Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky, mám dotaz ![]()
Mám syna 5ti mesicniho velikána. Píšu to proto, ze má už něco přes 10 kg. Mám v plánu koupit Ergonomicke nositko, ale jak můžete pochopit, nemůžu se věkem a velikosti řídit. Oblečení kupujeme ve vel. 6-9 měsíců a pomalu je nám to malé :-/ nehodlám koupit nositko, které stojí pomalu 5000,– a budeme ho nosit ani ne 3 měsíce. Můžete mi prosím poradit? Děkuji
Ahoj
Já tedy nejsem úplně vyloženě nosící typ, nosíme občas…tam kam se s kočárkem nedá dostat
Já osobně mám šité nosítko Srdíčko z fb skupiny a jsem spokojená. Mám 10 měsíčního 10 kg chlapečka. Co ale tak z okolí vím, hodně si chválí Kokon tím, že je nastavitelné…od cca 4 měsíců do 2,5, 3 let
Ne každému sedne, chtělo by to nejspíš vyzkoušet na nějakém regionálním srazu nebo se zeptat přímo holek z tvého okolí na fb Nosíme děti ![]()
@VeronikaVes Mně maximálně vyhovuje Kibi a to právě tou nastavitelností. Nosila jsem v něm dítě od 3,5 měsíce, to měl asi 67cm a 7 kilo a nosila jsem v něm i 2,5 letého s 13 kily. Vešlo by se i větší dítě, ale to už se nosit nechtěl. Po dvou dětech je ve výborném stavu, jen lehoučce vybledlé a není ani tak drahé, stojí tuším 2700kč (aspoň tehdy stálo).
Kibi, noiga,manduca.Je třeba si to na nějakém nosícím sraze ozkoušet co ti sedne. dá se i půjčit třeba na týden, aby ses pak rozhodla
Rostoucí Andala… Ale taky doporučuji vyzkoušet, každému sedne něco jiného
Měla jsem na občasné nošení ergobaby a byla jsem spokojená. nejlepší je najít si před nákupem někoho kdo půjčí na zkoušku- bývají různé spolky při dětských centrech, na FB, brána k dětem půjčuje
@smudlinky
Holky moc všem děkuji, ale zatím u mě asi vyhrálo tula toddler, tak uvidím ještě.
@VeronikaVes Bacha na to, toddler od Tuly je velký, je tam velký skok mezi velikostmi, tak fakt vyzkoušej ![]()