Nošení dětí - šátek, nosítko

5.11.17 17:29

Nošení dětí prosím o radu

Mile maminky,
Potřebovala bych poradit. Mám 16 měsíčního chlapečka a v únoru se nám narodí další miminko. Malý ještě nechodí. Původně jsem chtěla pořídit sourozenecky kočárek ale bydlíme v paneláku a dvoukocarek se mi do výtahu nevejde. Kočárkarnu nemáme. Nevím úplně jak to vyřešit, jestli šátek nebo nějaké nosítko, ale bude únor a asi dost zima. Se šátky ani nosítky nemám žádnou zkušenost, tudíž vůbec nevím co pořídit? Neporadili byste mi prosim? Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1805
5.11.17 17:33

Šátek pro miminko a teplou nosící bundu, úplně nejpohodlnější varianta na zimu. Miminko máš oblečené jako doma, jen mu dáš čepičku, přes oba bundu a bude vám teplíčko.

Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.17 17:34

Na miminko určitě šátek, pokud jsi na Facebooku přidej se do skupiny Nosíme děti, je tam veškeré info :) A holky poradí. Nosím už skoro rok (teda sice mám jen jedno dítě) a už si to bez toho neumím představit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
5.11.17 17:50

@Kamila8252 mám děti stejně :) Třetí patro bez výtahu :) Dvojkocar jsem nevyužila.. zezacatku jsem nosila ve vlozne tašce a bráchu za ruku… zhruba od třetího měsíce nosím v manduce a nedám bez ní ránu. I mi v ní usíná doma. Dneska jsem objednala nosící bundu… každopádně jestli budeš nosit až třeba měsíční mimi tak to už bude březen a ta bunda nebude třeba… Tak pak třeba na podzim když se bude nošení miminku líbit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
5.11.17 17:50

A co pořídit nosítko (se kterým se lépe manipuluje) na staršího a mimi vozit v kočárku potom později je už můžete střídat (cca od 4 měsíců miminka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
5.11.17 17:55

@Kamila8252 jinak zpočátku se starší občas svezl na skejtu…ale on hodně chodil tak se vozit moc nechtěl…on šátek asi super ale já měla obavy z vázání…a taky není tolik času takže nosítko manduca super…cvak a šli jsme.. nevýhoda je že se musí čekat tři měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
5.11.17 18:24

V manduce se da nosit klidne od narozeni. Ja nosila od 6.tydne (mam za sebou skoleni). Jinak nejvhodnejsi na miminko je samozrejme satek, neni tezke naucit se h ovazat :-) co se jeste nositek tyce existuji take vhodnejsi varianty nez je manduca a to strochenwiege :-) satkove nositko pro mininka :-) nebo bondolino. I Aloe nositka se delaji ve verzi pro nejmensi. Ja na satky nedam dopustit. Syn mi v kocarku rval jak tur. Nositko a satek nas zachranilo. Ted cekam druhe a uz koumam ktere satky si koupim :D je to zavislost :-D jinak i ve skupince Nosime deti rebelsky na FB ci ergonomicke noseni ti moc rady pomuzeme :-) pak existuji i regionalni skupink na FB kde holky poradaji srazy a ty si muzes osahat a ucit se navazovat :-) je to prima :-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
5.11.17 18:50
@ajvl píše:
A co pořídit nosítko (se kterým se lépe manipuluje) na staršího a mimi vozit v kočárku potom později je už můžete střídat (cca od 4 měsíců miminka)

To nebude nejrozumnější, starší evidentně není na nošení zvyklý a ani maminka na jeho váhu. Ono to má smysl nosit od narození, člověk se postupně zpevní a na tu váhu si zvykne. Mimochodem i na novorozence jsou ergo nosítka, např. Storchenwiege :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
5.11.17 19:35

To je fakt manduca má novorozen. vlozku…kdyz je fakt že mě osobně se prostě s úplným mrňouskem blbě manipulovalo… ono nosítek je hrozná spousta..to samé šátky..
Nošení je super věc. Jestli jednou budeme mít třetí tak chci jít do šátku. Vzhledem k tomu jak mám teď kluky blízko jsem na něj ale neměla nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
5.11.17 19:35
@sladke-mameni
@sladke-mameni píše:
To nebude nejrozumnější, starší evidentně není na nošení zvyklý a ani maminka na jeho váhu. Ono to má smysl nosit od narození, člověk se postupně zpevní a na tu váhu si zvykne. Mimochodem i na novorozence jsou ergo nosítka, např. Storchenwiege :kytka:

Přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.11.17 20:38

@Kamila8252 přidej se do místní skupiny a vyzkoušej. nos novoše, to je jednodužší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.17 08:15

Holky moc děkuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat