Nočník a kakání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
375
28.11.05 13:06

Nočník a kakání

Ahoj holky,

úspěšně už jsme se zbavili plen, tedy přes den, na spaní Matěj plenku ještě má, to mě zatím netrápí, ale: odmítá do nočníku kandit :-(. Většinou prostě využije času, kdy má plenu na spaní nebo chodí po bytě, a knourá, že chce plenu a že ho bolí zadek. Nechci ho trápit, portože mýma pokusama to zlomit jsme dospěli akorát k tomu, že nekakal asi 4 dny, tak mu nechci způsobit nějaké trauma a zácpu. Jsou mu 2 roky a 2 měsíce a na nočních chodí cca 3 měsíce.

Máte s tím některá zkušenost?? Co u Vás pomohlo?? Nebo to mám nechat být a zlomí se to samo???

Díky díky
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
327
28.11.05 13:16

Ahoj Martanko,
my jsme měly obdobný problém. Sárka chodila bez plínky, pak začala kňourat. Když jsem jí dala plínku, tak se během chvilky vykadila - nebo to zvládla, když jí prostě „pro jistotu“ měla - do auta, spaní a pod.

Něco ji zřejmě vadilo na nočníku - taky jednu dobu špatně čůrala. Proto jsem jí začala dávat na záchod a najednou všechno šlo. Nevím, možná ji vadil ten pocit, že tam bude mít bobek pod sebou v nočníku… Je pravda, že je na svůj věk už od malička hrozně veliká a tak se taky možná nemohla pohodlně poskládat na nočník.

Asi jsem Ti moc neporadila, co? :?
Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
29.11.05 11:42

Ahoj, zrovna jsem se chystala takřka totožný dotaz sem vznést… Jiříčkovi je už skoro 2 roky a půl, čůrá bez problémů sám vestoje do záchodu, říkat si začal asi ve 20 měsících. Ale kakání jedině do plínky - přijde, řekne - mami, píja (plína) kakat! - a do minuty to je v plínce. Myslím, že problém je v tom, že neumí kakat vsedě, vždycky u toho musí stát. A to na nočníku ani záchodu nejde. Jsem z toho trošku zoufalá, za půl roku by měl jít do školky a nevím, jak to zvládnem. Taky jsem už zkoušela mu tu plínku prostě nedat, ale radši skoro dva dny nekakal, nemohl spát a pak to nakonec pustil vestoje. Takže zatím to pořád necháváme a tu plínu mu musím dávat. Na spaní přes den už plínu taky dávno nemá a v noci sice ano, ale ráno bývá suchá… Jak ráda bych je odrovnala úplně. Další jobovka na tom je, že tu pokakanou plínu mi odmítá vydat, pokud si ji nesundá sám (takže je celý od toho). Když mu ji chci vzít násilím, skončí od hovínek celý byt a já na něm klečím a meju ho a on pak ještě dvě hodiny křičí. Je to děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
29.11.05 12:23

Ahojky,

myslím že tenhle problém má většina batolat. My ho měli taky, švagrová se s tím potýká neúspěšně teď (holka 26m). Asi to chce čas, a nijak netlačit. Občas jsem se Máti cvičně ptala, kam se dělá bobek, ale nikdy ne v souvislosti s posrajděnou plínou. Nočník jsem nechávala za rohem (potřeboval mít soukromí), a pak jednou se to podařilo a od tý doby je to O.K. (až na pár nehod). Dodnes ale vyžaduje být na záchodě sám :roll:

Tak ať se to brzo zlomí.

Katka

• Citovat
  • Upravit
414
29.11.05 20:29

Ahoj, určitě ho nech zatím v klidu, zdá se, že prostě jen ještě není připravený. Jiříček tohle taky dělal, a když jsem to já vzdala, tak najednou sám přišel a přinesl mi načůraný nočníček. Kamarádky holčička dokonce měla z pohledu na nočník hysterický záchvat, vůbec nemluvím o tom, že by se tam po:,–(ila. v 26 měsících si tam najednou sedla, vyčůrala, vykakala a po 3 měsících je úplně bez plín i na noc. Nedělej si tím hlavu, ať si na to sám přijde :) U nás mělo (a dodnes má) obrovský úspěch vestoje očůrávání kytiček, „broučků“, stromečků, prostě čehokoliv, co se nechá ukázat a počůrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
29.11.05 20:48

Marty,
neřeš to, kamarádky holčina byla líná chodit na nočník až do 2,5, pořád se jí na něj nechtělo a pak ze dne na den sama přišla na to, jak je to fakt pohodlnější, dojít si kdykoliv chceš + nemuset nosit pleny = ze dne na den je zrušili.
Druhá kamarádka s klukem kolem dvou let taky bojovala, blokoval se, pak se na to vybodla a do měsíce, kdy ho nikdo nikam pořád nešteloval a netlačil, si ten nočník šel vyzkoušet sám od sebe a během pár dnů byli bez plen, protože sám chtěl..
Tak dávej plínku a buď v klidu, do školky s nima nepůjde.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.11.05 21:06

no nevim

Teda ja nevim - nasi Kikine je 27 mesicu a uz od skonceneho 2 roku (presne od momentu kdy zacala obcasne curat na nocnik) dusledne dbame na to, aby dopoledne kakala a curala (proste sedi na nocniku tak dlouho dokud se nevykaka). Ted si na curani si rekne - vzdycky zahulaka „cuuulaaalaaa“ a sunda si veci a hrne se k nocniku a stejne je to i s „bobkem“ jak rika. Sotva zacala curat prestali jsme ji na den davat plinu a vysvetlovali ze se cura a kaka do nocniku. Musis byt hodne dusledna, nase Kiki se nekolikrat pokadila do stramplicek - nesmis na ni kricet ale dlouho a durazne ji to vysvetlovat, ze je uz velka holka a ze je osklive to delat atd. a treba ji nepustit pohadku nebo co ma rada zamitnout s oduvednenim ze se pokakala jinam nez do nocniku - prvni mesic byly strasne revy, ale ted uz ani nemukne a chodi a chlubi se bobkem v nocniku. Ony deti to pochopi rychle, ale nesmis ustoupit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.11.05 21:15

Teda Muminko,

Herodes hadr :o . Já bych se na tvém místě bála, co to v tom človíčkovi zanechá, takovýhle stresy, chudáček. Není ti toho prcka líto? A hlavně, o co proboha jde, že na to tak tlačíš - o ty peníze za plíny? Nebo ti vadí, když se tě někdo zeptá, jestli už jste bez plín, že bys musela říct, že ne? Fakt mi nad tím zůstává rozum stát, ještě chybí nechat dítě počůraný celej den, aby to „pochopilo“. Sorry, ale nadzvedla jsi mě :evil: .

Zuzana od Letňátek 04

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.11.05 21:16

Ještě já - co je na tom ošklivého, že se pokaká?! Jako by to snad udělala schválně - dvouletá holčinka! A představ si, že by tě někdo dopoledne po:,–(il na záchod a řekl ti, že dokud se nevykadíš, tak nesmíš vstát - jak by se ti to líbilo?!

Zuzana

• Citovat
  • Upravit
2793
29.11.05 21:46

No,já teda taky nechápu Muminku,takhle dítě stresovat!!!!!
Vůbec by mě nenapadlo držet dítě na nočníku tak dlouho,dokud se nevykaká!!!!!Dcerka kakala třeba až odpoledne,každý den kadí v jinou dobu.
A zlobit se na dítě,že se stane nehoda??To snad ne,ve dvou letech má na to ještě nárok.Ano,promluvit si o tom,vysvětlit,ale trestat,třeba jen nepuštěním pohádky,to se mi nelíbí.Něco jiného je,když dítě dělá naschvály,ale i tak bych byla velmi mírná.

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
29.11.05 21:52

Muminko,
já mám právě pocit, že když budu takhle postupovat, tak Matěje doženu k tomu, že prostě nebude kakat a bude to v sobě držet.

Jinak holky, jsem ráda za každou zkušenst či radu, rozhodla jsem se, že ho zatím nechám kakat do pleny. Zkusím koupit prkýnko na záchod, třeba by kakal tam. Nebo vyzkouším ten nočník za roh.

Jěště dotázek - jak často vaše děti čůrají??? Matěj se pořád hrozně brání a čůrá ráno, cca v 8, pak až ve 12 než jde spát, pak tedy bohužel během spaní do pleny (ta je i po odpo spánku pěkně těžká) a pak až v 7 večer. Nějak ten nočník nesnáší. Nepočůrá se, ale vždycky i po 4 hodinách tvrdí, že nepotřebuje čůrat a pak je nočník skoro plnej :-(((( To je trápeního…

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.11.05 00:07

Muminko, sorry, ale s nočníkem je to stejný jako s jídlem..... Chceš čůrat, čůrej. Nechceš čůrat, jdi pryč ze záchodu! Jídlo: budeš jíst-v pořádku, nebudeš jíst, jdi od stolu...... Taky jsi mi hnula žlučí!

Nepřihlášená Pavlas

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.11.05 10:27

kakání na nočníku

Myslím, že mě budete za můj názor lyčovat, ale máme ho odzkoušený v celé naší rodině ( td 10 dětiček). Důležité totiž je, aby jste začali dávat děti na nočník už brzo - tak od 5. měsíce, aby si zvyklo. Nejdřív vždy na chvilku, jen tak posedět, a ono najednou za pár dní se stane, že se tam i vyčurá. Já k tomu vždycky říkám hlasitě: udělej cííííííí či ee, podle toho, o jakou potřebu jde. Hlavně je tam násilm nedržet, když tam nechtějí být, tak je tam násilím nedržet a pokud se dílo podaří tak HODNĚ chválit a ukazovat. Můj syn - teď 10 m kaká od 6 m jen na nočníku. Ze začátku jsem ho chytla spíš náhodou, že jsem viděla že tlačí, teď mi hlasitě sděluje EE. Za ty 4 měsíce se mi pokakal asi jen 8×. Ale i tady platí: nezlobit se, netrestat, prostě to zkusit znovu. S čůráním je to tak, že ho cca každou 1-1,5 hodiny po:,–(ím nanočníka a říkám udělej cíí. Některý den nemáme žádnou plenu mokrou, někdy 3 a někdy i víc. Ale už moc dobře ví, na co to je a moc se usmívá, když ho chválím za cíí a ee v nočníku. Takže rada: nebít pohodlná ( mám už druhé dítě, dcera je o 2 roky starší ) a dávat zkoušet na nočník od mialinka. Vyplatí se to. Any je od 15 m bez plen, ale je pravda, že jsem ještě další 3 m chodila pořád s nejmím 3 náhradními kaťátky a kalhoty, protože ze začátku hlásila cíí a už čurala, takže se musela naučit říci si včas. I tady platí: nezlobit se, netrestat, chválit. V noci je bez plen od 2 let. Takže zdravím a zkuste to, opravdu to jde i bez jakéhokoliv stresu pro mimi Missa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.11.05 10:28

omlouvám se za hrubku - samozřejmě nebýt pohodlná :))

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.11.05 11:15

Tak jak jsem si vsimla, vsechny me tu ted mate za hrozneho „tyrana“ :-). V zadnem pripade, jak jsem psala, nesmite byt zli nebo kricet apod - proste mile, ale dlouze a DUSLEDNE vysvetlovat a dbat na to, aby kakalo do nocniku - ja si zkratka myslim, ze i male dite muze mit pravidelny „rezim“ … tim nemyslim delani veci na „povel“, ale zkratka muze snidat kazdy den v presnou hodinu, taktez obedvat a veceret, neexistuje aby jeden den ponocovalo do 10 kdyz bezne chodi spat v 8:30 apod. Alespon me se velice osvedcilo pri tomto duslednem dodrzovani denniho rytmu prave i to, ze potom prcek temer pravidelne cura a kaka, presne vi ze uz ma veceret apod. Snazim se opravdu maximalne alespon tyto body dodrzovat na 15 minut presne a ono to funguje bezvadne potom i s kakanim.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze

Step by Step

• (5) + 1 recenze