Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Otázka je jasná - Noiga nebo Manduca? Popř. jakékoliv jiné nosítko pro miminko (2 měsíce), které vydrží co nejdéle.
Pro tak malé asi nic bych řekla, ale ruku do ohně nedám. jinak Noiga
koukala jsem a nová Noiga by snad šla i pro mimi ![]()
Noigu neznám, ale Manduca byla super… Asi tak od 4 m do roku, pak už byla malá… resp. nožičky nebyly podepřené až ke kolínkům a Manducu jsem vyměnila za Skaldino (pro větší děti). Dá se koupit i rozšíření, které se nasadí na bok přes popruh Manducy a ta pak vydrží déle.
Asi bych volila šátek, ten je úplně nejlepší, jenže ne každý ho chce/zvládá apod.
@Anes píše:
Noigu neznám, ale Manduca byla super… Asi tak od 4 m do roku, pak už byla malá… resp. nožičky nebyly podepřené až ke kolínkům a Manducu jsem vyměnila za Skaldino (pro větší děti). Dá se koupit i rozšíření, které se nasadí na bok přes popruh Manducy a ta pak vydrží déle.
To mi nevyhovuje - od 4 měsíců - tj. od půlky srpna. Chtěla bych něco na teď. V zimě to nevyužiju.
@Sára 1 no vše je tak od těch 4m aby to sedlo na to miminko. Na prťátka jsou spíš Caboo nebo šátek
Ale nemám zkušenost, máme šátek
@Anes píše:Šátek ne - to už vím jistě.
Asi bych volila šátek, ten je úplně nejlepší, jenže ne každý ho chce/zvládá apod.
@Bejbyy píše:
Nemáš možnost vyzkoušet?
Bohužel nemám. Neměla jsem nikdy nic.
@Bejbyy píše:
Volila bych asi Noiga vs Kibi
Na Kibi jsem se taky dívala, ale je prý od 4 měsíců, pokud je malé mimi, tak i déle. Noiga je od malého miminka.
@Sára 1 já do těch cca 4m jsem používala babyvak rychlé a malá to milovala..ale není to na celé odpoledne. Jinak určitě manducu..
Haipa daipa vak. Takhle malé miminko bych do manducy nedala.