o 2 týdny později naměla plíny ani na noc. Prostě jsem jí je jednou zapomněla dát a ona se v noci vzbudila… a pak už to fungovalo stále.
Medvídě + Ivanka 6r. + Honzík 11m.