Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Uvazuju o koupi nosici bundy a moc se mi libi MamaButterfly.
Bud fleesova 3v1 anebo softshell multijack
Nemate s nimi nekdo zkusenost?
Je lepsi flees anebo softshell?
Taky me trochu matou velikosti - S/M je pro obvod hrudniku do 92cm a L/XL az od 96cm.
A ja mam 94 - jakou velikost si mam spis vybrat? (Ditko nosim v Bondolinu na brise)
Dik moc za vase zkusenosti
Nemám jí, ale podle popisu a obrázků: pokud bych měla na výběr jen mezi těmito varintami, tak jednoznačně softshell. Je teplejší. Softshell bunda jde nosit i na zádech.
Ale ta bunda by pro mě měla pár velkých nedostatků - jednak je krátká - většímu miminu budou koukat nohy. A zrovna nohy mrznou nejvíc. Tobě bude dost foukat na záda.
Nemá vsadku ani vpředu ani vzadu, to znamená, že buď se tam nevejde větší mimino nebo je hodně široá a pak bez dítěte budeš jak strašák do zelí.
Většinou jsou bundy na nošení řešeny tak, že běžně vypadají jako normální bunda. Vředu připneš vsadku, pokud tam máš dítě (nebo jsi těhotná). Vzadu je nošení řešení opět pomocí vsadky nebo rozeonutím zipu, za kterým je schovaný rozšiřujcí materiál.
takuto bundu, bez tej vsadky, by som si nekupovala, teda za tolky peniaz.. Na to ti postaci hocijaka vacsia bunda..
Ja nosim s mojou klasickou bundou a mam este usitu Mamkapsu…Pripadne si skus tu vsadku na bundu usit..alebo pozri daku uz pouzitu bundu
Tu softshelku jsem měla na sobě, je krátká, takže funkci neplní, maximálně první tři měsíce. Nevypadá špatně ani bez dítěte, materiál je hodně pružný. Pro nošení na zádech nemá kapuci pro dítě, když dítě usne, padá mu hlava.
Flíska neumožňuje nošení na zádech.
Podívej se ještě na bundy AngelWings nebo SusesKinder. Pokud chceš něco elegantního, tak existuje kabát Mamajacket.
Taky si můžeš nechat něco ušít, záleží na tvé představě a finančních možnostech.
Já nosím momentálně v MaM bundě, sije je to na pohled taková důchodka, parádu nenadělám, ale je dostatečně dlouhá, dá se nosit vpředu i vzadu.
Mám taky suses kinder, na mě je ale momentálně ještě moc teplá a vzít si jen mikinu z ní je zase moc zima ![]()
Ještě mám kapsu, to mi do tohoto počasí přijde skoro nejlepší, dítě je v teple a já se nepeču.
Dik moc za postrehy z praxe - koukala jsem hlavne na vzhled (a ty MamaButterfly se mi libi nejvic) - libi se mi, ze vypadaji elegantne a hlavne nejsou dole rovne, ale s cipem. Na delku jsem nekoukala ![]()
Ten Mamajacket by se mi sice vzhledove libil, ale jde cistit jen chemicky. Mimco mi stale obcas blinka, tak potrebuju neco pratelneho v praccce.
Z tech doporucovanych asi kouknu na AngelWings, ty SusesKinder uz jsou dost drahe a navic se mi vubec nelibi.
Jsem hrozna - je vazne takovy nedostatek, ze je bunda kratsi? Mrzlo by mimco, i kdybych ho dala treba jeste do nejake te kapsy? A vazne by mi hodne tahlo na zada, i kdyz ma Bondolino siroky bederak - ten mi zada v teple neudrzi?
Nemam s tim vubec zkusenosti - je ale fakt, ze radsi budu vypadat hur ale oba s malym v teple nez delat paradu a mrznout.
A pokud bych sla spis do AW - zase mam brat spis softshell nez flees?
Alpaka píše:
Nemám jí, ale podle popisu a obrázků: pokud bych měla na výběr jen mezi těmito varintami, tak jednoznačně softshell. Je teplejší. Softshell bunda jde nosit i na zádech.
Ale ta bunda by pro mě měla pár velkých nedostatků - jednak je krátká - většímu miminu budou koukat nohy. A zrovna nohy mrznou nejvíc. Tobě bude dost foukat na záda. …
Zkousela jsem obe, teplejsí je fleesová. Ale je neskutecne krátká, skoro mi lezlo bricho. Ale jako tehubunda, nebo na prvních pár mesicu nosení asi dobrý. Vetsímu dítku asi vázne polezou nohy, nebo na ne bude táhnout.
Nakonec mám AW bundu a jsem celkem spokojená. Do úplné zimy sice není a na muj vkus je prilis sportovní, ale oproti nosení o cislo vetsi bundy je to paráda.
Lamm,
a jakou AW nakonec mas - flees anebo softshell?
A jak je to s velikostma - u obou AW i MB? Mam spis vzit volnejsi anebo tiptop (nemam moc rada volne bundy, ale abych se v ni zase mohla hybat). U te MB softshell je i pridana lycra, tak je snad i trochu elasticka, u te AW nevim.
Stale se mi ta MB libi nejvic - uvazuju, ze si ji objednam pres internet, budu v ni par dni nosit a jestli budeme mrznout, tak vyuziju moznosti ji vratit a zkusim poridit tu AW.
monika215 píše:
Uvazuju o koupi nosici bundy a moc se mi libi MamaButterfly.
Bud fleesova 3v1 anebo softshell multijack
Nemate s nimi nekdo zkusenost?
Je lepsi flees anebo softshell?
Taky me trochu matou velikosti - S/M je pro obvod hrudniku do 92cm a L/XL az od 96cm.
A ja mam 94 - jakou velikost si mam spis vybrat? (Ditko nosim v Bondolinu na brise)
Dik moc za vase zkusenosti
Take mi prijde kratka.
monika215 píše:
Lamm,
a jakou AW nakonec mas - flees anebo softshell?
A jak je to s velikostma - u obou AW i MB? Mam spis vzit volnejsi anebo tiptop (nemam moc rada volne bundy, ale abych se v ni zase mohla hybat). U te MB softshell je i pridana lycra, tak je snad i trochu elasticka, u te AW nevim.
Stale se mi ta MB libi nejvic - uvazuju, ze si ji objednam pres internet, budu v ni par dni nosit a jestli budeme mrznout, tak vyuziju moznosti ji vratit a zkusim poridit tu AW.
moniko, vadí krátká bunda. Já jsem si koupila Susesku xs, no velikostně mi sice je, ale je krátká
Tudíž staršímu čučeli nohy, musela jsem to řešit právě tou kapsou, ale ono za prvé nic moc, když ti zpod bundy čumí pytel a za druhý tím pádem jsem nemohla vzít tu mikinu a bundu dohromady, protože by se v ní ještě navíc s kapsou uvařil.
Nosítko bych jako zateplení moc nebrala, i když teda je bondolino přeci jen trochu hutnější jak manduca. Jako vrstvu beru šátek.
Pokud dítěti z bundy koukají nohy, ztrácí bunda smysl ![]()
Mamajacket je z vlny, ta se dobře udržuje, otírala jsem ji mokrým hadříkem, když si ublinkla. Vsadka by možná šla i vyprat, ta je pletená. Pro mě je nevýhoda u kabátu nošení na zádech, nemá tu kapucku, ale na břiše jednoznačně vede.
AW má hodně velkorysé velikosti, elegance nic moc, ale lepší než Suses. Flíska je dost tenká, ta je spíš na chladné léto nebo teplý podzim. U velikostí je dost podstatný rozdíl mezi S a XS v délce.
AngelWings má i Mikinu s nápletem, ta by měla být teplejší než flíska, třeba by se ti ten styl líbil.
Ještě se můžeš podívat na Fler, tam jsou nosicí bundy od Rebeky nebo Vonzino. Nebo sledovat bazar na Nošení dětí.
Holky, dik moc za nazory. Presvedcily jste me - parada je na nic, kdyz nezahreje.
Zkusim si objednat tu AW softshell. Mam si k ni brat i tu operku hlavicky? Asi jo, co?
monika215 píše:
Holky, dik moc za nazory. Presvedcily jste me - parada je na nic, kdyz nezahreje.
Zkusim si objednat tu AW softshell. Mam si k ni brat i tu operku hlavicky? Asi jo, co?
Dokud nenosíš na zádech, tak to nemá cenu
Nema cenu ta bunda anebo ta operka hlavy?
Alpaka píše:monika215 píše:Dokud nenosíš na zádech, tak to nemá cenu