Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, potřebuji radu. Dneska sem si poprvé všimla že dcera má takový palec.. nikdy sem si toho nevšimla.. Ohne ho max takhle, bojím se s tím cokoli dělat abych jí ještě nějak neublížila… nevíte co by to mohlo znamenat? A zda mám navštívit dětského chirurga.
Předem moc děkuji ![]()
Možná, že by jsi měla příště věnovat větší pozornost své dcerce, než svým nehtům.
Nezlob se, ale nemohla jsem si to odpustit. ![]()
Jinak, místo chirurgie bude možná lepší ortopedie.
Tedy pokud to není způsobené úrazem a nebolí jí to, ale předpokládám, že poranění by sis určitě všimla. To by malá jen tak lehce bez pláče nedala.
Více podrobností bohužel neznám. ![]()
Ale, určitě je namístě dojít k lékaři.
Šla bych k lékaři. Pokud je ten prst najednou větší a ještě ho k tomu úplně neohne vypadá to na úraz. Čistě teoreticky se mohla bouchnout při spánku a ani o tom nemusela vědět. Některé děti zaspí kde co.
@Sexynohy
No právě, neumím si to jinak vysvětlit. Jinak se jí nikdy nic nestalo. To bych si určitě všimla. V pondělí jsme objednané na ortopedii tak uvidíme co nám řeknou. Děkuji
@Černá Madonna
Napsat že se svojí dceři nevěnuju je docela troufalé. Kvůli tomu že mám nehty. Neptala sem se na komentování mých nehtů. Ale na radu ohledně palečku dceři 😊
Každopádně děkuji za radu😊 Úraz to určitě nebyl.
@Nany12 a ona ho nenatáhne? Není volně pohyblivý? Mně to teda u spícího dítěte přijde jako běžná poloha palce
Edit: čtu to znovu, maximální poloha. Tak něco se šlachou, po úrazu? Ale to bys asi věděla.
@blumen
Fotila sem to právě když spala. Aby byla v klidu a šlo to hezky vidět. Nene vůbec žádný úraz právě. Uvidíme co nám řeknou na té ortopedii🤷🏼♀️
@Nany12 píše:
@Sexynohy
No právě, neumím si to jinak vysvětlit. Jinak se jí nikdy nic nestalo. To bych si určitě všimla. V pondělí jsme objednané na ortopedii tak uvidíme co nám řeknou. Děkuji
Není vůbec zač
hodně štěstí
@Nany12 píše:
@Černá Madonna
Napsat že se svojí dceři nevěnuju je docela troufalé. Kvůli tomu že mám nehty. Neptala sem se na komentování mých nehtů. Ale na radu ohledně palečku dceři 😊
Každopádně děkuji za radu😊 Úraz to určitě nebyl.
Nejsem si vědoma toho, že bych psala, že se svojí dcerce nevěnuješ, protože to bych si samozřejmě nikdy nedovolila.
Jen jsem zmínila větší pozornost, které je u takto malých dětí více zapotřebí.
Za nehty jsem se omluvila.
Jen mě tak tak trochu zajímá, ty jsi se na tu ortopedii objednávala v noci nebo tak časně ráno, že píšeš o jistém objednání už na pondělí? ![]()
Každopádně ať už je to jak chce, tak přeji ať je holčička v pořádku. ![]()
@Černá Madonna Však paní nic o svých nehtech nepíše a dcerce se evidentně věnuje, když ji trápí její palec, ne?
nechápu nějak ten komentář… však je v pořádku, že ženy, které mají děti, o sebe stále pečují, ať jsou to vlasy, nehty..
@Nany12 sourozenec měl něco a vypadalo to stejně. Byla to šlacha. Nejdřív to měl v sádře, to nepomohlo. Tak mu to nějak řezali. Víc nevím, byla jsme dítě. Ale úraz neměl. Naši se mu věnovali. Ale nejsem lékař. Počkej do pondělí. Držím palec. ![]()
@Glee123 píše:
@Černá Madonna Však paní nic o svých nehtech nepíše a dcerce se evidentně věnuje, když ji trápí její palec, ne?nechápu nějak ten komentář… však je v pořádku, že ženy, které mají děti, o sebe stále pečují, ať jsou to vlasy, nehty..
Své objasnění toho, co bylo zřejmě nesprávně pochopeno i názor na zdrav. stav její malé dcerky jsem už napsala zakladatelce výše.
A nehty, tu nejsou hlavním předmětem problému…
I když nepopírám, že mě to nezaujalo.
Ale jinak je samozřejmé, že žena by o sebe měla celkově pečovat.
Mateřství, ničemu takovému opravdu nebrání.
Jen by to chtělo možná trochu ubrat. ![]()
Ale, to je opravdu jen můj názor, ať si to zase někdo nepřebere jinak.
Upřímně, já bych s takovýma nehtama měla problém nakrájet i cibuli. ![]()
Příspěvek upraven 02.03.24 v 21:24
@Černá Madonna píše:
Možná, že by jsi měla příště věnovat větší pozornost své dcerce, než svým nehtům.
@Černá Madonna píše:
Své objasnění toho, co bylo zřejmě nesprávně pochopeno
No jasne, to se opravdu dalo pouze omylem pochopit jinak nez jako naprosto zbytecne a trapne rypani ![]()
@Maggdallena píše:
No jasne, to se opravdu dalo pouze omylem pochopit jinak nez jako naprosto zbytecne a trapne rypani
No, ať si to každý přebere už po svém. ![]()
Ano a taky jsem se k tomu hned v prvním příspěvku vyjádřila a omluvila se. ![]()
@Černá Madonna
Ano, psala sem kamarádce která přímo na ortopedii dělá, protože sem měla strach a chtěla sem to řešit hned. A ta mi řekla at si zavolám v pondělí a že mužů počítat s tím že mě vezmou. Takže v domění že to tak bude sem napsala že jsme objednané na pondělí😊