Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, řešila jste některá vpáčené/vtažené bradavky a jak to dopadlo, jaká jsou rizika, jste s výsledkem spokojené? Děkuji.
Sama jsem to neřešila. Ale znamé jsem doporučila formovač bradavek (kvůli kojení) a hezky se jí to srovnalo.
Ano já na tom byla. Operace je to poměrně rychlá, bolelo mě to až když jsem byla doma a přestala působit anestezie. Velice mě pak bolelo vytahování stehů. Měla jsem týden dovolené, protože jsem doma musela chodit bez podprsenky a měla jsem obvazy. Výsledek ale super
bolest jsem zapomněla a jsem teď moc spokojená.
Ovšem kojit miminko mi nešlo, což je možná díky této operaci. Těžko říct.
@Niky2 dítěti je úplně jedno, jaké máš bradavky, přisává se na dvorec.
Takže jestli zvažuješ operaci kvůli kojení, vyprdni se na to ![]()
Já měla vpáčené obě bradavky. Nějak mi ušlo, ze na to existuje nějaký formovač, natož operace. Pak jsem porodila syna a ten sál jako o život. Stal se z něj vlastně takový živý formovač, protože bradavky už byly po dvou letech kojení zcela v normě 😃 Akorát ty začátky byly vcelku bolestivé, pomohl mi Purelan od Medely. Teď mám dceru a kojení už bolelo zpočátku jen trochu. Purelan jsem prakticky nepotřebovala.
Po kojení se prý bradavky srovnaji.
Já to takhle nechala tak uvidíme zdali zůstanou a nebo ne.
Ikdyby jo, tak je to přeci super, jsou citlivější a můžu chodit bez podprsenku ![]()
@Asiina píše:
@Niky2 dítěti je úplně jedno, jaké máš bradavky, přisává se na dvorec.
Takže jestli zvažuješ operaci kvůli kojení, vyprdni se na to
To máš sice pravdu, ale bradavka dráždí na patře miminka sací bod, svou funkci má.
Ahoj jsem po operaci vpačenych bradavek, mám již dva syny a další těhotenstvím jsme naplánovali. Teď jsem těhotná a zajímalo by mne jaká je šance, že budu kojit? Případně jak tohle řešit, až se mi narodí miminko a naleji se mi prsa. Děkuji za reakce