Nočník a kakání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nic moc
Tak jsme pořád nevyhráli… Jiříček 2× kakal do záchoda a od té doby se zase šprajcuje. Nicméně jsem mu odebrala plínky i na spaní (překvapivě bez problému). Takže mu zmizela možnost kakání do plínky, tudíž kadí do kalhot. 30× přeběhne mezi záchodem a nočníkem a nakonec to pustí tam kde je, ve stoje. Achjo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aHOJKY
Nevím, jestli jste to zkoušely, ale u nás (syn 3roky) začal v létě - čůrání by šlo, to mohl venku, ale kakal taky většinou do kalhot - ale vyměnila jsem mu nočník - dostal auto s očima - a najednou to šlo skoro samo. Předtím měl obyč nočník s kačenkou - na čůrání jsem mu pořídila hrací - a na kadění měl auto. Hláška - ee do auta - se drží ještě teď.
A s tím učením -no, asi jsem byla líná - ale nechala jsem ho v létě běhat nahatého na zahrádce a dost rychle se naučil sám čurat a kakat. Takže to samé budu praktikovat i u dcerky a druhého synka - v létě u hočičky - to bude mít tak 26 m a příště tak u synka (v té době tak 24m).
Tak všem držím palce
Vvik od květňátek 2005
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
muminčina metoda mě tak dostala, že musím reagovat. Mám dvojčata (kluky), takže dovedete si představit, že někdy mi ty nervy opravdu ale opravdu přetékají ale i tak mi přijde takový postup velmi tvrdý a necitelný a nikdy bych se ke svým dětem takhle nechovala.
Binisi + Kuba + Ondra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Marťanko a ostatní!
teda Muminko, docela jsem valila oči
- nechtěla bych být tvé dítě a už vůbec bych nechtěla být Tebou. Počkej ona Ti to ve stáří vše stonásobně oplatí.
Moje Vendy chodí na nočník čůrat od 18 měsíců (teď je jí 2 roky a 2 měsíce) a od té doby je přes den bez plen a to je skvělý. S kakáním jsme měli podobné problémy, nechtěla kakat ani na záchod a ani na nočník. Dokonce nechtěla už moc ani do pleny, protože byla už zvyklá bez ní a nechtěla ji na sebe vůbec natáhnout. Měli jsme několikrát i zácpu. Chce to prostě trpělivost, zkoušet to a on se to také naučí. A najednou ze dne na den začala chodit kakat na záchod, na nočník ani náhodou. Od té doby dělá na záchod obojí. ![]()
Za čas se to také spraví, hlavu vzhůru. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RA myslím že nás všechny špatně chápeš, u muminky nám nevadí v jakém věku svou dcerku učí na nočník, ale to že ji to učí poměrně tvrdým způsobem, nebo tobě přijde normální po:,–(it dítě na nočník a nepustit jej odtuď dokud se nevykaká (i když se mu třeba zrovna nechce)??
Binisi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
tady zakladatelka diskuze, jejíž dítě UŽ kaká do nočníku. Přesně, jak píšou někjteré z vás : přišlo to samo, ze dne na den. Matěj řekl tata, já na to, že táta přijde až večer a on znova tata a držel se za zadek
Pak mi došlo, že říká kakat
To jsem matka co?? Neumí K
. No, sedl na nočník a od té doby (cca týden) je to jeho oblíbená činnost.
Takže chození na nočník na čůrání přišlo skoro samo, bez nervů a vysazování kolem 2. roku a kakání o 2 a půl měsíce později. Ted jseště odbourat plínu na spinkání a je to ![]()
Díky
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je super, že u vás už to je ok!! Jířa mi přesně řekne, že bude kakat, taky mi ukáže, kde kaká maminka, kam chodí kakat tatínek, kam chodí kakat jeho kamarádky, kde kakají kočičky - ale když se zeptám, jestli bude kakat jako maminka na záchodě, tak řekne: Já kakat ne tam. A za chvíli to je v kalhotech. Jinak odbourání plíny na noc nebyl problém, už ho ani nebudíme, vydrží krásně celou noc bez čůrání…
Před pár dny si zalezl za gauč s nočníkem (když jsem měla práci a nemohla ho kontrolovat) - vykadil se do kalhot, sundal si je, vysypal bobek do nočníku a ten mi přinesl ukázat… samozřejmě byl celý od hovínek i s ponožkama…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
Já mám teprve roční holčičku, tak si tak pročítám, co a jak. A docela mě ta nočníková fáze děsí:-)
Nočník teda už díky dědečkovi máme a je to moc oblíbená věc. Prima se s nim jezdí po podlaze:-) Když jí na něj po:,–(ím, celá se tetelí:-) Pěkně předvádí, že se na něm tlačí a jednou se dokonce zadařil i pěknej úlovek:-) Myslela jsem, že bysme třeba ráno mohly zkoušet, ale jak vás tak čtu, myslim, že to ještě nějakou dobu necháme u ledu:-)
Všem přeju, ať to jde hldce!!!
Albi+Anika
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
s nasim Honzikem to neni taky zadna slava.
Jak se rika: kdyz se dite vycura tak se ma chvalit! No nas Honzik si to vymyslel takto chvili tam sedi potom vstane podiva se do nocniku - kde nic neni - udela JEEEE a pohladi se sam. Natahne puncosky a jde pryc.
Vetsinou nacvicujeme rano po snidani. kouka na svuj porad a sedi. Jindy vice ci mene uspesne.
Deti narozene v lete to maji celkem v pohode, muzou chodti v lete po zahrade nahati a nejak to zvladnout., ale my jsme na jare-3.unora.Tak taky doufam, ze do leta to urcite zmaknem.
Budu se trochu uklidnovat tim, co mi rekla moje kamaradka a cetla jsem to i zde. Prijde to najednou ze dne na den.
nocnikum zdar!
Kac+H
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
jak to tady ctu, zacinam se tesit.
My uz mame dva nocniky, bezvadne se s nimi jezdi a po pracce, zachodu a odpadkovem kosi jsou to naprosto nejbajecnejsi mista na odkladani dulezitych veci a veci, ktere mama zrovna potrebuje a marne hleda.
Zkusila jsem Julii po:,–(it asi trikrat na nocnik zhruba v deviti mesicich, jednou se nahodou zadarilo, od te doby na nem nechce sedet ani za nic. Tak jsem prestala zkouset a trpelive cekam, az se rozhodne sama(doufam, ze nebudu cekat vecne
) Jenom me trosku stve spotreba papirovych plen, Julie kadi dvakrat az trikrat denne a prakticky vyhradne do cistych, prave prebalenych. Ale co nadelam, musime vydrzet.
Aprilmouse, Jira je super, chtel ti udelat radost, kdyz porad otravujes s tim kadenim a ty to neocenis. ![]()
No nic, tesim se, jak to probehne u nas, Julda je docela osobnost, tak nic jednoducheho necekam.
Mroe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
jejej,tak to je taky naše aktuální téma.Já jsem Niki začala posazovat na nočník po roce a byla výhoda,že ještě nechodila sama a nic jiného jí nezbylo,než sedět.Asi kolem 13m se začalo dařit,první mini bobík jsme skoro slavili.Tak jsme začali říkat nočníku BOBA,funguje to spolehlivě.Jak vidí nočník v kupelně,hned volá BOBA.Tak trénujem ráno po snídani a musím říct,že až na pár dnů,máme každý den úspěch a poslední dobou i dělá CÍÍ.Začíná se i chytat za plenku,když čůra přes den nebo kadí,ale většinou už je pozdě.Určitě je na to ještě spousta času a nic se nemá dělat přes moc.Všechny dětičky se plenek zbavily,tak ta naše nebudou vyjímkou ne?
Tak úspěšné nočníkování.
Naďa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, ja som minule videla relaciu kde vraveli ze dieta je zrele na nocnik, ked dokaze same chodit po schodoch hore aj dole. Zdala sa mi to blbost, ale oni to tam vysvetlovali, ze vtedy dokaze ovladat zvierace, ze uz ma dostatocne silne svaly.
A je fakt hlupost zovseobecnovat, ze ked ma dieta plienky, tak je matka pohodlna, ako som tu zazrela. Ono to hodne suvisi so zrelostou nervoveho systemu asi ako psychomotoricky vyvin a za to, ze dieta nepr. nechodi nikoho nenapadne niekoho obvinovat. dalsia vec- zvacsa citam ako to super funguje od mamiciek kludnych holcicek
Jednak dievcatka su v tomto smere sikovnejsie a jednak chlapci su ZVYCAJNE viac temperamentni, nase torpedo nechat sediet pol dna na nocniku tak vyhodi nocik asi von oknom
vobec ho naucit ze sa papa v stolicke bol nadludsky vykon. Ale uz som videla aj take nocniky, z ktorych dieta nema sancu zist dole, tak to sa mi zdalo fakt hnusne. Proste sa tam po:,–(i a musi sediet
A bolas to prave novinka znamych firiem, myslim ze safty baby alebo niekto podobny.
osobne som mala nazor ze zacneme tak okolo 18m, ale syn sa zacal pozerat ze cika, hrat sa s tym ked sa vycikal na zem (dost casto ho vetram takze beha bez plienky), no a takmer vzdy ked som ho vybalila sa vycikal. Tak som usudila zeby bolo dobre mu dat aspon sancu necikat na podlahu a zacali sme okolo 12m. pri kazdom prebalovani som to skusila a prvy den sa VZDY zadarilo, a hned po akcii tam strcil ruky a zliezol dole, takze si evidentne uvedomoval preco tam je. potom zacalo obdobie ze nic, tak som to nechala tak a obcas ho tam dam. Ked sa vycika, tak aspon moze pobehovat dole bez
a viem ze nebudu nehody. kakanie sa nam este nepodarilo.
Ked tam maly sediet nechce tak ho nenutim a vobec mi nebude vadit ked sa plienok zbavime okolo 2-3 rokov. vsetko ma svoj cas.
Prajem vsetkym aby sa nacvik hygieny
obisiel bez stresov!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my mame to same. Nepomaha nic, cura do zachodu, a le to kakani.. Plinu ma na spani na noc a uz velmi dlho je cez den bez. Neviem ako na to. Idem si precitat, ci Ti niekto poradila snad sa budem mat cim inspirovat. Od Zari snad pojde do skolky, tak to dovtedy potrebujeem natrenovat:-). Idem citat, drzim palce ahoj:-)
- Citovat
- Upravit
Mám syna 2 a půl roku..když mu bylo 2 měsíc tak ze dne na den začal chodit na nočník. Čůrání jsme zvládli báječně, s kakáním byl problém. Chodil jen zásadně do pleny, děti se prostě musí naučit tlačit v sedě, když do té doby tlačí většinou ve stoje. Malej měl ale trauma z toho, že mu to nejde do nočníku, vždycky běhal na nočník, třeba dva dny a vždy se s pláčem zvedl a nic. A měl akorát z toho zácpu, že chodil třeba jednou za 6 dní a udělal to pleny a ještě s pláčem, protože už to bylo tak tvrdé, že ho to bolelo. Vždycky mi ho bylo tak hrozně líto a to jsem mu vyzkoušela dávat vše možné, aby mu to ulehčilo kakání. Olej, švestky, vlákninu atd atd. No stejně to nepomohlo. A až poslední měsíc začal chodit na nočník sám od sebe a chodí tak 3 krát do týdne, což je u nás hrozný úspěch po tom jednou týdně. A ke všemu dospěl sám. Žádné tlačení, prostě tomu nechat volný průběh. Už jsem si myslela, že se to nezlomí, ale stejně jako s čůráním…no a co, že ještě ve 2 letech měl ještě pleny??? At si každý říká co chce, přece nebudu kvůli tomu dítě stresovat!!! Pak to bylo ze dne na den, stejně jako ted s tím kakáním. Na vše si dítě přijde samo.
Jana
- Citovat
- Upravit
Obnovuji, diskusi, jsem už bezradná malá(28 měsíců)odmítá kakat do nočníku, nebo na záchodě. Udělá to jen do plínky, už nevím jak na ni vyzkoušela jsem už vše, když se ji to náhodou povede
(zatím jen 2krát),tak ji to aroma natáhne, jednou se i z toho pozvracela, nechápu jak může sama sobě takhle smrdět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit