Jak začít učit na nočník

44
26.2.20 15:53

Nočník aktualizace

Ahoj/dobrý den, jsem mladá mamka a potřebuji poradit.. Nechci slyšet chytré řeči ale opravdu radu.. Malý má skoro rok a půl a chtěla bych začít učit na nočník ale absolutně nevím jak začít.. Neumí říct Lulu nebo tak něco.. Na nočníku mi nevydrží.. Jak mu mám vysvětlit že má čůrat na nočník a ne všude kam se mu zlíbí? :D trvá dlouho to naučit? Popřípadě kdy pak zkusit jít ven bez plen? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76433
26.2.20 15:56

@Vejull nijak, ještě je malý a nechápe to, počkej, až mu budou +- 2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.2.20 15:58

Takze nemá smysl to ještě zkoušet? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
26.2.20 16:01

Tak v roce a půl bych mu dala v klidu plínu, můžete zkusit v létě, když nebude moc převlíkání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
26.2.20 16:04

@Vejull taky si myslím, že je na to ještě malý. To poznáš, že už je na to připravený. Kolem těch cca 2 let to bývá. Do té doby nemá smysl ho nutit. Teda takhle - buď ho budeš nutit a občas se to povede, občas ne a do té doby, než na to bude zralý, s sebou místo plenek budeš nosit hafo věcí na převlečení. Ale budeš se moct pochlubit jakého máš šikulku, že už chodí na nočník :lol: a nebo prostě počkáš pár měsíců až do toho dozraje a pochopí to za chvilku.
Malá má 22m a už vidím, že pozná předem, že se jí chce, takže začneme s nočníkem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
26.2.20 16:05

@Vejull myslím, že ne - zbytečně se budeš mordovat s vysvětlováním, s vysazováním - když to zkusíš kolem těch 2 let, tak to určitě bude snadnější - ale některé děti to ani ve 2 letech moc nechápou, moje dcera začala chodit na nočník až ve 2,5 letech a to až za odměnu lentilku :D :oops: na nočník chodila 6 týdnů a pak přešla rovnou na klasické wc, i v noci
prostě čím je dítě vyspělejší, tím rychleji se ti naučí, teď bych to nehrotila, a nechala to na léto :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
26.2.20 16:06
@Vejull píše:
Takze nemá smysl to ještě zkoušet? :(

Jako klidně mu někde nech nočník, ale jestli ještě neumí ani říct, že je po…, tak je to zbytečný. Neboj se, třeba za měsíc, dva to už bude jinak ;) A přes léto se vám to navíc bude trénovat daleko lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.2.20 16:12

Dekuju.. Už jsem si začínala myslet že jsem neschopná ho to naučit 😔 jak všichni píšou že v půl roce bez plen a podobně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
26.2.20 16:15
@Vejull píše:
Dekuju.. Už jsem si začínala myslet že jsem neschopná ho to naučit 😔 jak všichni píšou že v půl roce bez plen a podobně..

Prosím tě, to jsou kecy :mrgreen: v okolí většinou bez plen děti mezi 2 a 3 rokem. Netvrdím, že nejsou výjimky, ale fakt je to ojedinělé a obvykle je to tak, jak jsem psala výš - děti sice nemají pleny, ale místo toho s sebou pak maminky nosí desatero oblečení na převlečení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.2.20 16:16

Opravdu děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
26.2.20 16:41

Můžeš zkusit posazovat, lepsi je to teda v létě když dítě může běhat nahate. Nicméně dokud mu nedocvakne, že se na nocnik chodí vyprázdnit, tak se můžeš stavět na hlavu a odrážet ušima a dítě ti tam nic dělat nebude :D náš starší začal nocnik víc brát kolem 2 let, do 2 a pul měl plenu na spaní. Mladsi chápe že se na nocnik má vykadit od 8 měsíců, ale neřekne si a čůrat čůrá do plen, jenom na ten bobek vždycky čeká na nocnik, to se mu do pleny nelíbí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.2.20 19:09

@Vejull Zbytečně na chlapečka netlač, ještě je čas. Vlastní zkušenost, na nátlak okolí jsem vysazovala snad od roku a po druhém roce se doslova mordovala. Trvalo to snad 4-5 měsíců, šílená doba. Já z toho v hrozných nervech. A potom snad ze dne na den si syn začal říkat. S druhým dítětem klidně okolí pošlu, kam slunce nesvítí, a vezmu plínky, až na to dítě bude vyzrálé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18609
26.2.20 20:04

Po roce jsem dávala na nocnik po spani. V roce a půl si během dvou dnů začal říkat. Má rok a třičtvrtě a nehody vyjimecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
26.2.20 20:07

Muj syn nikdy na nocniku nesedel. Kolem roku a trictvrte jsem zacala pokazde napadne oznamovat, ze jdu na zachod curat. A pak jednoho dne ukazal na zachod, rekl ččč a od te doby se pocural max.tak petkrat. Chodil rovnou na zachod. Bylo mu tak rok a 10 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze