Nosítko se 4 polohami

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
112
6.9.17 11:23

Nosítko se 4 polohami

Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat. Sháním nosítko, ale takové ve kterém se dá miminko nosit i čelem ven, jakože je miminko zády ke mě. Vím, že takové je Ergobaby adapt. ale zajímá mě, jestli je ještě nějaké.
Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1309
6.9.17 11:40

Ergobaby takové určitě není. Nedá se v něm nosit mimino čelem ven. Takové jsou pouze zdravotně nevhodné klokanky - visítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
6.9.17 11:40

To je visítko ne nosítko, v žádném ergonomickém nosítku se nedá dítě nosit čelem od nosiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
6.9.17 11:41

Nošení čelem ven se nedoporučuje, ikdyz se tak snaží ta nosítka tvářit, ergonomické to není. Pouze čelem k sobě, ne nositka chicco, babybjorn a podobně… Miminko musí být správně podsazena, mít kulatá zádíčka. Z nosítek kibi, Monilu, veka, Andala, Martys…

Pokud ti jde i to aby mělo větší rozhled, můžeš nosit na zadech (v nosítku až je dostatečně zpevněné, obecně až sedí. Jinak v šátku) nebo v šátku na boku.

Taky záleží kolik miminku je, většina z uvedených je az od 4m, takové kibi až od 6. Obecně pro malé drobečky je šátek nejlepší volba.

Příspěvek upraven 06.09.17 v 11:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
6.9.17 11:46

Na ukázku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
6.9.17 11:47

Správně/nesprávně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
6.9.17 12:04

@GábiO nosítka čelem ven ničí dětem páteř. Takže ano jsou, ale rozhodně nejsou ergonomické a vhodné. A proč potřebuješ nosit čelem ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
6.9.17 14:11

Mě se to líbilo, že se miminko může dívat na svět, ale pokud to ničí páteř, tak to určitě brát nebudu. Našla jsem právě tady tohle http://www.delfinek.mimishop.cz/…position-360 a myslela jsem že to je ergonomické nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
6.9.17 14:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
6.9.17 14:44

@GábiO ergo360 je velký krok zpět od erga. Tohle určitě neber

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
8.9.17 16:38
@GábiO píše:
Mě se to líbilo, že se miminko může dívat na svět, ale pokud to ničí páteř, tak to určitě brát nebudu. Našla jsem právě tady tohle http://www.delfinek.mimishop.cz/…position-360 a myslela jsem že to je ergonomické nosítko.

Miminko se může dívat na svět i bříškem k mamince :) To koukání na svět čelem od nosiče není ani tak pro miminko vůbec dobré - i když třeba to Ergo360 se snaží o jakousi ergonomii i u nošení čelem dopředu, tak pro mimčo přináší okolní příliš mnoho podnětů, kterým se v téhle poloze nemůže bránit a které ho rychle přehltí. Nevidí nosiče (tj. necítí jistotu) a nemá možnost si opřít hlavičku a odpočinout si/usnout, když je toho na něj moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
8.9.17 16:45
@SlečnaDahlia píše:
Miminko se může dívat na svět i bříškem k mamince :) To koukání na svět čelem od nosiče není ani tak pro miminko vůbec dobré - i když třeba to Ergo360 se snaží o jakousi ergonomii i u nošení čelem dopředu, tak pro mimčo přináší okolní příliš mnoho podnětů, kterým se v téhle poloze nemůže bránit a které ho rychle přehltí. Nevidí nosiče (tj. necítí jistotu) a nemá možnost si opřít hlavičku a odpočinout si/usnout, když je toho na něj moc.

mohla bys to vysvětlit mému mimunku? :mrgreen: Jako manducu zvládá, ale nejraději se nosí na ruce čelem dopředu a čučí a čučí už jako malilinkatej, teď má 5,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
8.9.17 18:21
@Ornwen píše:
mohla bys to vysvětlit mému mimunku? :mrgreen: Jako manducu zvládá, ale nejraději se nosí na ruce čelem dopředu a čučí a čučí už jako malilinkatej, teď má 5,5m

Si nevybereš, moje miminko si od okamžiku, co umí držet hlavičku, neustálým záklonem v jakékoliv poloze usilovně snaží zlomit krční páteř :lol: Spíš jde o to, že čelem k nosiči si mimino může vybrat (v šátku se pak dá i uvázat na bok), čelem dopředu na výběr nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101428
8.9.17 18:40
@Ornwen píše:
mohla bys to vysvětlit mému mimunku? :mrgreen: Jako manducu zvládá, ale nejraději se nosí na ruce čelem dopředu a čučí a čučí už jako malilinkatej, teď má 5,5m

No, ona je ale taky otázka, zda to ty zvládáš stejně dlouho, jako kdyby bylo v té manduce či šátku… to bývá celkem zásadní rozdíl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
8.9.17 23:04

@j.a.n.i1 no, svaly budu mit asi pekny. Naštěstí mam male a lehké deti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie