Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Rozhodně se o tom lékaři zmínit, problém to skutečně být může.
Dobrý den, dnes již po čtvrté za život v odstupu zhruba 4-5 let. První problém cca ve 14 letech. Z ničeho nic ztráta zraku cca na 10 vteřin. Vidim pouze světlo. Pak minutu vidím normálně pak znova deset vteřin bez zraku. Tohle se furt opakuje. Když si lehnu tak vidím normálně. Tohle se mě děje vždy po nemoci kterou provází horečka. Ve vsech 4 případech. Již dvakrát sem byl hospitalizovány v nemocnici kde jsem podstoupil spousty vyšetření oči, lumbální punkci, magnetickou rezonanci, ct mozku, eeg atd vše vždy bez nálezu … už jste se s tím někdy setkali? Budu rád za jakékoliv doporučení nebo radu děkuji mockrát
@Michal22457 píše:
Dobrý den, dnes již po čtvrté za život v odstupu zhruba 4-5 let. První problém cca ve 14 letech. Z ničeho nic ztráta zraku cca na 10 vteřin. Vidim pouze světlo. Pak minutu vidím normálně pak znova deset vteřin bez zraku. Tohle se furt opakuje. Když si lehnu tak vidím normálně. Tohle se mě děje vždy po nemoci kterou provází horečka. Ve vsech 4 případech. Již dvakrát sem byl hospitalizovány v nemocnici kde jsem podstoupil spousty vyšetření oči, lumbální punkci, magnetickou rezonanci, ct mozku, eeg atd vše vždy bez nálezu … už jste se s tím někdy setkali? Budu rád za jakékoliv doporučení nebo radu děkuji mockrát
Nemůže to být nějaká zvláštní forma oční migrény? S epilepsií se neléčíte?
Netuším protože všechny výsledky mám v pořádku takže nevím jestli mam oční migrénu. I na očním vše v pořádku. s epilepsií se nelecim
Ahoj, mám takový divný dotaz. Zítra jdu na oční, běžná prevence (brýle), ale po letech, moc se mi tam nechce chodit. Během půl roku jsem 2× viděla na jednom oku jen v kruhu a kolem mžikání. To řeknu, problém to být může, nemusí. Ale když tak googlím, jsem nejistá. Běžně při čekání na naší zastávce když kouknu při ještě rozsvícených lampách směrem na silnici, vidím kolem těch lamp světlé kruhy, jako slunce, je mi to hodně nepříjemné. Brala jsem to jako normál, ale když posurfuju na netu, může to taky znamenat problém oka. Nechci být zítra za blázna, takže je to normální? Nebo se mám zmínit.