Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat. Sháním nosítko, ale takové ve kterém se dá miminko nosit i čelem ven, jakože je miminko zády ke mě. Vím, že takové je Ergobaby adapt. ale zajímá mě, jestli je ještě nějaké.
Děkuji moc ![]()
Ergobaby takové určitě není. Nedá se v něm nosit mimino čelem ven. Takové jsou pouze zdravotně nevhodné klokanky - visítka.
To je visítko ne nosítko, v žádném ergonomickém nosítku se nedá dítě nosit čelem od nosiče
Nošení čelem ven se nedoporučuje, ikdyz se tak snaží ta nosítka tvářit, ergonomické to není. Pouze čelem k sobě, ne nositka chicco, babybjorn a podobně… Miminko musí být správně podsazena, mít kulatá zádíčka. Z nosítek kibi, Monilu, veka, Andala, Martys…
Pokud ti jde i to aby mělo větší rozhled, můžeš nosit na zadech (v nosítku až je dostatečně zpevněné, obecně až sedí. Jinak v šátku) nebo v šátku na boku.
Taky záleží kolik miminku je, většina z uvedených je az od 4m, takové kibi až od 6. Obecně pro malé drobečky je šátek nejlepší volba.
Příspěvek upraven 06.09.17 v 11:54
@GábiO nosítka čelem ven ničí dětem páteř. Takže ano jsou, ale rozhodně nejsou ergonomické a vhodné. A proč potřebuješ nosit čelem ven?
Mě se to líbilo, že se miminko může dívat na svět, ale pokud to ničí páteř, tak to určitě brát nebudu. Našla jsem právě tady tohle http://www.delfinek.mimishop.cz/…position-360 a myslela jsem že to je ergonomické nosítko.
@GábiO ergo360 je velký krok zpět od erga. Tohle určitě neber
@GábiO píše:
Mě se to líbilo, že se miminko může dívat na svět, ale pokud to ničí páteř, tak to určitě brát nebudu. Našla jsem právě tady tohle http://www.delfinek.mimishop.cz/…position-360 a myslela jsem že to je ergonomické nosítko.
Miminko se může dívat na svět i bříškem k mamince
To koukání na svět čelem od nosiče není ani tak pro miminko vůbec dobré - i když třeba to Ergo360 se snaží o jakousi ergonomii i u nošení čelem dopředu, tak pro mimčo přináší okolní příliš mnoho podnětů, kterým se v téhle poloze nemůže bránit a které ho rychle přehltí. Nevidí nosiče (tj. necítí jistotu) a nemá možnost si opřít hlavičku a odpočinout si/usnout, když je toho na něj moc.
@SlečnaDahlia píše:
Miminko se může dívat na svět i bříškem k maminceTo koukání na svět čelem od nosiče není ani tak pro miminko vůbec dobré - i když třeba to Ergo360 se snaží o jakousi ergonomii i u nošení čelem dopředu, tak pro mimčo přináší okolní příliš mnoho podnětů, kterým se v téhle poloze nemůže bránit a které ho rychle přehltí. Nevidí nosiče (tj. necítí jistotu) a nemá možnost si opřít hlavičku a odpočinout si/usnout, když je toho na něj moc.
mohla bys to vysvětlit mému mimunku?
Jako manducu zvládá, ale nejraději se nosí na ruce čelem dopředu a čučí a čučí už jako malilinkatej, teď má 5,5m
@Ornwen píše:
mohla bys to vysvětlit mému mimunku?Jako manducu zvládá, ale nejraději se nosí na ruce čelem dopředu a čučí a čučí už jako malilinkatej, teď má 5,5m
Si nevybereš, moje miminko si od okamžiku, co umí držet hlavičku, neustálým záklonem v jakékoliv poloze usilovně snaží zlomit krční páteř
Spíš jde o to, že čelem k nosiči si mimino může vybrat (v šátku se pak dá i uvázat na bok), čelem dopředu na výběr nemá.
@Ornwen píše:
mohla bys to vysvětlit mému mimunku?Jako manducu zvládá, ale nejraději se nosí na ruce čelem dopředu a čučí a čučí už jako malilinkatej, teď má 5,5m
No, ona je ale taky otázka, zda to ty zvládáš stejně dlouho, jako kdyby bylo v té manduce či šátku… to bývá celkem zásadní rozdíl ![]()
@j.a.n.i1 no, svaly budu mit asi pekny. Naštěstí mam male a lehké deti ![]()