Nočník a kakání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@zikado to nic, mám ten samý problém, akorát, že Daníkovi je 38 měsíců…koupila jsem redukci na WC (v DM za 189, hezky polstrovanou, tak aspoň chodí čůrat na záchod, jednou se mu povedlo vykakat se, ale bu´d to to zadržuje, nebo to vyjde na noc na plínu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alena36 No jo, ale co s tím, já už je slíbila snad vše, když se vykaká do nočníku s čuráním nemá problém to ji jde dobře, ale to ostatní, už jsem ji vzala i plínku a nic, prostě to udělá do kalhotek a to má jít v řijnu do školky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zikado já taky zatím nevím jak na něj…už má slíbenou hračku v Bambuli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, mame stejny problem. Male je 28mesicu. Rok je bez plen. A ja uz si rok rikam, ze baleni, co kupuju je posledni. Radsi to bude drzet, nez aby sla na zachod nebo na nocnik. Nezabira vubec nic. Hlavne jsem si vsimla, ze kdyz kaka do plinky, tak to dela ve stoje. Neumi zatlacit v sede nebo v drepu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej jí čas. Mrkni do knížky: „Nenuťte mne na nočník“. Je to tam hezky vysvětleno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gallianka Knizku nemam. Je tam zminka i o kakani. S curanim problem neni, jak jsem psala, rok je bez plen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dufka Malá to nedrží, když to na ní přijde, tak to udělá a hotovo a nejhorší je, že kaká i 3krát za den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zikado A nevsimla sis, jestli u toho stoji nebo drepi? Ja prave nekde cetla, ze se deti napred musi naucit tlacit v sede/drepu. Jinak, nase mala to zase naopak drzi, nez ji dam plinku na noc. Kdyz ji plinku nedam, tak place, ze ji boli brisko a chce kakat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Autor knížky je Velemínský, nelze to ve stručnosti napsat. Já jsem zatím prostudovala čůrání, protože malému je 16 měsíců a u toho je 7 kroků, kterýi musí dítě projít. U kakání je těch kroků 5, ale také k nim musí dítě dospět.
Jen jsem zalistovala a na otázku, že tříleté dítě nechce kakat do nočníku, ale jen do pleny, tak radí dítěti vyhovět, aby se situace nezhoršovala. Naopak mají zkušenosti, když se natlačí, že k obratu dojde náhle a bez rizika.
Stačí nahlédnout do knížky v knihovně, ostatně já jsem si ji také půjčila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gallianka Ok. Diky. My ji prave vubec nenutime. Naopak, je ji kdykoliv, kdy ji boli brisko vyhoveno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas to bylo to same melej chodil curat na nocnik ale kakat jedine do plen pak na to najednou prisel ze je pohodlnejsi kakat do nocniku bylo to z niceho nic jednou to do nocniku udelal a od te doby chodi kakat normalne. neboj ono to prijde samo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilua Zkus chranic matrace. Kdyz se stane nehoda, nebude to vadit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
náš starší syn byl bez plen zhruba od roku. Od narození jsme zkoušeli bezpenkovou metodu, ale nijak zvlášť úspěšně. Ale asi pak věděl co se od něj na tom nočníčku očekává
. V roce jsem mu prostě sundala na den plenu. Když se počůral řekla jsem mu že to je ee a dělá se to do nočníku. Když měl plínu nešel vystihnout ten okamžik kdy se vyčůrá. Tak týden trvalo než mu to došlo a pak už se počůral vyjímečně. Ale je fakt, že jsem ho na ten nočník musela dávat já. Sám si o to říkal spolehlivě až tak od 20 měsíců.
V noci jsme zjistili, že kdykoli se vzbudí je to vlastně proto, že potřebuje na záchod - i když říká, že chce pít.
Mladšímu je rok a měsíc a počůrává se furt - zaprvé už nemam tolik času ho sledovat a zadruhé je mnohem víc neposedný. Ten starší klidně seděl na nočníku 5 min a hrál si, což se u mladšího nepředstavitelné. Teď jsem přebrala model z bezplenkovky, že ho mam na klíně a nočník mezi nohama a to docela funguje. Ukazuju mu třeba nějakou hračku, jeho to baví, mimoděk se vyčůrá, já ho pochválim… už je vidět výsledky.
Chce to hlavně chválit a vysvětlovat, teda alespoň mě se to osvědčilo. Netlačit na ně a důvěřovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo ještě jsem nenapsala jak je to s kakáním. Starší syn vyžadoval jít na nočník snad od půl roku. U mladšího je to naopak. Ten zase do nočníku ani náhodou
. Snaží se někam ztratit s tam to v klídku udělat - takže když tohle začne dělat už vim, že ho musim včas odchytit
. Je to trochu taková pozorovací hra.
Tak přeju hodně úspěchů. Ono to přijde - většinou když už člověk tezignuje a přestane to brát tak vážně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit