Jak začít učit na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nočník aktualizace
Ahoj/dobrý den, jsem mladá mamka a potřebuji poradit.. Nechci slyšet chytré řeči ale opravdu radu.. Malý má skoro rok a půl a chtěla bych začít učit na nočník ale absolutně nevím jak začít.. Neumí říct Lulu nebo tak něco.. Na nočníku mi nevydrží.. Jak mu mám vysvětlit že má čůrat na nočník a ne všude kam se mu zlíbí?
trvá dlouho to naučit? Popřípadě kdy pak zkusit jít ven bez plen? Diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Vejull nijak, ještě je malý a nechápe to, počkej, až mu budou +- 2 roky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v roce a půl bych mu dala v klidu plínu, můžete zkusit v létě, když nebude moc převlíkání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vejull taky si myslím, že je na to ještě malý. To poznáš, že už je na to připravený. Kolem těch cca 2 let to bývá. Do té doby nemá smysl ho nutit. Teda takhle - buď ho budeš nutit a občas se to povede, občas ne a do té doby, než na to bude zralý, s sebou místo plenek budeš nosit hafo věcí na převlečení. Ale budeš se moct pochlubit jakého máš šikulku, že už chodí na nočník
a nebo prostě počkáš pár měsíců až do toho dozraje a pochopí to za chvilku.
Malá má 22m a už vidím, že pozná předem, že se jí chce, takže začneme s nočníkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vejull myslím, že ne - zbytečně se budeš mordovat s vysvětlováním, s vysazováním - když to zkusíš kolem těch 2 let, tak to určitě bude snadnější - ale některé děti to ani ve 2 letech moc nechápou, moje dcera začala chodit na nočník až ve 2,5 letech a to až za odměnu lentilku
na nočník chodila 6 týdnů a pak přešla rovnou na klasické wc, i v noci
prostě čím je dítě vyspělejší, tím rychleji se ti naučí, teď bych to nehrotila, a nechala to na léto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vejull píše:
Takze nemá smysl to ještě zkoušet?
Jako klidně mu někde nech nočník, ale jestli ještě neumí ani říct, že je po…, tak je to zbytečný. Neboj se, třeba za měsíc, dva to už bude jinak
A přes léto se vám to navíc bude trénovat daleko lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuju.. Už jsem si začínala myslet že jsem neschopná ho to naučit 😔 jak všichni píšou že v půl roce bez plen a podobně..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vejull píše:
Dekuju.. Už jsem si začínala myslet že jsem neschopná ho to naučit 😔 jak všichni píšou že v půl roce bez plen a podobně..
Prosím tě, to jsou kecy
v okolí většinou bez plen děti mezi 2 a 3 rokem. Netvrdím, že nejsou výjimky, ale fakt je to ojedinělé a obvykle je to tak, jak jsem psala výš - děti sice nemají pleny, ale místo toho s sebou pak maminky nosí desatero oblečení na převlečení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš zkusit posazovat, lepsi je to teda v létě když dítě může běhat nahate. Nicméně dokud mu nedocvakne, že se na nocnik chodí vyprázdnit, tak se můžeš stavět na hlavu a odrážet ušima a dítě ti tam nic dělat nebude
náš starší začal nocnik víc brát kolem 2 let, do 2 a pul měl plenu na spaní. Mladsi chápe že se na nocnik má vykadit od 8 měsíců, ale neřekne si a čůrat čůrá do plen, jenom na ten bobek vždycky čeká na nocnik, to se mu do pleny nelíbí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vejull Zbytečně na chlapečka netlač, ještě je čas. Vlastní zkušenost, na nátlak okolí jsem vysazovala snad od roku a po druhém roce se doslova mordovala. Trvalo to snad 4-5 měsíců, šílená doba. Já z toho v hrozných nervech. A potom snad ze dne na den si syn začal říkat. S druhým dítětem klidně okolí pošlu, kam slunce nesvítí, a vezmu plínky, až na to dítě bude vyzrálé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po roce jsem dávala na nocnik po spani. V roce a půl si během dvou dnů začal říkat. Má rok a třičtvrtě a nehody vyjimecne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj syn nikdy na nocniku nesedel. Kolem roku a trictvrte jsem zacala pokazde napadne oznamovat, ze jdu na zachod curat. A pak jednoho dne ukazal na zachod, rekl ččč a od te doby se pocural max.tak petkrat. Chodil rovnou na zachod. Bylo mu tak rok a 10 mesicu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit