Nočník a problém, pokud je oblečená

33
4.9.11 15:29

Nočník

Dobrý den maminky,
potřebuju poradit, naše Terezka když chodí nahá tak si dojde na nočník bez problému, ale jakmile jí dám kalhotky bez plínky, tak se počurá, vůbec ale netuší, že se počůrala, nevadí jí to. Jak jí to mám vysvětlit, jak jste to dělaly s nočníkem a oblečením vy? moooc děkuju za radu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
4.9.11 15:40

Mám to samé. nahý chodí už půl roku. s oblečením se střídavými úspěchy. Někdy si řekne včes, většinou cvrnká, dost často se počurá komplet. Poradit nedokážu, snad jen počkat. Já plenku nedávám. Dávám vyčurat sama tam, kde je nevhodné, aby se počural (návštěvy, obchod…), na ven nosím náhradní oblečení, doma je nahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
4.9.11 15:43

Ahouj, tak to máme úplně stejný problém :think: Proto zatím dávám plenku na ven i na noc. Naše Dr. řekla, že můžeme být rádi, že si dojde na nočník sám i nahatý, že spousta dětí v jeho věku si na nočník nesedne vůbec 8-) Pokud prý mám náladu, mám dávat doma slipy a vydržet pár dní loužičky :think: Koncem týdne to zavedu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.9.11 16:45

To je jen další fáze odplenkování, to chce čas a trpělivost. Prostě jako dosud - na záchod dávat sama, resp se jí ptát, jestli chce a chválit za suché prádlo a ono jí to časem dojde :wink: Jsme ve stejné fázi, teď si občas říká i oblečený, ale jakmile je zabrán do hry s kamarády, tak katastrofa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.9.11 16:46

Holky to máte borce, já počítám, že bude ještě ve dvou letech s plenami :think: :lol: Fakt mi to přijde brzo a jsou šikovní, že to takhle zvládají :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
4.9.11 16:48

Holky, já jen přemýšlím, jak to dělaly naše mámy, že se jsme skoro všichni (tedy já si to tak myslím dle doslechu od mámy a tchýně) byli bez plenek do 2let :think: :nevim: Nehci tím moralizovat nebo hledat vinu v dnešní době a lenosti matek, ale tak nějak přemýšlím, proč mi to odplenkování tak nejde :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.9.11 16:49
kozisek píše:
Holky to máte borce, já počítám, že bude ještě ve dvou letech s plenami :think: :lol:

No a co, do tří let má nárok, někdo má holt pleny, někdo dudlík a někdo obojí. :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
4.9.11 16:50
Gina108 píše:
kozisek píše:
Holky to máte borce, já počítám, že bude ještě ve dvou letech s plenami :think: :lol:
No a co, do tří let má nárok, někdo má holt pleny, někdo dudlík a někdo obojí. :mrgreen: :wink:

Kuba má obojí tak napůl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.9.11 16:52
zoubky píše:
Holky, já jen přemýšlím, jak to dělaly naše mámy, že se jsme skoro všichni (tedy já si to tak myslím dle doslechu od mámy a tchýně) byli bez plenek do 2let :think: :nevim: Nehci tím moralizovat nebo hledat vinu v dnešní době a lenosti matek, ale tak nějak přemýšlím, proč mi to odplenkování tak nejde :lol: :mrgreen:

Co dnešních matek - báby byly líný prát a žehlit ty pleny, tenkrát se to žehlit muselo, tak dělaly s dětma všechno možný jen aby se plen zbavily :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
4.9.11 16:53
Gina108 píše:
zoubky píše:
Holky, já jen přemýšlím, jak to dělaly naše mámy, že se jsme skoro všichni (tedy já si to tak myslím dle doslechu od mámy a tchýně) byli bez plenek do 2let :think: :nevim: Nehci tím moralizovat nebo hledat vinu v dnešní době a lenosti matek, ale tak nějak přemýšlím, proč mi to odplenkování tak nejde :lol: :mrgreen:
Co dnešních matek - báby byly líný prát a žehlit ty pleny, tenkrát se to žehlit muselo, tak dělaly s dětma všechno možný jen aby se plen zbavily :roll: :mrgreen:

Jsi skvělá, že jsi mi vyvrátila mojí myšlenku o mé lenosti :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.9.11 17:00
Gina108 píše:
kozisek píše:
No a co, do tří let má nárok, někdo má holt pleny, někdo dudlík a někdo obojí. :mrgreen: :wink:

Tak jsem to hned zkusila, donesla jsem nočník, posadila ho, vstal a dal ho na stůl :think: :lol: To zatím opravdu nemá cenu ani zkoušet :lol:

Já se ptala mamky také, ona nejdřív, že jak jsem byla šikovná a pak jsem na ní uhodila, jestli si to tak dobře pamatuje, když nepsala deníček, tak se zarazila a nevěděla, takže asi tak. To je takové všeobecně vžité :think: Samo byly i šikovné děti, to určitě, ale asi ne všechny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
4.9.11 17:27

Myslím, že tenkrát to bylo těma plenama.Jednou se dítě počůralo a bylo totálně mokrý a studělo to.Dneska mají ty děti v plenách komfort a teplo.Já jsem dceři přestala dávat pleny v roce a půl a do dvou let bez problému chodila na nočník sama.Plenu jsme pak dávali jen do obchodu cca do dvou a půl.Říkala si většinou pozdě.Chci čůrat a během půl minuty už to bylo ani jsme nikam nestihly dojít.Pak už to šlo, ale na noc ji má pořád, protože ji to v noci nevzbudí a já ji budit odmítám, aby si na to nezvykla.Přes den jinak úplně super.Pár měsíců už chodí sama na záchod, umyje si ručičky a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
4.9.11 17:47
Lucik.Kop píše:
Myslím, že tenkrát to bylo těma plenama.Jednou se dítě počůralo a bylo totálně mokrý a studělo to.Dneska mají ty děti v plenách komfort a teplo.

Nemyslím si. Částečně látkuju, tak mě to taky zajímá. Ale většina látkařek psala, že děti odplenkovaly zhruba ve stejném věku, jako děti v jednorázovkách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
4.9.11 17:50
chuanitka píše:
Lucik.Kop píše:
Myslím, že tenkrát to bylo těma plenama.Jednou se dítě počůralo a bylo totálně mokrý a studělo to.Dneska mají ty děti v plenách komfort a teplo.
Nemyslím si. Částečně látkuju, tak mě to taky zajímá. Ale většina látkařek psala, že děti odplenkovaly zhruba ve stejném věku, jako děti v jednorázovkách :nevim:

S látkovkama nemám zkušenosti. Ale vím, že i když se syn počůrá do slipů a tepláků, tak je schopen v tom další hodinu běhat a nevadí mu to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.9.11 17:56

Já používám látkovky, holky ani hovno mu nevadí, nějaké čůrání mu je putna úplně a to můžu být durch :mrgreen:
Ale teď jsem dvě pleny ušetřila, vyčůral se dvakrát mimo :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka