Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@Sára 1 Já mám Ergobaby a protože mimčo mělo PV 4,5kg, tak se bez novorozenecké vložky a v zimní kombinéze nosilo od měsíce, max. hodinu ale. Potřebovala jsem staršího odvézt do školky busem. Manduca jde taky od narození, má tu vložku už v sobě nějak. Je to všechno v podstatě stejný, mě se jen Ergo líbilo víc než Manduca kvůli kapsám.
Záleží, jestli se miminku v té manduce bude líbit už od malinka… dcerka se nechala nosit až kolem toho 4m… dřív nechtěla ani šátek, ale postupně jsme zkoušeli spoustu variant - šátky, vaky, nosítka, ring sling… nejlíp pak vyhovoval asi ten ring sling
do toho by šlo i miminko a je to hezký kompromis mezi šátkem a nostíkem/vakem… je to jen šátek třeba 1,5m a kroužky, takže žádné dlouhé motání do šátku a rychle se to dá sundat i se spícím dítětem, aniž by se probudilo…
Možná bych našla lepší foto, ale tady taky mrkni ![]()
https://www.youtube.com/watch?…
Na tak malé miminko bych volila šátkové mai tai ( ušije ti ho Magdaléna Maggion která právě šije i ty noigy)…v tom bych mimčo nosila dokud nedoroste a pak koupila kibíčko který ti vydrží i třeba do 3 let:) nebo novou Noigu která je taky rostoucí:).