Nočník a plína

Anonymní
5.3.24 11:15

Nočník a plína

Ahoj
prosím o pomoc maminky které mají stejný problém. Můj syn (2 roky a 10 měsíců) už je přes den odplenkovaný asi 5 měsíců, plínu má jen přes noc protože se mu sem tam stane nějaká ta nehoda. Trápí mě ale že nechce na nočníku kakat, to se mu snad povedlo jen dvakrát. Nevím jestli má blok nebo proč to tak je, ale je zvyklý, že jak plínku večer dostane na spaní tak se do ní do hodiny pokadí, tedy pak musí znovu přebalit.. Výjímečně když ho to začne opravdu nutit přes den tak si plínu vyžádá. Zkoušela jsem mu jí 2 dny nedat, ale akorát měl z toho zácpu a pak jsem byla ráda, že se aspoň do plíny vykadil.. Říkala jsem si že to nebudu řešit tedy, hold se k tomu musí dostat postupně ale příjde mi že už to trvá dlouho. Do školky chodí normálně přes den, tam na velkou nechodí, až doma. Nezná někdo nějaký fígl, nebo do kdy jste plínu na kakání akceptovali? Nerada bych mu způsobila trauma.. Moc díky! :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.3.24 11:20

Neteř tohle dělala ještě ve 4 letech. Buď plena nebo zácpa a hospitalizace. Neptala jsem se jak je na tom teď. :nevim:. Takže se to stává :nevim: :roll:

• Citovat
  • Upravit
14376
5.3.24 12:00

Neřeš to a netlač na nej. Přijde to samo. Já tlačila a dopadlo to tak, že mi syn nechodil sám od sebe kakat 3 roky. Věcně umazané spodní prádlo, malý nešťastný a já na prášky. Přešlo to až kolem šestých narozenin a i tak se občas stane, že má prádlo špinavé, protože ve školce nechce chodit. Podruhé bych tu chybu už nikdy neudělala. Hodně pomohla videa o kakán, trávicím procesu a vysvětlování, že to dělá každý. Bylo mu to nechutné a nechtěl to dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.3.24 12:12

Chodi s tebou na zachod, kdyz jdes na velkou? Vidi to?
Na velky zachod by nesel?

Kdyz vis, ze vecer nandas plenu a jde, tak bych zkusila, at kaka do pleny na nocniku a pak postupne povolovat, az bude plena lezet v nocniku.

Dalsi cesta muze byt tak, ze budes masivne (na poprve necim opravdu extra super) odmenovat to, ze spolu kakani „naplanujete“ do pleny, proste vedome jit na velkou, rict si.
Jakmile to budete mit natrenovano do pleny, ze o tom bez problemu komunikuje, tak zkusit ten nocnik ci wc viz vyse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.24 12:33

@Lucie_Sx Ahoj, na záchod se mnou nechodí, to mě nenapadlo že by tohle mohlo pomoct :) s tema odmenama to zkusim!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML