Nočník - jak dlouho ještě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5436
26.6.13 11:37

Nočník - jak dlouho ještě?

Maminky, tak jsem tu opět se svým oblíbeným tématem :mrgreen:
Syn má 2,5 roku a rozhodla jsem se, že to tentokrát prostě dáme! Minulé pondělí jsem na doma sebrala plínku a běhá nahatý. Na spaní ji má a na ven taky, ale venkovní aktivity jsme úplně minimalizovali. Dělám to tak, že ho nechám, občas připomenu, hlavně když vím, že se mu chce (to za tu dobu poznám opravdu bezpečně). Když začne čůrat mimo, chytnu ho a většina nakonec skončí v nočníku. Koupila jsem dokonce ten hrací a má celkem úspěch. Párkrát si už došel sám, takže pokroky jsou. Ale někdy si sám dojde a vyčůrá se jen trošku (vypadá, že to doluje až z paty), nočník zahraje, on je spokojený a do pěti minut je někde na zemi plná dávka :zed:
Nechce se mi ale přestat, když aspoň minimální pokroky vidím, navíc od září má jít do školky, takže už je opravdu záhodno…
Chci se zeptat vás, které už úspěšně odplenkovaly, jak dlouho tato fáze může u podobně starého dítěte trvat? Překvapivě tento pokus zvládám celkem dobře psychicky, ale fyzicky je to dost náročné (mám ještě mimčo, které teď má nějakou krizi co se týká spaní a samozabavení se - možná zuby…). S mladším v náručí nebo v Manduce neustále sledovat synova camprlíka, jestli náhodou nezačíná čůrat, je dost náročné. Nedělám nic jiného (chvilka klidu je vždy jen pár minut po pořádném vyčůrání).
Navíc příští týden jedeme na dovolenou do Jeseníků, tak mám strach, aby veškeré vynaložené úsilí tam nepřišlo vniveč. Nemůžu táhnout tolik oblečení a v horách nemůže chodit ani nahatý :nevim:
Děkuji za postřehy a doufám, že téma nočníku tu řeším už naposledy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
854
26.6.13 11:50

Já nevím, jestli jsem dobrej výzkumnej vzorek, ale dcera 25m, se odplenkovala během tří dnů a následně ještě 3 dny trvalo, než si začala říkat oblečená. Tzn. tři dny lítala nahatá bez kalhotek a kalhot, první den se počůrala durch na gauč, počůrala tady vlastně všechno kromě koberce a svojí postele :D Druhej den si to už asi uvědomila, to si začla sedat sama, ale neříkala si, jen prostě prošla kolem nočníku a sedla si. Třetí den jsem zkusila dát kalhotky, jestli si začne říkat, ale neprošlo to, počůrala se (sedla si na nočník a čůrala, neuvědomila si, že má trenky). Ale bez kalhotek jí to šlo hezky, bez nehody, takže jsem oficiálně „vyhlásila“, že je odplenkovaná. Následující dny jsem přidávala vrstvy oblečení, nejdřív kalhotky, aby si začala říkat, to zvládla. A pak i tepláky. Teď si vždycky přiběhne ke mě a řekne mi „čuáát“, já ji vyslíknu a ona frčí na nočník. Zatím to takhle funguje celkem dobře. Odmítá plínku i na spaní, ale přes noc to ještě nezvládá. První noc se probudila ve 3 ráno, že chce čůrat, vydržela suchá a od 3 až do probuzení vydržela suchá taky, tak jsem si myslela, jak mám geniální dítě, že se odplenkovalo i na noc, ale chyba lávky, další dva dny se zechcala durch (naštěstí matrace to přežila, odnesly to spíš peřiny, na kterých ona ráda spává).

Plán na další dny je takový, že odbouráme noční plínku a naučíme se čůrat na záchodě a venku (páč nosit všude nočník dost dobře nejde).
Věřím, že takhle postupně je to ok :)

Na dovolenou v Jeseníku bych přibalila radši ještě pár erárních plínek a pokud tam budete mít aspoň umyvadlo, kde bys mohla přepírat tepláčky, tak toho oblečení nemusíš brát tolik :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.6.13 12:02

@rajada Tak to je dcerka moc šikovná, po třech dnech 8o Já jsem právě zvědavá, jestli to tomu našemu pak opravdu secvakne najednou (věk už by na to měl) nebo to půjde tak nějak postupně. Původně jsem počítala, že po této době (dnes jsme 10. den) si už bude víceméně chodit sám aspoň nahatý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
26.6.13 12:13

Ahojky, u nas fungovalo ist do toho naplno, t. j. cez den pleny nikde. Ani ven, ani doma, proste nech nema zmatek. Behem tydne sme boli odplenkovani. Hodne trpezlivosti a normalne ho oblikam. Nechodil holy, nech vie, ze si pocural vecicky. Skusam to teraz i u druheho a fakt po 4 dnoch sa krasne pyta - ma 20mesiacikov. Kakani nam zatim teda nejde, to nejak nestihame… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
26.6.13 12:14

Tak jsem na tom v pár ohledech podobně. Syn má 22m, učím ho už nějaký ten den. Někdy se krásně vyčůrá do nočníku, ale pak stejně dělá loužičky kudy chodí, nejčastěji se schovává za gauč a dělá tam. :? Jindy se počůrá klidně na gauč v sedě. :roll: Takže u nás to do tří dnů fakt nebude. :mrgreen:
Za týden jedeme na 14 dní na dovču, nočník beru, ale moc tomu nedávám, tam nám nemůže každý den pročůrat postel. :lol:
Jsem ve 22tt, a docela mě to honění ho, posazování, vytírání.. zmáhá, a přitom už nám nezbývá moc času, než se narodí mimi, a pak už to zas nebudu stíhat vůbec. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30812
26.6.13 12:17

@AliTad dcera 24m trvalo to 14 dní - nahatá to uměla hned, oblečená opravdu 14 dnů čůrala do kalhot - 8× i víckrát, takže tepláků mokrých spousta :zed:. Pak se to zlomilo a začala chodit na posazení. Už cca měsíc tak chodí, ale neříká si a sama nejde, takže musím pořád hlídat - ale nehody jsou už minimální. Držím palce, vydrž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
26.6.13 12:28

Ja bych na dovolenou dala znovu pliny, vubec bych se tim nestresovala. Po dojezdu domu bych zacala zas naplno trenovat. Jako resit procuranou hotelovou postel bych teda fakt nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12225
26.6.13 12:35

Tak u nas to trvalo 14 dni vysvetlovania a dalsie 2 mesiace nervov :roll: Ale postupne sa to zlepsovalo, tak som uz nechcela cuvnut, mal vtedy 25 mesiacov. Tym chcem len podotknut, ze ak ste pripad ako my, tak to moze este trvat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.6.13 12:38

@jayjay S oblečeným jsem to také zkoušela a byla to hrůza. Taky jsem si myslela, že mu bude vadit mokré a vůbec :zed: Navíc s takovou jsem to nikdy nezachytila včas a všechno šlo mimo. Takhle si aspoň říkám, že když se do nočníku aspoň dočůrá, sepne mu to pak rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
26.6.13 12:41

Syn ve 20 měsících to doma s holým zadkem zvládl po týdnu, ale s tím holým zadkem to bylo asi 2 měsíce, než se povedlo obléct do trenýrek, ale chtěla jsem aby si byl jistý. Ven nosil normálně plínu (nechtělo se mi prát kočár) a buď si řekl sám nebo jsem ho v určitých intervalech dala vyčůrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.6.13 12:43

@albao Tak to my budeme váš případ, jak se znám. Prostě se připravit, že tyhle prázdniny budou peklo :lol: Píšeš, že se to postupně zlepšovalo, to znamená po měsíci třeba pár nehod denně? To snad zvládnu, když jinak uvidím pokroky. Jde mi o to, jestli příští dva měsíce nebudu moct spustit oči z jeho camprlíka, asi mi hrábne. Už teď si připadám jako úchyl :roll: Navíc mě štve, že s mladším jsme celkem úspěšně bezplenkovali, což šlo teď úplně do kopru, protože to prostě nestíhám :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12225
26.6.13 12:50

@AliTad no po mesiaci to bolo uz „fajn“, nehoda tak jedna za den. Najhorsie to bolo spojit s obdobim vzdoru, ked proste na vsetko vzdorovala a tak. Takze obcas urobila mlacku naschval. A obcas v zapale hry sa pozabudla. Tie dva mesiace kym sa dalo fakt uz zrelaxovat a nestresovat, kde najdem hovienko a kde mlacku :mrgreen: Ale u nas to bolo zdlhave kvoli silnemu vzdorovaniu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
26.6.13 12:58

@AliTad
Nestresovala bych se tím, jak já říkám, i to nejblbější dítě jednou pochopí, co se po něm chce :D Moje neteř se učila na nočník 3 týdny, prý za tu dobu stihla občůrat komplet celej barák, než se to naučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
26.6.13 13:09

Já už jsem z toho taky špatná. Plínu jsem mu vzala tak asi před 14 dny. Má 2 roky a 2 měsíce. Dávám jen na noc. I když jdeme ven, i když je teď zima, prostě bez plíny a převlíkám. Plínku má jen na noc. Před spaní vypije 300 ml mlíka, takže ráno je úplně plná. Na polední spaní se ho ptám jestli chce plínku nebo to zvládne. Když si řekne bez plíny, opravdu se nepočůrá, když plínku chce dám, někdy je mokrá někdy suchá, tak ho chválím. Ale jinak je to u nás jak na houpačce, jeden den skoro dobrý druhá se počůrá i 5× za den. Áchjo. Hlavně vůbec nechce na nočník chodit ani na záchod se mu moc nechce. Nejlíp mu to jde venku. Dokonce si říká doma, že se chce jít vyčůrat ven. To mu ale řeknu, že ne, že musí doma. Co bych pak dělala v zimě :roll:

Takže musíme prostě vydržet. A já být Tebou, počkala bych po dovolené. Nechtěla bych dovolenou strávit neustálým převlíkáním a utíráním loužiček. Navíc i jemu to podle mě půjde hůř v cizím prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
26.6.13 14:39

Cez dovolenu, nebo pred by som s tim nezacinala… dovolenu chcete mat v pohode, s odplenkovanim pockajte potom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze