Rady a názory na nočník

11.2.20 11:27

Rady a názory na nočník

Ahoj holky, chtěla bych se s vámi poradit, ráda bych znala vaše názory…
Mám syna (1rok 3 měsíce)
Nočník jsme zkoušeli od cca 7m, malej tam hezky seděl a koukal na mě… Nevěděl co po něm chci (pochopitelně)…
Pravděpodobně je to moje vina, protože jsem to po pár týdnech vzdala a řekla si, že až bude více chápat, začneme zkoušet nočník znovu…
Od roku zkoušíme znova… Malej ví, že se do nočník dělá ee, umí si sednout, seda si tam i sám… ale pouze v puncochacich, nebo v plence.. Jakmile sundam plenku, odmítá si sednout, má panickej záchvat, jakmile ho svleknu z pleny a chci ho na něj posadit…
Zkoušela jsem vše, ukázat mu to, zahrat nočník, aby mu to nestudelo.. I jsme zkoušeli sedátko na záchod… A úplně to samé…
Nemáte někdo nějaké rady? Já už jsem zoufala, díky

Příspěvek upraven 11.02.20 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4511
11.2.20 11:29

Dej tomu čas ještě je to prcek já moc nejsem pro nějaký posazování když si ani neuvědomuje že čůrá. my jsme na nočník začali upozorňovat až když čůrala do plíny a říkala nám to a na nočník začala chodit sama ze dne na den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
11.2.20 11:30

Tak nezoufejte a nechte syna v klidu, do dvou let neni u ditete plne vyvinuta nervova soustava, takze nektere pocity na moceni a stolici jeste ovladat nemusi…A zbytecne mu to zprotivite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
11.2.20 11:34

Nechápu tohle prosazování na nočník od půl roka, dítě vůbec nevi, která bije. Nočník schovejte a zkuste kolem druhého roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35842
11.2.20 11:34

Zkus to až mu budou dva. Posazovat Půlroční co nesedí, kdo ti tohle poradil? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
11.2.20 11:35

Dítě by mělo umět chodit do schodů a v nečůrat po troškách, ale aby mělo prázdnou plínku a pak najednou pročůranou. Pokud toto nezváládá, tak ještě není připravené na odplenkování, ale spíše by to bylo bezplenková metoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.2.20 11:43

Zkoušíme od roku a něco. Teď má rok a půl a většinou si sama řekne.

Zbytečně to hrotis takhle brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
11.2.20 11:44

Pochybují že v půl roce uměl sedět… takže už proto bych ho na nočník neposadila. A pak je to uplně zbytečné. Já poprvé dceru zkusila bez plíny asi v 18m. Uplně zbytečné. Byla co 15min počuraná. Prostě nedozrála. Vrátila jsem plínu. A samo měla nočník stále v kuchyni, občas si na něj sedla a tak. Znovu jsme zkusili asi ve 21m a ejhle… už vydržela skoro hodinu. Takž co 45min jsme ji dala sednout…dva tři dny a začala si říkat sama. Měli jsme možná dvě tři nehody. A na noc měla stále. Až skoro do tří let, bez dvou tři měsicu. Já ji jednou řekla jeslt to nechce zkusit…plakala že nee, že chce pllínu…nechala jsem. Za týden přišla sama, že už plínu nechce. A pohoda. Myslím že taky jednou se stala nehoda. A pro porovnání kamarádka dávala dceru od půl roku, na vycházkach co 15 min na trávu… a bez nehod, že si uměla říct bylo stejně jak u nás před druhým rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.2.20 11:44

Můj syn je o rok starší a před čtrnácti dny jsem ho zkusila dávat na nočník. Taky mi dokáže říct, že se tam dělá ee a sedne si na něj i svlečený, ale neudělá nic. Pak mi přijde nahlásit, že udělal ee a ukazuje na plenu. Když ho nechám bez ní, učůrává jak pejsek :lol: Žiju v Německu, kde nám i ve školce řekli, že nemají problém ani s tříletými a klidně je přebalí, u některých dětí to prostě trvá déle. Ty řeči, jak my jsme byli v roce bez plen… Jasně a když se mámy zeptám, tak mě každou hodinu na nočník posazovala. Takže ano, byla jsem bez plen, ale hlídala si to ona, nešla jsem vědomě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
11.2.20 11:54

V půl roce na nočník? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
11.2.20 11:54

Moje malá taky nechtěla na nocnik, měla hysteraky. Ve dvou letech jsem ji supla na WC, párkrát se vycurala, takže jsme chválili jak blázen a teď si už sama říká. Nocnik jsme teda přeskočili úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
11.2.20 11:57

Jinak když už je tu takový téma tak se vetřu s oázkou třeba někdo poradí :lol: dceři budu v květnu tři roky a plínu na noc ne a ne odbourat. :nevim: ona se v noci nepočůrává, bez plíny jde normálně spát ale jakmile tu plínu nemá tak se počůrá a druhý den na noc plínu chce. naposledy se pak počůrávala ještě 14 dní. nějaká rada? nebo to nechat až k tomu sama dojde, musí k tomu taky nějak dozrát?? :nevim: nechci na to tlačit ale taky nechci aby spala s plínou kdoví jak dlouho natož když vím že noc zvládne bez počůrání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
11.2.20 11:59
@Ravedd píše:
Jinak když už je tu takový téma tak se vetřu s oázkou třeba někdo poradí :lol: dceři budu v květnu tři roky a plínu na noc ne a ne odbourat. :nevim: ona se v noci nepočůrává, bez plíny jde normálně spát ale jakmile tu plínu nemá tak se počůrá a druhý den na noc plínu chce. naposledy se pak počůrávala ještě 14 dní. nějaká rada? nebo to nechat až k tomu sama dojde, musí k tomu taky nějak dozrát?? :nevim: nechci na to tlačit ale taky nechci aby spala s plínou kdoví jak dlouho natož když vím že noc zvládne bez počůrání

Dcera sama si řekla ze dne na den. jak jsem psala výše. Já se ji ptala, nechtěla brečela. Za týden s tím přišla sama že už plínu nepotřebuje. Do pěti let má čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
11.2.20 12:01

Je ještě malý, on k tomu dospěje, přece nemusí být v 15 mesicích bez plen ne? Já mám zas opačný problém, náš 9 měsíční se do nočníku vycura i vykadi, ale člověk nepozná kdy se mu chce :D zkouším ho posazovat co se naučil sedět a vetsinou tam něco udělá, je mu příjemnější kadit do nočníku než do plen (než seděl, tak zas vždycky čekal až když ho vybalím z pleny a pak to pustil), ale nechápe tu spojitost, že si má „říct“. Fakt je času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
11.2.20 12:03

Naše dcera začala chodit na nočník před druhými narozeninám. Pár nehod a teď si krásně říká, moc spěchás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze